ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Επιδόρπια: Ποια είναι τα 10 πιο δημοφιλή επιδόρπια στον κόσμο;

Επιδόρπια: Ποια είναι τα 10 πιο δημοφιλή επιδόρπια στον κόσμο;

Επιδόρπια: Καμία ημέρα δεν έχει τελειώσει πλήρως έως ότου σερβιριστεί το επιδόρπιο, έτσι δεν είναι;

Καμία ημέρα δεν έχει τελειώσει πλήρως έως ότου σερβιριστεί το επιδόρπιο, έτσι δεν είναι; Είναι τέτοιου είδους η σχέση που μοιράζεται σχεδόν κάθε άνθρωπος με όλα τα επιδόρπια του κόσμου.Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι εξωτικό από την άποψη των διαφορετικών τύπων επιδορπίων, τότε εδώ είναι μια λίστα με μερικά διάσημα επιδόρπια από όλο τον κόσμο που θα πρέπει να δοκιμάσετε μια φορά στη ζωή σας, αν αποκαλείτε τον εαυτό σας λάτρη του γλυκού. Αφήστε λοιπόν τη γλυκιά εξερεύνηση να ξεκινήσει!

Κρεμ Μπρουλέ (Γαλλία)

Πρέπει να δώσετε σε αυτό το επιδόρπιο τουλάχιστον μια ευκαιρία. Αποτελεί το πιο απλό γλυκό ακόμα και από ερασιτέχνη ζαχαροπλάστη αν έχει φούρνο στο σπίτι. Πίσω στον 17ο αιώνα, αυτό το επιδόρπιο εισήχθη από τον Francois Massialot, σεφ ενός δούκα της Ορλεάνης, ο οποίος έγραψε τη συνταγή του σε ένα βιβλίο. Ένα κρεμώδες γλυκό με μια λεπτή, τραγανή στρώση καραμέλας είναι αυτό που αναφέρεται ως κρεμ μπρουλέ και έχει κλέψει την καρδιά όλων.

Μότσι (Ιαπωνία) 

Όσο γλυκό κι αν φαίνεται το όνομα αυτού του γλυκού, το Mochi είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό επιδόρπιο που παρασκευάζεται με κολλώδες ρύζι. Χτυπημένο με ένα γουδί, το κάνουν πάστα και φτιάχνουν μπαλάκια από αυτό, με αποτέλεσμα να φτιάξουν αυτό το επιδόρπιο που είναι η καρδιά κάθε ιαπωνικού φεστιβάλ. Για να ανεβάσετε τη νοστιμιά κατά ένα επίπεδο, σερβίρετε μια μπάλα παγωτό μαζί με το Mochi. Είναι ένα από τα πιο απλά επιδόρπια που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι.

Μηλόπιτα (ΗΠΑ) 

Κάποτε η διάσημη συγγραφέας, Jane Austen ανέφερε «Οι καλές μηλόπιτες είναι ένα σημαντικό μέρος της οικιακής μας ευτυχίας.» και από τότε, οι Αμερικανοί πήραν τη μηλόπιτα πολύ σοβαρά. Καθώς τα μήλα είναι φρούτα αγαπημένα ακόμη και στα παιδιά, εξ ου και αυτό το επιδόρπιο που αποτελείται από μια τραγανή κρούστα που μπορεί να παρουσιαστεί με σαντιγί, παγωτό βανίλια ή ακόμα και με τυρί τσένταρ.

Nanaimo Bar (Καναδάς) 

Αφού πήρε το όνομά του από την πόλη Nanaimo, αυτό το καναδικό επιδόρπιο είναι ένα από τα πιο νόστιμα επιδόρπια στον κόσμο. Έχοντας τρεις στρώσεις τάρτας που δεν απαιτούν ψήσιμο, το κάτω μέρος περιλαμβάνει κομμάτια βάφλας, ενώ υπάρχει κρεμώδες γλάσο και γλάσο σοκολάτας για να το συμπληρώσετε.

Gulab Jamun (Ινδία) 

Η καρδιά κάθε ινδικής γιορτής είναι το Gulab Jamun. Παρασκευάζονται με γάλα που ζυμώνεται σε ζύμη και στη συνέχεια τηγανίζονται σε βούτυρο ghee. Τα gulab jamun συμπληρώνονται με σαφράν, πράσινο κάρδαμο και ροδόνερο για να προσθέσουν μια δόση νοσταλγίας. Μιλώντας για ιστορία, αυτό το επιδόρπιο εισήχθη από τους Mughals στην Ινδία καθώς απολάμβαναν ένα αραβικό επιδόρπιο που ονομάζεται luqmat al-qadi, και από τότε, έχει γίνει ένα από τα καλύτερα γλυκά στον κόσμο.

Kardinalschnitten (Αυστρία)

Ένα επιδόρπιο σαν μπισκότο που συνδυάζεται με μαρέγκα αντιστοιχεί στα χρώματα της Καθολικής Εκκλησίας – κίτρινο και λευκό. Έγινε διάσημο αφού σερβιρίστηκε στο καφέ Μότσαρτ το έτος 1974. Αυτό το επιδόρπιο ξεχωρίζει ακριβώς όπως το όνομά του, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα επιδόρπια στον κόσμο.

Dadar Gulung (Ινδονησία)

Ένας άλλος ξάδερφος των τηγανητών γλυκών είναι αυτές οι γλυκές ινδονησιακές εκδοχές που είναι γνωστές ως Dadar Gulung. Dadar σημαίνει τηγανίτες, ενώ gulung σημαίνει ρολό και εξ ου και το όνομα. Αυτό το ρολό pancake σε πράσινο χρώμα φτιάχνεται με τα φύλλα Pandan και γεμίζεται με γλυκιά τριμμένη καρύδα.

Poffertjes (Ολλανδία)

Έτσι ονομάζονται οι μικρές, στρογγυλές και φουσκωμένες τηγανίτες που φτιάχνονται με μαγιά και αλεύρι φαγόπυρου. Οι κάτοικοι της Ολλανδίας χρησιμοποιούν ένα ξεχωριστό τηγάνι για να φτιάξουν αυτές τις λαχταριστές τηγανίτες που ονομάζεται poffertjespan. Σερβίρεται σε χαρτόνι σε διάφορες εορταστικές περιστάσεις, τα Poffertjes είναι ένα επιδόρπιο που πρέπει να απολαύσετε στο πρωινό συμπληρώνοντάς το με μερικές νόστιμες γαρνιτούρες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί πρέπει να εντάξετε τα επιδόρπια στη διατροφή σας καθημερινά;

Προσθέστε την καραμέλα στα επιδόρπιά σας

Το παγωτό μπορεί να έχει εκπληκτικά οφέλη για την υγεία

Τι επιδόρπιο να επιλέξετε μετά από ένα βαρύ γεύμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ρόδι ως σύμμαχος στην καταπολέμηση του διαβήτη

Ρόδι: Δεν είναι θαυματουργό φρούτο για τον διαβήτη. Ωστόσο, η ενσωμάτωσή του σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, μαζί με τα φάρμακα που συνταγογραφούνται από τον γιατρό σας, μπορεί να προσφέρει ορισμένα οφέλη στη διαχείριση της νόσου.

Ένας νόστιμος σύμμαχος για την υγεία των οστών σας!

Βερίκοκα: Ενσωματώνοντας τα βερίκοκα στη διατροφή σας, μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση με βάρος, μπορείτε να κάνετε πολύ δρόμο για να διατηρήσετε τα οστά σας υγιή για τα επόμενα χρόνια!

Ο καφές βοηθάει στην καύση λίπους;

Καφές: Η καφεΐνη που περιέχει μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό και να βοηθήσει στη διάσπαση των λιπαρών οξέων. Ωστόσο, για να δείτε αποτελέσματα, πρέπει να συνδυαστεί με υγιεινή διατροφή και τακτική σωματική δραστηριότητα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ διατροφολόγων και διαιτολόγων;

Οι εγγεγραμμένοι διαιτολόγοι (RDs) είναι πιστοποιημένοι επαγγελματίες με συγκεκριμένα προσόντα και πιστοποιήσεις. Ρυθμίζονται από επαγγελματικούς φορείς και πρέπει να τηρούν έναν κώδικα δεοντολογίας. Οι διατροφολόγοι μπορεί να μην έχουν το ίδιο επίπεδο ρύθμισης ή τυποποίησης στις πρακτικές τους και ο τίτλος "διατροφολόγος" μπορεί να χρησιμοποιείται ευρύτερα.

Τα οφέλη του μελιού με άδειο στομάχι

Μέλι: Η κατανάλωση μελιού με άδειο στομάχι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ενσωματώσουμε τις ευεργετικές του ιδιότητες στην καθημερινότητά μας. Μπορεί να βελτιώσει την πεπτική μας λειτουργία, να μας δώσει ενέργεια και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Πώς να ξεκινήσετε την δίαιτα Dukan;

Δίαιτα Dukan: Η δίαιτα Dukan χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις: τη φάση της επίθεσης, τη φάση της "κρουαζιέρας", τη φάση της ενοποίησης και τη φάση της σταθεροποίησης. Κατά τη φάση της Επίθεσης, τρώτε κυρίως άπαχη πρωτεΐνη και περιορίζεστε σε ορισμένα λαχανικά

Τα βερίκοκα ως ένας σύμμαχος κατά της αναιμίας

Βερίκοκα: Τα βερίκοκα είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου και βιταμίνης C, καθιστώντας τα ιδανικά για την πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας. Επιπλέον, παρέχουν μια σειρά από άλλα οφέλη για την υγεία.