Διατροφή

Πώς θα κάνουμε τα λαχανικά πιο ελκυστικά για κατανάλωση

Πώς θα κάνουμε τα λαχανικά πιο ελκυστικά για κατανάλωση

Τα λαχανικά, και ειδικά τα πράσινα, είναι από τις υγιεινότερες τροφές στον πλανήτη και δεν χωρά αμφιβολία πλέον γι’ αυτό. Είτε λοιπόν λατρεύετε τη σπανακόπιτα, είτε προτιμάτε συνεχώς πράσινες σαλάτες, ωφελείστε με καλύτερη πέψη, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και πολλά, πολλά αντιοξειδωτικά.

Για κάποιους είναι εύκολο να καταναλώνουν συνεχώς πράσινα λαχανικά, για άλλους όμως αποδεικνύεται δυσκολότερο. Συνήθως ξεχνιόμαστε και δεν προσθέτουμε φυτικές ίνες τέτοιου είδους στην καθημερινή μας διατροφή. Τα παρακάτω έξυπνα tips όμως θα μας βοηθήσουν.

6 έξυπνοι τρόποι να καταναλώνουμε περισσότερα πράσινα λαχανικά

  1. Συνοδεύστε κάθε είδος κρέατος και ψαριού με πράσινα λαχανικά

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος. Μαγειρέψτε λίγο κρέας ή ψάρι και απλά προσθέστε στο πιάτο σας την πράσινη σαλάτα. Ακόμα ευκολότερο είναι να χρησιμοποιήσετε τις έτοιμες, προπλυμμένες σαλάτες που δεν χρειάζονται καμιά επεξεργασία.

  1. Προσθέστε λίγο πράσινο σε χυμούς και smoothies

Αν έχετε βαρεθεί την απλή μέθοδο της σαλάτας, υπάρχει κι άλλος εύκολος τρόπος. Όταν φτιάχνετε έναν χυμό φρούτων ή ένα θρεπτικό smoothie, προσθέστε μικρές ποσότητες πράσινων λαχανικών για να απολαύσετε τα οφέλη των αντιοξειδωτικών τους.

  1. Προσθέστε τα σε ομελέτα

Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά η ομελέτα γίνεται νοστιμότερη αν αντί για διάφορα είδη κρέατος, προσθέσετε μικρές μπουκιές πράσινων λαχανικών, όπως σπανάκι, και ένα νόστιμο τυρί με χαμηλά λιπαρά. Επιπλέον, αυτό το είδος ομελέτας χρειάζεται λιγότερη ώρα για να ετοιμαστεί και είναι πιο ελαφρί ως γεύμα.

  1. Σερβίρετε τα γεύματα πάνω σε λαχανικά

Ένας επίσης έξυπνος τρόπος για να τρώτε πάντα έστω και μια μικρή ποσότητα πράσινων λαχανικών κρύβεται στον τρόπο που σερβίρετε το φαγητό. Προτιμήστε να βάλετε τη μερίδα σας πάνω σε ένα μεγάλο φύλλο μαρουλιού ή πάνω σε μια κομμένη, έτοιμη σαλάτα. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα καταλάβετε καν ότι τρώτε λαχανικά.

  1. Κάντε προεργασία

Αν δεν προλαβαίνετε να κόβετε σαλάτα ή να τρώτε φρέσκα τα λαχανικά, κόψτε σε ένα μπολ – τάπερ μια μεγάλη ποσότητα σαλάτας σε μικρά κομμάτια ώστε να είναι έτοιμη τις επόμενες μέρες. Οι πιθανότητες να καταναλώσετε πράσινα είναι πολύ περισσότερες με αυτό τον τρόπο.

  1. Προτιμήστε εποχιακά λαχανικά

Οι λόγοι γι’ αυτό το βήμα είναι δύο: αρχικά, τα πράσινα λαχανικά εποχής είναι πιο νόστιμα και γευστικά και δεύτερον είναι πιο οικονομικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσα αμυλούχα λαχανικά πρέπει να τρώμε καθημερινά

Νέα έρευνα, σχεδιασμένη για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τους καταναλωτές, ανέδειξε το ζήτημα των προϊόντων πλύσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί ο οργανισμός χρειάζεται άμυλο

Διατροφή Άμυλο Ιδιότητες: Τα αμυλούχα τρόφιμα είναι μια καλή πηγή ενέργειας και η κύρια πηγή μιας σειράς θρεπτικών συστατικών στη διατροφή μας. Εκτός από το άμυλο, περιέχουν φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Β. Όταν τα μαγειρεύετε είναι σημαντικό να προσέξετε τα πρόσθετα λιπαρά που χρησιμοποιείτε, γιατί αυτό θα αυξήσει την περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Καταναλώνετε αρκετό μοσχάρι για να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά του;

Μοσχάρι κρέας οφέλη: Πόσο ωφέλιμο είναι το κόκκινο κρέας και συγκεκριμένα το μοσχάρι στη διατροφή μας; Ποια η προτεινόμενη ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε σε εβδομαδιαία βάση & γιατί;

Πλούσια τα θρεπτικά συστατικά της ντομάτας - Γιατί να την εντάξετε στη διατροφή σας

Η ντομάτα ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα «χρυσό μήλο», για το κίτρινο ή το πορτοκαλί χρώμα που είχε τότε η ώριμη ντομάτα. Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.