ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή της ημέρας: Λαζαράκια

Συνταγή της ημέρας: Λαζαράκια

 

Παραδοσιακό ψωμάκι που γίνεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας το Σάββατο του Λαζάρου. Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή και πολύ νόστιμο. Τα πιτσιρίκια θα το χαρούν ιδιαίτερα!

Την συνταγή δίνει στο www.Life2day.gr η σεφ γνωστή Ντίνα Νικολάου

Η σεφ Ντίνα Νικολάου

Η σεφ Ντίνα Νικολάου

Χρόνος Προετοιμασίας:

15΄

Χρόνος Εκτέλεσης:
Ψήσιμο: 20΄
Χρόνος Αναμονής:
40΄

Εκτύπωση Συνταγής

Εκτέλεση:

Βράζω το νερό με τα φύλλα δάφνης και τα μοσχοκάρφια για 5 λεπτά. Το σουρώνω και το αφήνω να γίνει χλιαρό. Διαλύω μέσα στο νερό τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. 
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Αρχίζω να ρίχνω σταδιακά το αρωματισμένο νερό και ζυμώνωμέχρι να γίνει το ζυμάρι απαλό και ελαστικό (σαν του ψωμιού). Το σκεπάζω και το αφήνω για 40 λεπτά περίπου να φουσκώσει.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Κόβω το ζυμάρι σε έξι κομμάτια και με ένα ψαλίδι τα διαμορφώνω σε σχήμα ανθρώπου. Στολίζω με τα μοσχοκάρφια και τα φύλλα της δάφνης.
Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά περίπου.

Υλικά:
• για 6 Λαζαράκια
• 500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 φακελάκι μαγιά
• 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι
• 250 γρ. νερό (περίπου)
• 5 φύλλα δάφνης
• 5-6 μοσχοκάρφια
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• για το στόλισμα
• φύλλα δάφνης
• μοσχοκάρφια
ελαιόλαδο για το άλειμμα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το καρπούζι ως φυσικό ανακουφιστικό από τον πονοκέφαλο

Irish Colcannon: Πουρέ πατάτας με λάχανο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα οφέλη της μάσησης γαρίφαλου για τα ούλα, το στόμα και τα δόντια

Γαρύφαλλο: Οι αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του ελαίου γαρύφαλλου μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ουλίτιδας, στην εξουδετέρωση της κακοσμίας του στόματος και στην προώθηση της οδοντικής υγείας.

Φτιάχνοντας πεντανόστιμη σκορδαλιά

Σκορδαλιά: Η σάλτσα κρέμας σκόρδου ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας σκορδαλιά, είναι μια ευέλικτη και γευστική προσθήκη σε πολλά πιάτα

Φτιάξτε το δικό σας πέστο με απλά υλικά για πολύ νόστιμη γεύση!

Πέστο: Φτιάχνοντας το δικό σας πέστο στο σπίτι, έχετε τον απόλυτο έλεγχο των συστατικών και της γεύσης. Πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς συστατικών για να βρείτε το τέλειο πέστο για εσάς!

Το ρόδι είναι ένας σύμμαχος κατά της αναιμίας

Ρόδι: Ένας νόστιμος και υγιεινός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη σιδήρου και να βοηθήσετε στην καταπολέμηση της αναιμίας. Είναι πλούσιο σε σίδηρο, βιταμίνη C και φυτικές ενώσεις που μπορούν να ωφελήσουν την υγεία σας.