Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Βάφλα συνταγή: Πώς να φτιάξετε την τέλεια βάφλα;

Βάφλα συνταγή: Πώς να φτιάξετε την τέλεια βάφλα;

Βάφλα συνταγή: Το να φτιάξετε τις δικές σας βάφλες στο σπίτι είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να απολαύσετε ένα κλασικό αγαπημένο πρωινό.


Το να φτιάξετε τις δικές σας βάφλες στο σπίτι είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να απολαύσετε ένα κλασικό αγαπημένο πρωινό. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να δημιουργήσετε τέλειες, αφράτες βάφλες από την αρχή.

Συστατικά:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 3/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι ή λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες:

1. Προθερμάνετε το σίδερο για βάφλες:

Προθερμάνετε τη βαφλιέρα σας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αυτό διασφαλίζει ότι οι βάφλες σας μαγειρεύονται ομοιόμορφα και επιτυγχάνουν το επιθυμητό επίπεδο τραγανότητας.

2. Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αυτό βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή των διογκωτικών παραγόντων και αποτρέπει τους σβόλους.

3. Συνδυάστε υγρά συστατικά:

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέστε το γάλα, το φυτικό λάδι (ή το λιωμένο βούτυρο) και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.

4. Αναμείξτε υγρά και ξηρά συστατικά:

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στεγνά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Το κουρκούτι πρέπει να είναι ελαφρώς σβολιασμένο. Η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να οδηγήσει σε σκληρές βάφλες.

5. Μαγειρέψτε τις βάφλες:

Αλείφουμε ελαφρά την προθερμασμένη σίδερο βάφλας με αντικολλητικό σπρέι ή λίγο φυτικό λάδι. Ρίξτε τη ζύμη στο κέντρο της βάφλας. Χρησιμοποιήστε μια κουτάλα ή μια μεζούρα για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη κατανομή.
Κλείνουμε το σίδερο για βάφλα και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, συνήθως για περίπου 3-5 λεπτά, μέχρι η βάφλα να ροδίσει και να γίνει τραγανή.

6. Σερβίρετε και απολαύστε:

Αφαιρούμε προσεκτικά τη βάφλα από το σίδερο και την τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Σερβίρετε αμέσως με τις αγαπημένες σας επικαλύψεις όπως βούτυρο, σιρόπι, φρέσκα φρούτα, σαντιγί ή ξηρούς καρπούς.

Συμβουλές για τέλειες βάφλες:

Μην ανακατεύετε υπερβολικά: Για να διατηρήσετε τις βάφλες ελαφριές και αέρινες, ανακατέψτε τη ζύμη μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Διατηρήστε ζεστές: Εάν κάνετε πολλές παρτίδες, διατηρήστε τις μαγειρεμένες βάφλες ζεστές σε χαμηλό φούρνο περίπου 95°C) σε ένα ταψί μέχρι να είναι έτοιμες να τις σερβίρετε.
Freeze Extras: Οι βάφλες παγώνουν καλά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και μετά τα τοποθετούμε σε μία στρώση σε ένα ταψί για να παγώσουν. Μόλις παγώσουν, τα μεταφέρουμε σε σακούλα κατάψυξης. Ξαναζεσταίνετε σε τοστιέρα ή φούρνο.

Παραλλαγές:

Βάφλες βουτυρογάλακτος: Αντικαταστήστε το κανονικό γάλα με βουτυρόγαλα για μια πικάντικη γεύση και τρυφερή υφή.
Βάφλες ολικής αλέσεως: Χρησιμοποιήστε αλεύρι ολικής αλέσεως αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις για μια πιο υγιεινή επιλογή.
Προσθήκες γεύσης: Προσθέστε κανέλα, μοσχοκάρυδο ή κομματάκια σοκολάτας στο κουρκούτι για μια γευστική ανατροπή.

 

 

Το να φτιάξετε τις δικές σας βάφλες είναι μια διασκεδαστική και ανταποδοτική διαδικασία που επιτρέπει την ατελείωτη προσαρμογή. Με αυτόν τον οδηγό, μπορείτε να απολαύσετε φρέσκες, σπιτικές βάφλες που είναι τραγανές εξωτερικά και αφράτες εσωτερικά, ιδανικές για κάθε πρωινό ή brunch.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με γλυκό τρόπο τις πολύ ώριμες μπανάνες;

Ποια είναι τα 10 πιο δημοφιλή επιδόρπια στον κόσμο;

5 υγιεινά επιδόρπια για την επιθυμία σας για γλυκό

Δημιουργήστε ένα απολαυστικό πρωινό με βασική συνταγή τη βάφλα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon