Διατροφή

Επιδόρπια: Ποια είναι τα 10 πιο δημοφιλή επιδόρπια στον κόσμο;

Επιδόρπια: Ποια είναι τα 10 πιο δημοφιλή επιδόρπια στον κόσμο;

Επιδόρπια: Καμία ημέρα δεν έχει τελειώσει πλήρως έως ότου σερβιριστεί το επιδόρπιο, έτσι δεν είναι;

Καμία ημέρα δεν έχει τελειώσει πλήρως έως ότου σερβιριστεί το επιδόρπιο, έτσι δεν είναι; Είναι τέτοιου είδους η σχέση που μοιράζεται σχεδόν κάθε άνθρωπος με όλα τα επιδόρπια του κόσμου.Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι εξωτικό από την άποψη των διαφορετικών τύπων επιδορπίων, τότε εδώ είναι μια λίστα με μερικά διάσημα επιδόρπια από όλο τον κόσμο που θα πρέπει να δοκιμάσετε μια φορά στη ζωή σας, αν αποκαλείτε τον εαυτό σας λάτρη του γλυκού. Αφήστε λοιπόν τη γλυκιά εξερεύνηση να ξεκινήσει!

Κρεμ Μπρουλέ (Γαλλία)

Πρέπει να δώσετε σε αυτό το επιδόρπιο τουλάχιστον μια ευκαιρία. Αποτελεί το πιο απλό γλυκό ακόμα και από ερασιτέχνη ζαχαροπλάστη αν έχει φούρνο στο σπίτι. Πίσω στον 17ο αιώνα, αυτό το επιδόρπιο εισήχθη από τον Francois Massialot, σεφ ενός δούκα της Ορλεάνης, ο οποίος έγραψε τη συνταγή του σε ένα βιβλίο. Ένα κρεμώδες γλυκό με μια λεπτή, τραγανή στρώση καραμέλας είναι αυτό που αναφέρεται ως κρεμ μπρουλέ και έχει κλέψει την καρδιά όλων.

Μότσι (Ιαπωνία) 

Όσο γλυκό κι αν φαίνεται το όνομα αυτού του γλυκού, το Mochi είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό επιδόρπιο που παρασκευάζεται με κολλώδες ρύζι. Χτυπημένο με ένα γουδί, το κάνουν πάστα και φτιάχνουν μπαλάκια από αυτό, με αποτέλεσμα να φτιάξουν αυτό το επιδόρπιο που είναι η καρδιά κάθε ιαπωνικού φεστιβάλ. Για να ανεβάσετε τη νοστιμιά κατά ένα επίπεδο, σερβίρετε μια μπάλα παγωτό μαζί με το Mochi. Είναι ένα από τα πιο απλά επιδόρπια που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι.

Μηλόπιτα (ΗΠΑ) 

Κάποτε η διάσημη συγγραφέας, Jane Austen ανέφερε «Οι καλές μηλόπιτες είναι ένα σημαντικό μέρος της οικιακής μας ευτυχίας.» και από τότε, οι Αμερικανοί πήραν τη μηλόπιτα πολύ σοβαρά. Καθώς τα μήλα είναι φρούτα αγαπημένα ακόμη και στα παιδιά, εξ ου και αυτό το επιδόρπιο που αποτελείται από μια τραγανή κρούστα που μπορεί να παρουσιαστεί με σαντιγί, παγωτό βανίλια ή ακόμα και με τυρί τσένταρ.

Nanaimo Bar (Καναδάς) 

Αφού πήρε το όνομά του από την πόλη Nanaimo, αυτό το καναδικό επιδόρπιο είναι ένα από τα πιο νόστιμα επιδόρπια στον κόσμο. Έχοντας τρεις στρώσεις τάρτας που δεν απαιτούν ψήσιμο, το κάτω μέρος περιλαμβάνει κομμάτια βάφλας, ενώ υπάρχει κρεμώδες γλάσο και γλάσο σοκολάτας για να το συμπληρώσετε.

Gulab Jamun (Ινδία) 

Η καρδιά κάθε ινδικής γιορτής είναι το Gulab Jamun. Παρασκευάζονται με γάλα που ζυμώνεται σε ζύμη και στη συνέχεια τηγανίζονται σε βούτυρο ghee. Τα gulab jamun συμπληρώνονται με σαφράν, πράσινο κάρδαμο και ροδόνερο για να προσθέσουν μια δόση νοσταλγίας. Μιλώντας για ιστορία, αυτό το επιδόρπιο εισήχθη από τους Mughals στην Ινδία καθώς απολάμβαναν ένα αραβικό επιδόρπιο που ονομάζεται luqmat al-qadi, και από τότε, έχει γίνει ένα από τα καλύτερα γλυκά στον κόσμο.

Kardinalschnitten (Αυστρία)

Ένα επιδόρπιο σαν μπισκότο που συνδυάζεται με μαρέγκα αντιστοιχεί στα χρώματα της Καθολικής Εκκλησίας – κίτρινο και λευκό. Έγινε διάσημο αφού σερβιρίστηκε στο καφέ Μότσαρτ το έτος 1974. Αυτό το επιδόρπιο ξεχωρίζει ακριβώς όπως το όνομά του, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα επιδόρπια στον κόσμο.

Dadar Gulung (Ινδονησία)

Ένας άλλος ξάδερφος των τηγανητών γλυκών είναι αυτές οι γλυκές ινδονησιακές εκδοχές που είναι γνωστές ως Dadar Gulung. Dadar σημαίνει τηγανίτες, ενώ gulung σημαίνει ρολό και εξ ου και το όνομα. Αυτό το ρολό pancake σε πράσινο χρώμα φτιάχνεται με τα φύλλα Pandan και γεμίζεται με γλυκιά τριμμένη καρύδα.

Poffertjes (Ολλανδία)

Έτσι ονομάζονται οι μικρές, στρογγυλές και φουσκωμένες τηγανίτες που φτιάχνονται με μαγιά και αλεύρι φαγόπυρου. Οι κάτοικοι της Ολλανδίας χρησιμοποιούν ένα ξεχωριστό τηγάνι για να φτιάξουν αυτές τις λαχταριστές τηγανίτες που ονομάζεται poffertjespan. Σερβίρεται σε χαρτόνι σε διάφορες εορταστικές περιστάσεις, τα Poffertjes είναι ένα επιδόρπιο που πρέπει να απολαύσετε στο πρωινό συμπληρώνοντάς το με μερικές νόστιμες γαρνιτούρες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί πρέπει να εντάξετε τα επιδόρπια στη διατροφή σας καθημερινά;

Προσθέστε την καραμέλα στα επιδόρπιά σας

Το παγωτό μπορεί να έχει εκπληκτικά οφέλη για την υγεία

Τι επιδόρπιο να επιλέξετε μετά από ένα βαρύ γεύμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπακαλιάρος με ελιές, πιπεριές Φλωρίνης, μελιτζάνες και κρύα σάλτσα με μπαλσάμικο ξίδι

Η παρουσία των πιπεριών Φλωρίνης, του κρεμμυδιού, του μαϊντανού και της ντομάτας στη συνταγή αυτή αυξάνει τα ποσοστά βιταμίνης C, η οποία δρα ως αντιοξειδωτικό, βοηθά να προστατεύσει τα κύτταρα από τη βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες.  

Πώς να μαγειρέψετε νόστιμα με ελιές;

Αυτή η μεγάλη ελιά από την Ισπανία, είναι γνωστή ως «ισπανική βασίλισσα». Είναι μια κοκκινωπή ελιά που αποκτά μαύρο-μπλε χρώμα μετά την επεξεργασία της. Είναι μια επιτραπέζια ελιά, με πλούσια σύσταση και σαρκώδη γεύση.

Ποια διατροφή μειώνει το ροχαλητό;

Η αποφρακτική υπνική άπνοια είναι ο όρος που χρησιμοποιούν οι ειδικοί για να περιγράψουν αυτό που συμβαίνει όταν κάποιος ροχαλίζει και διακόπτεται η αναπνοή του την ώρα που κοιμάται.