ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γλυκά: Τι επιδόρπιο να επιλέξετε μετά από ένα βαρύ γεύμα;

Γλυκά: Τι επιδόρπιο να επιλέξετε μετά από ένα βαρύ γεύμα;

Γλυκά: Αν και ο πειρασμός για ένα παχυντικό επιδόρπιο είναι μεγάλος, υπάρχουν light δροσιστικές επιλογές για να κλείσετε υπέροχα ένα εορταστικό γεύμα.

Όταν επιλέγετε επιδόρπια μετά από ένα βαρύ γεύμα, είναι σημαντικό να επιλέγετε πιάτα ελαφριά και όχι υπερβολικά βαριά. Τα ελαφριά επιδόρπια δίνουν ένα γλυκό τέλος σε ένα γεύμα χωρίς να αισθάνεστε υπερβολικά γεμάτοι. Όταν επιλέγετε ελαφριά επιδόρπια, ωστόσο, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τη χρήση των συστατικών, τους διατροφικούς περιορισμούς, τα ζητήματα υγείας και τη συνολική γεύση του γλυκού.

  • Συστατικά: Αναζητήστε συστατικά που προσφέρουν γλυκύτητα με πιο ελαφρύ τρόπο, όπως πολτοποιημένα φρούτα ή φυσικά γλυκαντικά όπως μέλι ή σιρόπι σφενδάμου. Είναι επίσης σημαντικό να επιδιώκετε την ισορροπία μεταξύ γεύσεων και υφών που έχουν ως αποτέλεσμα μια ελαφριά και αναζωογονητική αντίθεση από το κύριο γεύμα. Δοκιμάστε να συνδυάσετε τραγανή μαρέγκα με γλυκά μήλα σε ένα τραγανό μήλο ή να χρησιμοποιήσετε στραγγιστό γιαούρτι ως κρεμώδες αλλά υγιεινό γαρνίρισμα σε φρέσκα φρούτα.
  • Διατροφικοί περιορισμοί: Όταν επιλέγετε ελαφριά επιδόρπια μετά από ένα βαρύ γεύμα, μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε τις συνταγές εάν υπάρχουν διατροφικοί περιορισμοί που σχετίζονται με αλλεργίες ή προτιμήσεις. Εάν αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά, οι συνταγές μπορούν να προσαρμοστούν χρησιμοποιώντας εναλλακτικές λύσεις φυτικής προέλευσης, όπως γιαούρτι καρύδας ή γάλα βρώμης αντί για βούτυρο ή κανονικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Για όσους ακολουθούν τον βιγκανισμό, αναζητήστε συστατικά φυτικής προέλευσης, όπως αλεύρι αμυγδάλου αντί να χρησιμοποιείτε συστατικά για όλες τις χρήσεις ή άλλα ζωικά προϊόντα, όπως σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος.
  • Θέματα για την υγεία: Το να τρώτε πιο ελαφριά μετά από πιο βαριά γεύματα βοηθά στην αποφυγή αισθήσεων πληρότητας και δυσπεψίας που μπορεί τελικά να σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα όλη τη νύχτα. Επιπλέον, η επιλογή πιο υγιεινών επιδορπίων αντί για παραδοσιακά κέικ και μπισκότα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της θερμιδικής πρόσληψης σε σύγκριση με πιο απολαυστικές επιλογές επιδορπίων – μειώνοντας την πιθανή αύξηση βάρους που σχετίζεται με πιο θερμιδικά πυκνές επιλογές όπως παγωτό ή donuts με αρωματικά σιρόπια και σοκολάτα.

  • Συνολική γεύση: Τα ελαφριά επιδόρπια πρέπει να εξακολουθούν να προσφέρουν απόλαυση γεύσεων, ενώ παράλληλα προσφέρουν μια πιο ελαφριά εναλλακτική όταν συνδυάζονται με άλλα συστατικά του γεύματος που σερβίρεται πριν βγει το επιδόρπιο στο τραπέζι – η ενσωμάτωση ποικίλων γεύσεων όπως βότανα, μπαχαρικά και γευστικά φρούτα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της γεύσης ενώ εξακολουθεί να προσφέρει κάτι συγκριτικά λιγότερο από πολλά πυκνά γλυκά – αχλάδια στο φούρνο πασπαλισμένα ελαφρά με βρώμη σε αντίθεση με μηλόπιτες με σάλτσα καραμέλας και παγωτό.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορεί η ζάχαρη να επηρεάσει τα επίπεδα χοληστερόλης;

Μειώστε τη ζάχαρη για ένα υγιές χαμόγελο

Δημιουργήστε ένα υπέροχο αλμυρό κέικ καραμέλας

Προσθέστε τις φράουλες στην ανοιξιάτικη διατροφή σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι τα παραδοσιακά πιάτα της Σλοβακίας;

Σλοβακία φαγητό: Η σλοβακική κουζίνα είναι μια πλούσια ταπισερί γεύσεων και παραδόσεων, που αντικατοπτρίζει την ιστορία, τη γεωγραφία και τις πολιτιστικές επιρροές της χώρας.

Τι πρέπει να ξέρουμε για τον αστεροειδή γλυκάνισο και που τον χρησιμοποιούμε;

Αστεροειδής γλυκάνισος: Ο αστεροειδής γλυκάνισος είναι ένα μοναδικό μπαχαρικό που φημίζεται για τη χαρακτηριστική του γεύση και άρωμα, που θυμίζει γλυκόριζα με διακριτικές νότες γλυκύτητας και ζεστασιάς.

Παντζάρια: Η πολύτιμη συμβολή τους στη μάχη κατά του διαβήτη

Παντζάρια: Μπορούν να αποτελέσουν μια ωφέλιμη προσθήκη στη διατροφή σας, χάρη στην ικανότητά τους να βελτιώνουν τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, την αρτηριακή πίεση και την ευαισθησία στην ινσουλίνη.