Πολιτική Υγείας

Εμβολιασμοί ΠΟΥ: Προειδοποιεί για την προσέγγιση «συνδυασμός και αντιστοίχιση» του εμβολίου COVID-19

Εμβολιασμοί ΠΟΥ: Προειδοποιεί για την προσέγγιση «συνδυασμός και αντιστοίχιση» του εμβολίου COVID-19

Παρ 'όλα αυτά, ο Swaminathan προειδοποίησε για «χαοτική κατάσταση σε χώρες εάν οι πολίτες αρχίσουν να αποφασίζουν πότε και ποιος θα πρέπει να λαμβάνει μια δεύτερη ή μια τρίτη ή μια τέταρτη δόση».

Εμβολιασμοί ΠΟΥ: Η προειδοποίηση από τον Δρα Soumya Swaminathan, επικεφαλής επιστήμονα του ΠΟΥ, έρχεται εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα πίσω από την προσέγγιση. Ένας κορυφαίος επιστήμονας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας προειδοποίησε τη Δευτέρα να μην αναμιχθούν και να ταιριάξουν τα εμβόλια COVID-19 εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα.

Τα μεικτά σχήματα εμβολίων αναφέρονται σε εμβολιασμούς από διαφορετικούς κατασκευαστές, όπως ένα εμβόλιο Pfizer που ακολουθείται από το εμβόλιο AstraZeneca ή το αντίστροφο. «Είναι λίγο επικίνδυνη τάση εδώ», δήλωσε ο Δρ Soumya Swaminathan, επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης. “Βρισκόμαστε σε μια ζώνη χωρίς δεδομένα, χωρίς στοιχεία όσον αφορά τη μίξη και την αντιστοίχιση.”

Είπε ότι οι μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά ανέφεραν πρώιμα ευρήματα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στο οποίο οι ερευνητές βρήκαν ένα μικτό πρόγραμμα εμβολιασμού του συνεργαζόμενου AstraZeneca jab της Οξφόρδης, ακολουθούμενο από ένα εμβόλιο Pfizer το οποίο “προκάλεσε υψηλότερα αντισώματα και αποκρίσεις Τ-κυττάρων” από την αντίστροφη σειρά, ανά ελευθέρωση.

Ωστόσο, η «υψηλότερη απόκριση αντισωμάτων παρατηρήθηκε μετά από το πρόγραμμα Pfizer-BioNTech δύο δόσεων και την υψηλότερη απόκριση Τ κυττάρων από την Oxford-AstraZeneca ακολουθούμενη από το Pfizer-BioNTech», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ένας ερευνητής δοκιμής που συμμετείχε στη μελέτη AstraZeneca-Pfizer, ο Matthew Snape, αναπληρωτής καθηγητής παιδιατρικής και εμβολιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σημείωσε τη στιγμή της έκδοσης προτύπων ότι τα σχήματα εμβολιασμού και αντιστοίχισης μπορεί να επιτρέψουν μεγαλύτερη ευελιξία στην παγκόσμια διάθεση. Παρ ‘όλα αυτά, ο Swaminathan προειδοποίησε για «χαοτική κατάσταση σε χώρες εάν οι πολίτες αρχίσουν να αποφασίζουν πότε και ποιος θα πρέπει να λαμβάνει μια δεύτερη ή μια τρίτη ή μια τέταρτη δόση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοιός εμβόλιο : Στρατηγικές ΗΠΑ για ταχύς εμβολιασμούς

Μαρία Θεοδωρίδου: Μόλις 28 περιπτώσεις θρομβώσεων σε 17 εκατ. εμβολιασμούς

«Νέα εξαιρετικά μεταδοτική» παραλλαγή του κορωνοϊού ανακάλυψε το Βιετνάμ

Εξουδετερωτικά αντισώματα : Δείχνουν το ποσοστό ανοσίας μετά την λοίμωξη Covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η αστυνομία του Λονδίνου έκανε έρευνα σε εκατοντάδες παιδιά: Νέα δεδομένα

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan διπλασίασε την κριτική του για το Met αφού κατέκρουσε τη δύναμη για την υπόθεση Child Q και άλλα περιστατικά. Ήταν «βαθιά ανησυχητικό» το γεγονός ότι τόσες σωματικές έρευνες γίνονταν χωρίς την παρουσία ενός ενήλικα, είπε ένας εκπρόσωπος του Khan.

Το Χονγκ Κονγκ μειώνει την καραντίνα Covid για τις αφίξεις

Οι αφίξεις από το εξωτερικό θα λαμβάνουν κίτρινο κωδικό και δεν θα επιτρέπονται σε χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και κινηματογράφους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της αυτοπαρακολούθησής τους

Η παρακολούθηση της ψυχικής υγείας του ένοπλου προσωπικού είναι απαραίτητη

Ψυχική υγεία: Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ψυχικής κατάστασης και ψυχικής διαταραχής και ότι το υπάρχον κοινωνικό ταμπού που σχετίζεται με την ψυχική υγεία πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Πάλι αρνητικός στην Covid ο Μπάιντεν σταματά την απομόνωση

Μπάιντεν κορωνοϊός: Αφού βίωσε μια περίπτωση ανάκαμψης COVID, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρέθηκε αρνητικός σε μοριακό τεστ το Σάββατο και την Κυριακή και έφυγε από τον Λευκό Οίκο για την πολιτεία του Ντέλαγουερ.

Νομοθεσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της απώλειας μάθησης που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της covid

Οι μαθητές είχαν χαμηλότερες επιδόσεις το σχολικό έτος 2021-2022 σε σύγκριση με το σχολικό έτος 2020-2021, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας εκπαιδευτικού λογισμικού Renaissance.

Χαβάη Κίνας: Πάνω από 80.000 τουρίστες παγιδευμένοι μετά το ξέσπασμα της COVID

Χαβάη Κίνας: Οι τουρίστες που θέλουν να φύγουν πρέπει να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε πέντε τεστ PCR σε διάστημα επτά ημερών, ενώ τα ξενοδοχεία της πόλης κλήθηκαν να προσφέρουν στους επισκέπτες έκπτωση 50% μέχρι να χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Το Κονέκτικατ εγκαινιάζει ιστότοπο και τηλεφωνική γραμμή για τις αμβλώσεις παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

«Στο Κονέκτικατ, το δικαίωμα της γυναίκας στην επιλογή εξακολουθεί να προστατεύεται», δήλωσε η Επίτροπος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Κονέκτικατ, Δρ Manisha Juthani.

Το νησί Sanya αρχίζει να κλείνει τα εμπορικά κέντρα αφορολόγητων ειδών καθώς επιδεινώνεται η πιο πρόσφατη επιδημία COVID στην Κίνα

Πέρυσι, ενισχυμένη από τις ανανεωμένες καταναλωτικές δαπάνες στην ηπειρωτική χώρα και τις πολιτικές κινήσεις, η αξία των υπεράκτιων πωλήσεων αφορολόγητων ειδών στο Χαϊνάν έφτασε περίπου τα 49,5 δισεκατομμύρια γιουάν, περίπου 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες συναλλαγές, αυξημένη κατά 80% από έτος σε έτος. «Τώρα τον Αύγουστο ο ιός επέστρεψε, καθιστά πολύ δύσκολη την επιχειρηματική δραστηριότητα», είπε ο Dream στο Reuters.