Διατροφή

Τι πρέπει να αποφεύγετε όταν έχετε άδειο στομάχι

Τι πρέπει να αποφεύγετε όταν έχετε άδειο στομάχι

Όταν το στομάχι σας είναι άδειο δεν πρέπει να το επιβαρύνετε με ορισμένες ερεθιστικές τροφές. Αντίθετα, πηγαίνοντας για ύπνο με γεμάτο στομάχι μπορεί να κάνει τον οργανισμό να αποθηκεύσει τις επιπλέον θερμίδες ως λίπος, δεδομένου ότι ο ύπνος απαιτεί λίγη ενέργεια. Δείτε πως πρέπει να διαχειριστείτε τροφές και καταστάσεις σε σχέση πάντα με την κατάσταση του στομαχιού σας.

 Να πίνετε τσάι ή καφέ

Αν το πρώτο πράγμα που βάζετε στο στομάχι σας όταν ξυπνάτε είναι καφές, τότε αυτό μπορεί να σας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Πίνοντας καφέ με άδειο στομάχι αυξάνετε την οξύτητα, η οποία με τη σειρά της προκαλεί καούρα και δυσπεψία στη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Αν πίνετε τσάι με άδειο στομάχι μπορεί να καταστείλετε την έκκριση των γαστρικών υγρών και να μειώσετε την ποσότητα χολής και οξέος στο στομάχι. Μπορεί επίσης να μειώσει την όρεξή σας.

 Να παίρνετε φάρμακα

Αν και υπάρχουν κάποια φάρμακα που θα πρέπει να τα παίρνετε με άδειο στομάχι, ή πριν το φαγητό, τα περισσότερα φάρμακα πρέπει να λαμβάνονται με, ή μετά το φαγητό. Ένα χάπι που μπορεί να προκαλέσει εμετό, ή ναυτία είναι καλύτερο να ληφθεί μετά το φαγητό, ώστε να μειωθούν αυτές οι παρενέργειες. Με το να παίρνετε τα φάρμακά σας μετά το φαγητό μειώνετε επίσης τον κίνδυνο ερεθισμού του στομάχου, τη δυσπεψία και τα έλκη, ενώ βοηθάτε επίσης το σώμα να απορροφήσει το χάπι καλύτερα.

 Να κάνετε γυμναστική/άσκηση:

Η άσκηση με άδειο στομάχι δεν μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε, όπως ίσως λανθασμένα νομίζετε. Το γλυκογόνο, η προτιμώμενη πηγή καυσίμου του σώματος κατά την άσκηση, μπορεί να αποθηκευτεί για περίπου 12 έως 16 ώρες προτού το σώμα σας χρειαστεί περισσότερη ποσότητα. Αν και το σώμα σας εξακολουθεί να μπορεί να εντοπίσει ίχνη του γλυκογόνου, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κάψει λίπος. Ως εκ τούτου, θα καταλήξετε σε καύση των μυών και ο οργανισμός θα αποθηκεύει ταυτόχρονα περισσότερο λίπος! Το σώμα σας μπορεί να διαχειριστεί την ελαφριά άσκηση με άδειο στομάχι, αλλά όχι την έντονη γυμναστική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κολοκυθόσουπα ... Μία από τις πιο εύκολες συνταγές με υλικά που συμβάλλουν στην γονιμότητα

Πρωτεϊνούχες τροφές που χορταίνουν και μειώνουν το βάρος

Αποκαλυπτική μελέτη για την επίδραση της ζάχαρης στον εγκέφαλό μας

Μια νέα έρευνα μας βοηθά να ρίξουμε λίγο φως σε αυτό το θέμα, καθώς ο Michael Winterdahl από το τμήμα Κλινικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Aarhus στη Δανία και οι συνάδελφοί του εξέτασαν την επίδραση της ζάχαρης στο σύστημα ανταμοιβής στον εγκέφαλο χοίρων.

Πρωτείνούχες τροφές που χορταίνουν και μειώνουν το βάρος

Τυπικά, οι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν. Επομένως, η αύξηση της κατανάλωσής τους αυξάνει τον κορεσμό και γι’ αυτό βοηθά στην απώλεια βάρους. Επίσης, καταναλώνοντας λιγότερους υδατάνθρακες, το σώμα μας μαθαίνει να καίει περισσότερο λίπος ως καύσιμο.

Αποξηραμένα Φρούτα: Λόγοι που πρέπει να τα επιλέγω

Τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να διατηρηθούν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τα φρέσκα φρούτα και είναι ιδανικά για μεγάλες εκδρομές και ταξίδια όπου δεν υπάρχει διαθέσιμο ψυγείο.

Έχω το αίσθημα μίας μόνιμης πείνας

Πεινάω συνέχεια: Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Όταν είμαστε πεινασμένοι είναι πολύ δύσκολο να ηρεμήσουμε αυτόν τον πόθο. Δεν έχει σημασία ότι έχετε τελειώσει το πρωινό, το μεσημεριανό ή ακόμα και το δείπνο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ένα κουμπί συναγερμού ανάβει και το στο στομάχι σας σάς μεταφέρει πίσω στο ψυγείο ή στη γωνία της […]

Ποια αποξηραμένα φρούτα αξίζει να προσθέσουμε στη διατροφή μας;

Αποξηραμένα φρούτα: Τα φρούτα έχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία. Το ίδιο συμβαίνει και με όσα έχουν αποξηραθεί. Πολλά αποξηραμένα φρούτα υπάρχουν που μπορείτε να εισάγετε στη διατροφή σας. Δείτε ποια 6 αξίζει να τρώτε.

Χάστε 5 κιλά μέσα σε μια βδομάδα

Μήλα θερμίδες: Χάσε έως 5 κιλά τρώγοντας νόστιμα και υγιεινά μήλα. Δείτε το μενού με τα μήλα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στα κιλά σας μέσα σε λίγες μέρες.