ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβόλια : Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 15-17 χρονών

Εμβόλια : Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 15-17 χρονών

Εμβόλια : Από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα , πού θα μπορούν να κλίνουν τα ραντεβού τους και οι ανήλικοι από 15-17 ετών, προκειμένου να εμβολιασθούν κατά του Κορωνοιού.

Σήμερα, 15/07/21, θα μπορούν οι ανήλικοι μαθητές που ανήκουν στην κατηγορία των 15-17 ετών, να κλείσουν ηλεκτρονικά το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν ώστε να συμβάλουν στην δημιουργία του τείχους ανοσίας για την αντιμετώπιση του Κορωνοιού. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες.

Ποια άτομα έχουν δικαίωμα εμβολιασμού

  • Δικαίωμα να κλείσουν ραντεβού στην πλατφόρμα των 15-17 ετών, έχουν όλα τα ανήλικα παιδιά που έχουν γεννηθεί από τις 31/12/2005 και θα εμβολιστούν με το σκεύασμα της Pfiszer.

Πως θα κλείσετε τα ραντεβού

  • Ο τρόπος για να κλείσετε τα ραντεβού είναι απλούστατος, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθείτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov και να συνδεθείτε με τους ηλεκτρονικούς κωδικούς του taxisnet. Το ραντεβού θα κλιστεί σε κάποιο από τα εμβολιαστικά κέντρα με μοναδική προυπόθεση το ανήλικο παιδί να συνοδευτεί από γονέα η κηδεμόνα.
  • Ακόμα  “Το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί” είπε χαρακτηριστικά στην ενημέρωση της Δευτέρας ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, εξηγώντας ότι τα ραντεβού θα μπορούν να κλείνονται επίσης στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία, “προσκομμίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού”.

Όσα δήλωσε η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών Κ. Θεοδωρίδου

  • Η Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα, διατυπώνει την θετική της γνώμη για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15-17 ετών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της γονικής συναίνεσης μετά από ενημέρωση. Παράλληλα θα παρακολουθεί και θα επικαιροποιεί όποιο θέμα ανακύπτει σχετικά με τον εμβολιασμό.
  • “Ο εμβολιασμός των εφήβων είναι ένα ασφαλές βήμα προς την κανονικότητα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ζωής”.

Υψηλός ο κίνδυνός νόσησης στα παιδιά

  •  Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν μικρό, αλλά υπαρκτό κίνδυνο νόσησης. Αποτελούν σύμφωνα με τα στοιχεία, το 14,1% του συνόλου των περιπτώσεων και σπάνια μπορούν να παρουσιάσουν το πολυσυστημικό φλεγμωνώδες σύνδρομο με θνητότητα 1,2%, ενώ είναι υπό διερεύνηση και οι βλαπτικές επιπτώσεις της covid-19 μετά από την νόσηση.

Ακολουθεί βίντεο για τον εμβολιασμό των παιδιών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πηνελόπη Αναστασοπούλου : H Extreme αλλαγή που τόλμησε στα μαλλιά της

Στο λιμενικό ο έλεγχος για επιβίβαση στα πλοία - 1,5 ώρα πριν στα λιμάνια οι ταξιδιώτες

Τατιάνα Στεφανίδου : Δείτε ποιο μέρος διάλεξε να κάνει διακοπές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ σύμφωνα με μακροχρόνια μελέτη

Καφές Αλτσχάιμερ: Τα αποτελέσματα νέας αυσταλιανής μελέτης υποδηλώνουν ότι η αύξηση της πρόσληψης καφέ από 1 σε 2 φλιτζάνια την ημέρα θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει τη γνωστική έκπτωση έως και 8% μετά από 18 μήνες. Θα μπορούσε επίσης να υπάρξει μείωση έως και 5% στην εγκεφαλική συσσώρευση β-αμυλοειδούς κατά την ίδια περίοδο.

Νέα μελέτη δείχνει ότι περίπου 1 στους 100 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 έχουν εγκεφαλικές επιπλοκές

Κορωνοϊός: Μια μεγάλη διεθνής μελέτη δείχνει ότι περίπου 1 στους 100 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 έχουν εγκεφαλικές επιπλοκές. Αυτές περιλαμβάνουν εγκεφαλικό επεισόδιο, εγκεφαλική αιμορραγία και άλλες δυνητικά θανατηφόρες καταστάσεις. Πολλοί από τους ασθενείς είχαν προϋπάρχουσες ασθένειες, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι ορισμένα άτομα που αναρρώνουν από την COVID-19 έχουν παρατεταμένα νευρολογικά και ψυχιατρικά συμπτώματα. Καθώς η πανδημία COVID-19 συνεχίζει, οι ειδικοί αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο ότι ο SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί την ασθένεια, επηρεάζει περιοχές πέρα ​​από τους πνεύμονες.

Η βαριατρική χειρουργική κρίνεται αποτελεσματική στον διαβήτη τύπου 2

Βαριατρική χειρουργική διαβήτης: Το πρωταρχικό αποτέλεσμα ήταν η ύφεση του διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από τη χειρουργική επέμβαση έως την παρακολούθηση ενός έτους, η μείωση του κλάσματος λίπους του ήπατος ήταν παρόμοια μετά το γαστρικό μανίκι ή την γαστρική παράκαμψη.