ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πολλή γεύση και λίγες θερμίδες στο φαγητό σας

Πολλή γεύση και λίγες θερμίδες στο φαγητό σας

Σε περίοδο διατροφής ή δίαιτας είναι αλήθεια πως αρκετά φαγητά μπορεί να σας φαίνονται άνοστα. Είναι επίσης αλήθεια πως όλες οι νόστιμες γεύσεις, παχαίνουν. Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε πολλή γεύση, με λίγες θερμίδες, στο φαγητό σας.

Η μουστάρδα είναι ό,τι πιο «αθώο» μπορείτε να προσθέσετε σε κάποιο πιάτο σας. Σίγουρα έχει πολλή γεύση και λίγες θερμίδες (μόλις 5 θερμίδες ανά κουταλάκι του γλυκού), ενώ υπάρχουν πλέον και πολλές συσκευασίες με μηδέν θερμίδες. Λίγες θερμίδες έχουν και η κέτσαπ (15 ανά κουταλάκι) και σος μπάρμπεκιου (20 ανά κουταλάκι), αλλά εδώ το κακό είναι πως… ξεφεύγουμε πιο εύκολα. Ή περιορίστε την ποσότητα ή προτιμήστε σάλτσα ντομάτας. Ακόμα και η συσκευασμένη σάλτσα ντομάτας του εμπορίου έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αλάτι από την κέτσαπ.

Τα κρεμώδη dressing σαλάτας είναι πειρασμός, ωστόσο ακόμα και τα light έχουν 45 με 70 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας. Για αυτό προτιμήστε τη βινεγκρέτ με μπαλσάμικο ή φτιάξτε τη δική σας χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο με χυμό λεμόνι και ξύδι. Η μαγιονέζα είναι το πιο παχυντικό συνοδευτικό για το φαγητό σε περίοδο διατροφής ή δίαιτας. Περιέχει γύρω στις 100 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας, ενώ οι εκδοχές με χαμηλά λιπαρά δεν σημαίνει ότι στερούνται θερμίδων. Η γεύση της είναι εξαιρετική και για να μην την στερηθείς μπορείς να την ανακατέψεις είτε με μουστάρδα είτε με γιαούρτι. Έτσι, θα αυξήσεις την ποσότητα, θα τονώσεις την γεύση, αλλά θα μειώσεις τις θερμίδες.

Ένοχο αλλά γευστικότατο είναι και το βούτυρο, το οποίο οι διατροφολόγοι το ονομάζουν «παγίδα λίπους». Το πρώτο που μπορείτε να κάνετε για να το περιορίσετε είναι να «καίτε» τα φαγητά σας με ελαιόλαδο. Δοκιμάστε επίσης να φάτε την φρυγανιά ή το ψωμί με σκέτο μέλι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Πασχαλινό τραπέζι: Ένα υπέροχο και δροσερό cheesecake για να το απογειώσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Τα ροδάκινα παρέχουν μεγάλα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία

Ροδάκινα: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και κάλιο, τα ροδάκινα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και στη διατήρηση της συνολικής καρδιαγγειακής υγείας.

Το ρόδι ως σύμμαχος στην καταπολέμηση του διαβήτη

Ρόδι: Δεν είναι θαυματουργό φρούτο για τον διαβήτη. Ωστόσο, η ενσωμάτωσή του σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, μαζί με τα φάρμακα που συνταγογραφούνται από τον γιατρό σας, μπορεί να προσφέρει ορισμένα οφέλη στη διαχείριση της νόσου.