ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τι pH πρέπει να έχουν οι τροφές που τρώμε;

Τι pH πρέπει να έχουν οι τροφές που τρώμε;

Το σώμα μας πρέπει να έχει ένα φυσιολογικό pH 7,35-7,4. Οι τροφές όμως που καταναλώνουμε όμως το επηρεάζουν. Χαμηλότερα ή υψηλότερα επίπεδα συνεπάγονται αυξομειώσεις στο βάρος μας, καθώς και προβλήματα υγείας, από έλλειψη ενέργειας και κακό μεταβολισμό μέχρι χρόνιες νόσους.

Δείτε τι pH έχουν οι τροφές που τρώμε:

Το pH των τροφών

Πολύ αλκαλικές τροφές (pH 8,5-9,0): Λεμόνια, καρπούζι, πεπόνι, σταφύλια, ακτινίδια, ανανάς, δαμάσκηνα, μαϊντανός, μάνγκο, νεροκάρδαμο, σπαράγγια, αχλάδι, ξερά σύκα, σταφίδες, ξεροί χουρμάδες, αντίδια, λάιμ, passion fruit.

Μέτρια αλκαλικές τροφές (pH 7,5-8,0): αβοκάντο, φρέσκος αρακάς, βερίκοκα, καρότα, γλυκιά κολοκύθα, μαρούλι, μήλα, μπανάνες, ροδάκινα, σέλινο, σπανάκι, φρέσκα σύκα, κουνουπίδι, λάχανο, φράουλες, φρέσκα φασολάκια.

Ελαφρώς αλκαλικές προς ουδέτερες (pH 7,0-7,5): αμύγδαλα, αγγούρι, αγκινάρα, γιδίσιο γάλα, ελιές και ελαιόλαδο, φρέσκια καρύδα, ψημένα κάστανα, κεράσια, κινόα, κρεμμύδι, λαχανάκια Βρυξελλών, μανιτάρια, μέλι, μελιτζάνα, μουστάρδα, μπάμιες, ντομάτες, σουσάμι.

Ελαφρώς όξινες τροφές προς ουδέτερες (pH 6,5-7,0): ασπράδι των αβγών, βατόμουρα, βούτυρο, γάλα, δημητριακά πρωινού, διάφορα έλαια εκτός του ελαιολάδου, καρύδια, κράνμπερι, φιστίκια, μαργαρίνη, τυριά (ελαφρά και λεπτά), όσπρια, φρουκτόζη, ψωμί σίκαλης.

Μέτρια όξινες τροφές (pH 6,0-6,5): κρασί, φύτρο σιταριού, ψάρια, καλαμπόκι, βρώμη, ρύζι, αβγά βραστά, κέτσαπ, μαγιονέζα, πατάτες, τυριά με πολλά λιπαρά, φαγόπυρο.

Πολύ όξινες τροφές (pH 5,0-5,5): τεχνητά γλυκαντικά, ζάχαρη, άσπρο αλεύρι, μοσχαρίσιο κρέας, χοιρινό, αιγοπρόβειο κρέας, κρέας πουλερικών, ζυμαρικά, καφές, τσάι, αλκοόλ.

Το μυστικό

Για να διατηρήσετε το pH σε φυσιολογικά επίπεδα, πρέπει να καταναλώνετε 60% αλκαλικές τροφές και 40% όξινες, ενώ για να θεραπεύσετε ένα όξινο pH τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 80% και 20%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Τα ροδάκινα παρέχουν μεγάλα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία

Ροδάκινα: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και κάλιο, τα ροδάκινα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και στη διατήρηση της συνολικής καρδιαγγειακής υγείας.