Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πώς η κατανάλωση ενός λιπαρού ψαριού θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά

Πώς η κατανάλωση ενός λιπαρού ψαριού θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά

Η πρωτεΐνη παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της άλιπης μυϊκής μάζας, παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά τον μεταβολικό μας ρυθμό.


Τα λιπαρά ψάρια αποτελούν μια διατροφική δύναμη, προσφέροντας όχι μόνο μια νόστιμη γευστική εμπειρία αλλά και μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία.  Γεμάτα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ορισμένες λιπαρές ποικιλίες ψαριών γίνονται ισχυροί σύμμαχοι στην καταπολέμηση της φλεγμονής και της αύξησης βάρους. Η κατανόηση του θετικού αντίκτυπου της ενσωμάτωσης αυτών των θαλάσσιων λιχουδιών στη διατροφή μας ανοίγει ένα γευστικό μονοπάτι όχι μόνο για να χορτάσουμε τους γευστικούς μας κάλυκες αλλά και να καλλιεργήσουμε έναν πιο υγιεινό, πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Σολομός και τα οφέλη του

Ο σολομός, ένα πολύτιμο λιπαρό ψάρι, αναδεικνύεται σε διατροφική δύναμη με διπλά οφέλη για τον έλεγχο της φλεγμονής και τη διαχείριση του βάρους. Πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ιδιαίτερα EPA και DHA, ο σολομός παρουσιάζει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στην άμβλυνση των επιπτώσεων της χρόνιας φλεγμονής στο σώμα. Αυτά τα λιπαρά οξέα παίζουν επίσης ρόλο στην προαγωγή του κορεσμού, δυνητικά περιορίζοντας την υπερβολική πρόσληψη θερμίδων και βοηθώντας στη ρύθμιση του βάρους. «Ο σολομός περιέχει περίπου 23 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα 114 γρ. Αυτό είναι συγκρίσιμο με μια μερίδα μοσχάρι ή κοτόπουλο» λέει ο Evink στο She Finds. «Η πρωτεΐνη βοηθά στην πρόληψη της αύξησης βάρους κρατώντας μας χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα – κάτι που πιθανότατα θα οδηγήσει σε λιγότερα αλόγιστα σνακ. Η κατανάλωση γευμάτων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη εξασφαλίζει κορεσμό και ικανοποίηση των γευμάτων, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερη θερμιδική πρόσληψη συνολικά» συνεχίζει. Λέει επίσης ότι η πρωτεΐνη παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της άλιπης μυϊκής μάζας, παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά τον μεταβολικό μας ρυθμό. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα σημαντικό όταν στοχεύουμε στην απώλεια βάρους, καθώς μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες διασφαλίζει τη διατήρηση του πολύτιμου άπαχου μυϊκού ιστού σε όλη τη διαδικασία και επίσης έχει αποδειχθεί ότι προάγει θετικές αλλαγές στη σύσταση του σώματος.

 

«Ο σολομός είναι επίσης ένα από τα ελάχιστα τρόφιμα που περιέχουν τα υγιή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά οξέα (EPA και DHA) έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τη φλεγμονή αναστέλλοντας την παραγωγή φλεγμονωδών κυτοκινών από μονοκύτταρα, μακροφάγα και ενδοθηλιακά κύτταρα. Οι συστάσεις είναι να τρώτε 3-4 μερίδες λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός, κάθε εβδομάδα για τα καλύτερα αποτελέσματα για τη μείωση της φλεγμονής», σημειώνει. Με την τακτική ενσωμάτωση του σολομού στη διατροφή κάποιου, τα άτομα μπορούν να απολαύσουν ένα νόστιμο γεύμα ενώ αξιοποιούν τις δυνατότητές τους να καταπολεμήσουν ταυτόχρονα τη φλεγμονή και να υποστηρίξουν τον έλεγχο του βάρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι το κρασί πλούσιο σε φυτικές ίνες;

Ποια είναι τα παραδοσιακά φαγητά της Αλγερίας;

Ποια είναι το παραδοσιακά φαγητά της Λισαβώνας;

Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για υγιή μαλλιά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon