Επιστημονικά Νέα

ΗΠΑ ποιότητα φροντίδας: Η γλώσσα καθορίζει την ποιότητα της φροντίδας που λαμβάνουν οι ασθενείς

ΗΠΑ ποιότητα φροντίδας: Η γλώσσα καθορίζει την ποιότητα της φροντίδας που λαμβάνουν οι ασθενείς

ΗΠΑ ποιότητα φροντίδας: Στην κατ' οίκον νοσηλεία, βοηθά πολύ να μιλούν οι ασθενείς αγγλικά σε σχέση με την φροντίδα που λαμβάνουν.

Βοηθάει να μιλάτε αγγλικά εάν είστε ασθενής κατ’ οίκον φροντίδας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μια νέα μελέτη για την κατ’ οίκον υγειονομική περίθαλψη διαπίστωσε ότι οι ασθενείς που μιλούν μια γλώσσα διαφορετική από την αγγλική έχουν υψηλότερα ποσοστά επανεισαγωγής στο νοσοκομείο. Τα ποσοστά επανεισδοχής μεταξύ των ασθενών της Νέας Υόρκης των οποίων η μητρική γλώσσα δεν ήταν τα αγγλικά ήταν τα υψηλότερα μεταξύ των ισπανόφωνων και των ρωσόφωνων. Ήταν χαμηλότεροι μεταξύ των ομιλητών της Κίνας και της Κορέας, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο στο International Journal of Nursing Studies.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

“Η προτίμηση της γλώσσας ως κοινωνικός καθοριστικός παράγοντας της υγείας δεν είναι νέος παράγοντας στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης”, σύμφωνα με την επικεφαλής συγγραφέα Allison Squires. Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Κολέγιο Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, “η έρευνά μας δείχνει ότι οι ασθενείς με γλωσσικά εμπόδια στην υγειονομική περίθαλψη στο σπίτι μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε κακά αποτελέσματα”, δήλωσε ο Squires σε δελτίο ειδήσεων σε περιοδικό.  Για τη μελέτη, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα για περισσότερους από 87.000 ασθενείς στη Νέα Υόρκη που έπαιρναν κατ’ οίκον φροντίδα μετά την έξοδο από το νοσοκομείο. Η ομάδα εστίασε στις πέντε πιο κοινές γλώσσες που μιλούσαν οι ασθενείς: Αγγλικά, Ισπανικά, Ρωσικά, Κινέζικα και Κορεάτικα.

Ο κίνδυνος επανεισαγωγής στο νοσοκομείο εντός 30 ημερών ήταν κάπως υψηλότερος μεταξύ των ασθενών που προτιμούσαν μια άλλη γλώσσα εκτός της αγγλικής (20,4%) από ό,τι μεταξύ των αγγλόφωνων ασθενών (σχεδόν 18,5%). Τα γλωσσικά εμπόδια μεταξύ ασθενών και παρόχων μπορεί να εμποδίσουν την αποτελεσματική επικοινωνία και να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα της περίθαλψης και την ασφάλεια των ασθενών, σημείωσαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα στην κατ’ οίκον υγειονομική περίθαλψη, όπου μπορεί να είναι πιο δύσκολη η παροχή υπηρεσιών διερμηνέα. Πολλοί ασθενείς που νοσηλεύονται στο σπίτι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας ή μερικές φορές ακόμη και τηλέφωνο, γεγονός που περιορίζει την πρόσβαση σε υπηρεσίες διερμηνείας βίντεο ή τηλεφώνου. Υπάρχουν τρόποι για να μειωθεί ο κίνδυνος επανεισαγωγής στο νοσοκομείο μεταξύ ασθενών που νοσηλεύονται στο σπίτι με γλωσσικά εμπόδια, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Περιλαμβάνουν τη βελτίωση των μεταφραστικών ικανοτήτων και τη χρήση ομάδων υγειονομικής περίθαλψης που μιλούν τις ίδιες γλώσσες με τους ασθενείς τους. “Η διασφάλιση ότι οι ασθενείς έχουν κλινικές αλληλεπιδράσεις στην προτιμώμενη γλώσσα τους σε όλη τη συνέχεια της περίθαλψης είναι σημαντική, καθώς μπορεί να αυξήσει την πρόσβαση στην περίθαλψη στα πρώτα στάδια, να μειώσει τον κίνδυνο επανεισδοχής και να βελτιώσει τις μεταβάσεις φροντίδας σε όλο το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης”, είπε η Squires.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Global Heart Hub - Novartis: "Μαζί" για την αντιμετώπιση της αθηροσκληρωτικής καρδιαγγειακής νόσου

Τι είναι η διαγνωστική εξέταση θώρακος χωρίς ακτινοβολία;

Το Χονγκ Κονγκ έχει ένα από τα αυστηρότερα υποχρεωτικά καθεστώτα καραντίνας Covid στον κόσμο –

Προτάσεις Συλλόγων «Άλμα Ζωής», ΕΧΕΜ και ΕΕΑΜ για την διαχείριση του Καρκίνου του Μαστού στην Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έρευνα αποδεικνύει την αναγνώριση των εκφράσεων των συναισθημάτων του προσώπου και τη συμβολή στην κατανόηση του αυτισμού

Αυτισμός: Οι κοινωνικές δυσκολίες που σχετίζονται με τον αυτισμό μπορεί να αντικατοπτρίζουν διαφορές που γίνονται εμφανείς μόνο σε σενάρια υψηλής πίεσης και ορισμένες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Τα ευρήματα αμφισβητούν την πεποίθηση ότι τα άτομα με αυτισμό δεν μπορούν να διαβάσουν επαρκώς τις συναισθηματικές εκφράσεις του προσώπου.

Νέος ρόλος για τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό στη λειτουργία και τη βλάβη των νευρώνων

Νευροεπιστήμη: Η κατάρρευση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού συνοδεύει πολλές νευρολογικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιληψίας και της σκλήρυνσης κατά πλάκας, και νευροεκφυλιστικών ασθενειών της γήρανσης, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον.

Το να κάθεσαι δίπλα σε έναν υπολογιστή βελτιώνει σωστά την ισορροπία και αποτρέπει τις επισκέψεις στα επείγοντα

Αυτή η βάση για αυτό είναι ότι στοχεύοντας την ταχύτητα και την ακρίβεια οπτικής επεξεργασίας, οι ασκήσεις βελτιώνουν την πιθανότητα ο εγκέφαλος να προσαρμόσει γρήγορα την κίνηση του σώματος για να αποτρέψει τις πτώσεις.

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

Εναλλακτική ιατρική: Έχουν γίνει αρκετές ανασκοπήσεις των επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων υγείας.

Πώς βοηθούν οι νευροφυσιολογικές τεχνικές στη θεραπεία της νόσου Alzheimer;

Alzheimer: Μια νέα συλλογή άρθρων διερευνά τη χαρτογράφηση της υπερδιέγερσης του εγκεφάλου που στηρίζει τη δυσρύθμιση της επαγρύπνησης, τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης και την επικύρωση αποτελεσματικών βιοδεικτών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.