Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τουρσί φραγκοστάφυλου: Δείτε πώς μπορείτε να ετοιμάσετε τουρσί φραγκοστάφυλου

Τουρσί φραγκοστάφυλου: Δείτε πώς μπορείτε να ετοιμάσετε τουρσί φραγκοστάφυλου

Τουρσί φραγκοστάφυλου: Το τουρσί φραγκοστάφυλου είναι ένα πικάντικο και πικάντικο καρύκευμα που παρασκευάζεται με φρέσκα φραγκοστάφυλα.


Το τουρσί φραγκοστάφυλου είναι ένα πικάντικο και πικάντικο καρύκευμα που παρασκευάζεται με φρέσκα φραγκοστάφυλα. Αυτό το τουρσί είναι ένα δημοφιλές ινδικό πιάτο που συνήθως σερβίρεται ως συνοδευτικό με τα γεύματα ή χρησιμοποιείται ως καρύκευμα για σάντουιτς και περιτυλίγματα. Το τουρσί φραγκοστάφυλου φτιάχνεται κόβοντας τα φραγκοστάφυλα σε μικρά κομμάτια, ανακατεύοντάς τα με ένα μείγμα μπαχαρικών και στη συνέχεια μαρινάροντάς τα σε λάδι και ξύδι για αρκετές ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο και γευστικό τουρσί που είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Το τουρσί φραγκοστάφυλου δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της πέψης, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού και η μείωση της φλεγμονής. Είναι μια τέλεια προσθήκη σε κάθε γεύμα και είναι βέβαιο ότι θα προσθέσει μια αίσθηση πινελιάς στη γεύση σας.

Συνταγή τουρσί φραγκοστάφυλου

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια φρέσκα φραγκοστάφυλα (amla)
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι μουστάρδας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους τριγωνέλλα
  • 1/2 κγ σπόρους μάραθου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
  • 1/2 κγ σπόρους μουστάρδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι ξύδι

Μέθοδος

Βήμα 1: Πλένουμε καλά τα φραγκοστάφυλα και τα στεγνώνουμε με μια καθαρή πετσέτα. Κόβουμε τα φραγκοστάφυλα σε μικρά κομμάτια και πετάμε τους σπόρους.

Βήμα 2: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι μουστάρδας μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 3: Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, ξεράστε τους σπόρους τριγωνέλλας, τους σπόρους μάραθου, τους σπόρους κύμινου και τους σπόρους μουστάρδας μέχρι να μυρίσουν. Αλέστε τους καβουρδισμένους σπόρους σε χοντρή σκόνη.

Βήμα 4: Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τα κομμάτια φραγκοστάφυλου, τη σκόνη μπαχαρικών, τη σκόνη κόκκινου τσίλι, τη σκόνη κουρκουμά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά.

Βήμα 5: Προσθέστε το κρύο λάδι μουστάρδας στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε ξύδι στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 6: Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο βάζο και κλείστε καλά το καπάκι.

Βήμα 7: Διατηρήστε το βάζο σε δροσερό και στεγνό μέρος για μια εβδομάδα, ανακινώντας το κάθε μέρα για να αναμειχθούν τα υλικά.

Βήμα 8: Μετά από μια εβδομάδα, το τουρσί φραγκοστάφυλου είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο έως και 2-3 μήνες. Απολαύστε το σπιτικό σας τουρσί φραγκοστάφυλου με τα αγαπημένα σας πιάτα!

Συμβουλές για να βελτιώσετε τη γεύση

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα και ώριμα φραγκοστάφυλα για το τουρσί. Αν τα φραγκοστάφυλα είναι άγουρα, το τουρσί θα έχει ξινή και πικρή γεύση.
  • Φροντίστε να πλύνετε καλά τα φραγκοστάφυλα και να τα στεγνώσετε με μια καθαρή πετσέτα πριν τα κόψετε.
  • Κόβουμε τα φραγκοστάφυλα σε μικρά κομμάτια και πετάμε τους σπόρους. Αν μείνουν οι σπόροι μέσα, μπορούν να πικράνουν το τουρσί.
  • Στεγνώστε τα μπαχαρικά πριν τα αλέσετε. Αυτό θα αναδείξει τις γεύσεις και τα αρώματά τους και θα κάνει το τουρσί πιο γευστικό.
  • Χρησιμοποιήστε λάδι μουστάρδας για το τουρσί καθώς προσθέτει μια μοναδική γεύση στο πιάτο. Ωστόσο, εάν δεν είστε λάτρης της έντονης γεύσης του λαδιού μουστάρδας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο φυτικό λάδι.
  • Φροντίστε να ζεστάνετε το λάδι μέχρι να αρχίσει να καπνίζει πριν το προσθέσετε στο μείγμα τουρσί. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της έντονης μυρωδιάς του λαδιού μουστάρδας.
  • Αποθηκεύστε το τουρσί σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο βάζο με σφιχτό καπάκι. Βεβαιωθείτε ότι το βάζο είναι εντελώς στεγνό πριν προσθέσετε το μείγμα τουρσί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί το τουρσί να προστεθεί στην καθημερινή σας διατροφή;

Τι τροφές πρέπει να τρώτε για να ανεβάσετε τη πίεσή σας;

Η προσθήκη επιπλέον αλατιού μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής σας

Ποια φαγητά μειώνουν την αρτηριακή πίεση;

Συμβουλές υγιεινής μαγειρικής και προτάσεις συνταγών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon