Διατροφή

Βάρος ύπνος: Πώς ο κακός ύπνος μπορεί να εμποδίσει την προσπάθεια απώλειας βάρους;

Βάρος ύπνος: Πώς ο κακός ύπνος μπορεί να εμποδίσει την προσπάθεια απώλειας βάρους;

Βάρος ύπνος: Όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, η εστίαση είναι κυρίως στη σωστή διατροφή και την άσκηση, ξεχνώντας έναν άλλο σημαντικό παράγοντα που είναι ο ύπνος.

Όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, η εστίαση είναι κυρίως στη σωστή διατροφή και την άσκηση, ξεχνώντας έναν άλλο σημαντικό παράγοντα που είναι ο ύπνος. Είναι ένα κρίσιμο στοιχείο που συχνά αγνοείται. Αλλά η ικανότητά σας να χάσετε αυτά τα περιττά κιλά μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά από τον κακό ύπνο. Ας δούμε πέντε τρόπους με τους οποίους ένα διαταραγμένο μοτίβο ύπνου μπορεί να υπονομεύσει τις προσπάθειές σας να χάσετε βάρος. Υπάρχει σχέση μεταξύ του καλού ύπνου και της απώλειας βάρους. Δώστε προτεραιότητα στον επαρκή ύπνο και ξεκούραση για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. Επιδιώξτε 7-9 ώρες αδιάκοπου ύπνου κάθε βράδυ, δημιουργήστε ένα ευχάριστο περιβάλλον ύπνου, κάντε ένα τακτικό πρόγραμμα ύπνου και σκεφτείτε μεθόδους μείωσης του στρες, όπως ο διαλογισμός ή οι ασκήσεις χαλάρωσης. Αντιμετωπίζοντας αυτές τις ανησυχίες, μπορείτε να εστιάσετε στον καλό ύπνο.

Ορμονική Ανισορροπία

Οι ορμόνες που επηρεάζουν την όρεξη και την πληρότητα ρυθμίζονται σε μεγάλο βαθμό από τον ύπνο . Η έλλειψη ύπνου προκαλεί το σώμα σας να δημιουργεί περισσότερη γκρελίνη, την ορμόνη της πείνας, ενώ παράγει επίσης λιγότερη λεπτίνη, την ορμόνη που σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι. Οι αυξημένες επιθυμίες για ανθυγιεινά γεύματα με πολλές θερμίδες μπορεί να προκύψουν από αυτήν την ορμονική ανισορροπία, καθιστώντας πιο δύσκολη την τήρηση του σχεδίου απώλειας βάρους.

Αυξημένη πρόσληψη θερμίδων

Η κακή λήψη αποφάσεων μπορεί να προκύψει από τη στέρηση ύπνου , ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την επιλογή τροφών. Ο προμετωπιαίος φλοιός του εγκεφάλου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο των παρορμήσεων και τη λογική λήψη αποφάσεων, μπορεί να καταστραφεί από την κόπωση και την έλλειψη ύπνου. Αυτό μπορεί να σας κάνει να προτιμάτε πιο συχνά φαγητά άνεσης και γλυκά σνακ, τα οποία μπορεί τελικά να αυξήσουν την πρόσληψη θερμίδων σας.

Αδύναμος μεταβολισμός

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία σας και επηρεάζει ολόκληρη τη λειτουργία του οργανισμού, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Η έλλειψη ύπνου μπορεί επίσης να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και τον μεταβολισμό σας. Το φαγητό δεν θα έχει αρκετό χρόνο για πέψη λόγω κακών διατροφικών επιλογών.

Μυϊκή Απώλεια

Ο βαθύς ύπνος είναι απαραίτητος για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη. Αλλά όταν χάνετε αυτή τη σωστή ποσότητα ύπνου, το σώμα σας μπορεί να διασπάσει τον μυϊκό ιστό για ενέργεια αντί να καίει λίπη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μυών.

Το στρες και τα επίπεδα κορτιζόλης αυξήθηκαν

Η κακή ποιότητα ύπνου μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα του στρες και να προκαλέσει την απελευθέρωση κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης μπορεί να οδηγήσουν σε συσσώρευση λίπους, ιδιαίτερα γύρω από την περιοχή της κοιλιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καταστάσεις υγείας που μπορούν να προκαλέσουν αύξηση βάρους

10 συμπεριφορικά hacks για προσεκτική διατροφή

Γιατί η ρόκα είναι το ιδανικό λαχανικό για απώλεια βάρους;

Προσεκτικές συμβουλές διατροφής που μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους

Πότε πρέπει να ζητήσετε την βοήθεια ειδικούς αν έχετε διατροφικές διαταραχές;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα