Επιστημονικά Νέα

Αρτηριακή πίεση Γυναίκα: Οι γυναίκες πρέπει να παρακολουθούν την αρτηριακή πίεση διαφορετικά, σύμφωνα με νέα μελέτη

Αρτηριακή πίεση Γυναίκα: Οι γυναίκες πρέπει να παρακολουθούν την αρτηριακή πίεση διαφορετικά, σύμφωνα με νέα μελέτη

Αρτηριακή πίεση Γυναίκα: Εάν είστε γυναίκα, οι γιατροί μπορεί να χρησιμοποιούν λάθος τρόπο μέτρησης της αρτηριακής σας πίεσης, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 15 Φεβρουαρίου στο περιοδικό Circulation. Η έρευνα εξετάζει τον πρώτο αριθμό, τη συστολική αρτηριακή πίεση, η οποία δείχνει πόση πίεση δημιουργεί το αίμα σας στα τοιχώματα της αρτηρίας σας όταν χτυπά η καρδιά. "Σκεφτόμαστε για την κανονική αρτηριακή πίεση σε άτομα με την υπόθεση ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ίδιοι, όταν στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο διαφορετικοί από ό, τι συνειδητοποιούσαμε ως τώρα", δήλωσε η Dr. Susan Cheng, συντάκτρια της μελέτης.

Εάν είστε γυναίκα, οι γιατροί μπορεί να χρησιμοποιούν λάθος τρόπο μέτρησης της αρτηριακής σας πίεσης, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 15 Φεβρουαρίου στο περιοδικό Circulation. Η έρευνα εξετάζει τον πρώτο αριθμό, τη συστολική αρτηριακή πίεση, η οποία δείχνει πόση πίεση δημιουργεί το αίμα σας στα τοιχώματα της αρτηρίας σας όταν χτυπά η καρδιά.

Ενώ λιγότερο από 120 χιλιοστά ανά υδράργυρο μπορεί να είναι εντός του φυσιολογικού εύρους για τους άνδρες, η στοχευμένη συστολική αρτηριακή πίεση για τις γυναίκες πρέπει να είναι μικρότερη από 110 χιλιοστά ανά υδράργυρο, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι καρδιακές παθήσεις είναι η μεγαλύτερη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ. Και “αυτά τα αποτελέσματα αλλάζουν τον τρόπο που πρέπει να δούμε τι θεωρείται φυσιολογική αρτηριακή πίεση για τις γυναίκες”, δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης, Dr. Susan Cheng, που είναι διευθύντρια του Ινστιτούτου Έρευνας για την Υγιή Γήρανση στο Smidt Heart της σχολής Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ.

“Σκεφτόμαστε για την κανονική αρτηριακή πίεση σε άτομα με την υπόθεση ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ίδιοι, όταν στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο διαφορετικοί από ό, τι συνειδητοποιούσαμε ως τώρα”, δήλωσε η Δρ. Τσενγκ, ο οποία είναι επίσης αναπληρώτρια καθηγήτρια καρδιολογίας στο ινστιτούτο Cedars-Sinai του Λος Άντζελες.

Η μελέτη εξέτασε τις μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης για πάνω από 27.000 συμμετέχοντες. Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι στην περίπτωση των γυναικών επίπεδα που υπερέβαιναν τα 110 χιλιοστά ανά υδράργυρο συσχετίστηκαν με κίνδυνο εμφάνισης οποιουδήποτε τύπου καρδιαγγειακής νόσου – συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής προσβολής, της καρδιακής ανεπάρκειας και του εγκεφαλικού επεισοδίου. Τα αποτελέσματα για τις γυναίκες δηλώνουν διαφορά από τα αποτελέσματα της έκθεσης για τους άνδρες.

Οι επιπτώσεις είναι εκτεταμένες. Η αρτηριακή πίεση είναι, όπως το έθεσε η Δρ. Τσενγκ, “ο μοναδικός πιο σημαντικός τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για όλους τους διαφορετικούς τύπους καρδιαγγειακών παθήσεων”. Κι ενώ η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να φέρει πολλούς κινδύνους για την υγεία, είναι επίσης κάτι που οι άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν μέσω της διατροφής και της άσκησης, ειδικά όταν είναι νεότεροι.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων λόγω χαμηλής πίεσης για τις γυναίκες

Προειδοποιητικά σημάδια ένδειξης ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Με τι συνεπάγεται η εγκυμοσύνη στην ηλικία των πενήντα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δοκιμές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για την αξιολόγηση των ανοσολογικών αντιδράσεων από την επαναμόλυνση με τον ιό του κορωνοϊού

"Η διατήρηση του ρυθμού της επιστημονικής έρευνας και ανάπτυξης, μέσω κρίσιμων μελετών όπως αυτή, παραμένει ο μόνος τρόπος που θα μπορέσουμε πραγματικά να ξεπεράσουμε αυτήν την πανδημία και να την ελέγξουμε".

Το αντιιικό φάρμακο κορωνοϊού δείχνει υπόσχεση σε χάμστερ, και μπαίνει σε δοκιμές σε ανθρώπους

"Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η θεραπεία με MK-4482 θα μπορούσε ενδεχομένως να μετριάσει τις εκθέσεις υψηλού κινδύνου στον SARS-CoV-2 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της καθιερωμένης λοίμωξης SARS-CoV-2 μόνη της ή πιθανώς σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες", λέει η συνοδευτική έκδοση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας NIH.

Ο κορωνοϊός δεν περνά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό αλλά σκοτώνει τους νευρώνες με έμμεσο τρόπο

Κορωνοϊός Εγκέφαλος: Η μεγαλύτερη παθολογοανατομική μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σε νεκρούς της πανδημίας δείχνει ότι ο κορωνοϊός δεν εισέρχεται στον εγκέφαλο, παρόλα αυτά όμως προκαλεί σοβαρές βλάβες που ίσως εξηγούν τα νευρολογικά συμπτώματα πολλών ασθενών.

Τα άτομα σε αυτήν την ομάδα αίματος έχουν τον μικρότερο κίνδυνο θρόμβωσης

Πρόσφατη μελέτη αναφέρει πως υπάρχει ένας ενδιαφέρων σύνδεσμος που μπορεί να βοηθήσει στην εξήγηση της σχέσης μεταξύ των τύπων αίματος και των θρομβώσεων: Τα άτομα με ομάδα αίματος 0 έχουν χαμηλότερο παράγοντα von Willebrand (VWF), μια πρωτεΐνη που είναι υπεύθυνη για τον σχηματισμό θρόμβων αίματος. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο μια από τις πιθανές εξηγήσεις.

Δύο νέες μελέτες ρίχνουν ακόμη περισσότερο φως στη βρετανική μετάλλαξη

Βρετανική μετάλλαξη: Η άκρως μεταδοτική αυτή παραλλαγή, που αρχικά ανιχνεύθηκε στο Κεντ της Αγγλίας πέρυσι το φθινόπωρο και έκτοτε έχει κυριαρχήσει σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, μεταξύ άλλων εμφανίζοντας γρήγορη εξάπλωση και στην Ελλάδα, δε φαίνεται τελικά να προκαλεί πιο βαριά συμπτώματα και μεγαλύτερες επιπλοκές.

Ατομικά VS Ομαδικά Αθλήματα για τα Παιδιά

Τα αθλήματα χωρίζονται σε ατομικά και ομαδικά. Στα ατομικά οι αθλητές αγωνίζονται μόνοι τους και εξαρτώνται αποκλειστικά από τον εαυτό τους. Αντιθέτως, στα ομαδικά υπάρχουν τουλάχιστον δύο άτομα, με τα οποία συνεργάζονται.