ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πέντε συχνά λάθη στο μαγείρεμα των ζυμαρικών

Πέντε συχνά λάθη στο μαγείρεμα των ζυμαρικών

Όταν φτιάχνεις ζυμαρικά, δεν αρκεί μόνο να βράσεις νερό και να τα ρίξεις στην κατσαρόλα. Χρειάζεται να κάνεις πολλά παραπάνω, τα οποία αρκετοί αγνοούν. Και όπως κάθε φαγητό έχει τα μυστικά του για ένα τέλειο και γευστικό αποτέλεσμα, έτσι και τα ζυμαρικά έχουν τα δικά τους. Δείτε, λοιπόν, ποια είναι τα 5 πιο συχνά λάθη στο μαγείρεμα των ζυμαρικών και πώς να τα αποφύγετε.

Δεν επιλέγουν το σωστό είδος

Υπάρχουν δεκάδες είδη ζυμαρικών και δεν είναι τυχαίο. Το κάθε ένα από αυτά ταιριάζει με διαφορετικές σάλτσες και σε διαφορετικές συνταγές. Για παράδειγμα, τα σπαγγέτι (τα γνωστά μακαρόνια) πάνε σχεδόν με όλα. Τα ριγκατόνι, πάλι (τα κοντά ζυμαρικά με τις ρίγες στην επιφάνεια), ταιριάζουν περισσότερο με συνταγές φούρνου.

Μπερδεύονται με τους χρόνους

Σχεδόν σε όλες τις συνταγές με ζυμαρικά, θα διαβάσετε «βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τους χρόνους που αναγράφονται στη συσκευασία». Σίγουρα, ο χρόνος που αναγράφεται στο πακέτο είναι ένας μπούσουλας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα ζυμαρικά θα είναι έτοιμα μέσα σε αυτούς τους χρόνους. Αν, λοιπόν, για παράδειγμα ο προβλεπόμενος χρόνος είναι τα 10 λεπτά, δοκιμάστε αν πράγματι τα ζυμαρικά είναι έτοιμα ή χρειάζονται λίγο βράσιμο, ακόμη.

Τα παραβράζουν

Επίσης, ένα άλλο λάθος είναι ότι δεν κρατάνε καν χρόνο, με αποτέλεσμα να βράζουν τα ζυμαρικά για περισσότερη ώρα. Αυτό το λάθος παρατηρείται, κυρίως στα ζυμαρικά φούρνου, όπου τα αφήνουν μέσα στην κουζίνα, ενώ την έχουν σβήσει. Λόγω της θερμότητας, τα ζυμαρικά συνεχίσουν να ψήνονται, οπότε θα πρέπει να τα βγάζετε.

Δεν αλατίζουν αρκετά το νερό

Τα ζυμαρικά βράζουν σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μη φοβάστε και μη λυπάστε το αλάτι. Χρειάζεται το νερό να είναι αρκετά αλμυρό. Επίσης, μην ανησυχείτε για την ποσότητα του αλατιού, αφού το μεγαλύτερο μέρος αυτού, φεύγει στα στράγγισμα.

Ξεπλένουν τα ζυμαρικά

Ακόμη ένα λάθος που κάνουν αρκετοί, είναι να ξεπλένουν τα ζυμαρικά, κατά το στράγγισμα. Τα ζυμαρικά δεν χρειάζονται ξέπλυμα, διότι έτσι, απομακρύνεται το άμυλο, που χρειάζεται στη διατροφή μας, αλλά και βοηθάει στο να «κολλήσει» καλύτερα η σάλτσα. Επίσης, ξεπλένοντας τα, στερείτε τη γεύση τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας και εύκολα bibimbap;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Τα ροδάκινα παρέχουν μεγάλα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία

Ροδάκινα: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και κάλιο, τα ροδάκινα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και στη διατήρηση της συνολικής καρδιαγγειακής υγείας.

Το ρόδι ως σύμμαχος στην καταπολέμηση του διαβήτη

Ρόδι: Δεν είναι θαυματουργό φρούτο για τον διαβήτη. Ωστόσο, η ενσωμάτωσή του σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, μαζί με τα φάρμακα που συνταγογραφούνται από τον γιατρό σας, μπορεί να προσφέρει ορισμένα οφέλη στη διαχείριση της νόσου.

Ένας νόστιμος σύμμαχος για την υγεία των οστών σας!

Βερίκοκα: Ενσωματώνοντας τα βερίκοκα στη διατροφή σας, μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση με βάρος, μπορείτε να κάνετε πολύ δρόμο για να διατηρήσετε τα οστά σας υγιή για τα επόμενα χρόνια!

Ο καφές βοηθάει στην καύση λίπους;

Καφές: Η καφεΐνη που περιέχει μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό και να βοηθήσει στη διάσπαση των λιπαρών οξέων. Ωστόσο, για να δείτε αποτελέσματα, πρέπει να συνδυαστεί με υγιεινή διατροφή και τακτική σωματική δραστηριότητα.