Διατροφή

Πέντε μυστικά για σωστό μαγείρεμα

Πέντε μυστικά για σωστό μαγείρεμα

Η μαγειρική είναι μια ανεκτίμητη ικανότητα, αλλά μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω για να τελειοποιηθεί!

  1. Υπερβολή στα μπαχαρικά: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μια ντουζίνα μπαχαρικά στο φαγητό σας, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μπερδέψετε τον ουρανίσκο σας. Ένα καλό πιάτο πρέπει να έχει το πολύ 3-4 διαφορετικές πρωτογενείς γεύσεις, σε συνδυασμό με κάποια αρωματικά.
  2. Προθερμάνετε το τηγάνι: Αν πρόκειται να τηγανίσετε ή να τσιγαρίσετε το κρέας, τότε το τηγάνι πρέπει να ζεσταθεί για 5-7 λεπτά.
  3. Μην ανακατεύετε συνεχώς το φαγητό με σπάτουλα ή πιρούνι: Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το σοτάρισμα είναι απλά το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία, δεν είναι όμως αυτό. Βεβαιωθείτε ότι τα τρόφιμα που σοτάρετε δεν μουλιάζουν στον ατμό, και αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται συνεχώς να κουνάτε την κατσαρόλα και όχι να ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
  4. Χρησιμοποιήστε θερμόμετρο φούρνου: Εκτός του ότι είναι πολύ φτηνό, εξασφαλίζει ότι το κέικ ή τα μπισκότα σας θα γίνουν το τέλεια.
  5. Μην προσθέτετε πολλά υγρά: Μερικοί άνθρωποι προσθέτουν αρκετό νερό ή κρασί σε ένα κρέας που σιγοψήνετε και το κρέας καταλήγει να είναι εντελώς βυθισμένο. ΟΧΙ! Μην το κάνεις αυτό! Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του βρασμού και του ψησίματος.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Imam baildi: Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα 

Ένα ζεστό ρόφημα που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μυρωδάτες σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια για εκλεκτούς ουρανίσκους 

Ο συνδυασμός της τρυφερής σουπιάς, των γλυκών κρεμμυδιών και του αφράτου λευκού κρασιού δημιουργεί ένα λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Σερβίρεται ως κύριο πιάτο με ψωμί κρούστας ή ακόμα και με ζυμαρικά για ένα πλήρες γεύμα. 

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Η μεγάλη δημοτικότητά της πατάτας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι' αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας

Τα πιο νόστιμα πιάτα του Αζερμπαϊτζάν;

Αζερμπαϊτζάν φαγητό: Η κουζίνα του Αζερμπαϊτζάν είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός, με μια πλούσια ταπετσαρία γεύσεων, μπαχαρικών και συστατικών που αντικατοπτρίζουν την ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά και τη γεωγραφική ποικιλομορφία της χώρας.

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο, καθιστώντας αυτό το πιάτο μια υγιεινή επιλογή για ένα οικογενειακό δείπνο ή μια συγκέντρωση.

Ποια είδη τροφών μπορούν να καθαρίσουν το στομάχι σας;

Στομάχι τροφές: Όταν αντιμετωπίζετε στομαχικές διαταραχές, είναι σημαντικό να επιλέγετε τροφές που είναι ήπιες για το πεπτικό σύστημα και μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση συμπτωμάτων όπως η ναυτία, ο έμετος και η διάρροια.

Είναι τα σπορέλαια επικίνδυνα για την υγεία σας;

Μάλιστα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agriculture and Food Chemistry διαπίστωσε ότι η θέρμανση φυτικών ελαίων, όπως το ηλιέλαιο και το σογιέλαιο, σε υψηλές θερμοκρασίες παρήγαγε υψηλά επίπεδα τοξικών ενώσεων.

Μπορούν οι φράουλες να ανακουφίσουν τους πονοκεφάλους;

Φράουλες: Αυτό το νόστιμο φρούτο μπορεί να παίξει ρόλο στην πρόληψη ή ακόμα και στην ανακούφιση των πονοκεφάλων. Οι φράουλες είναι μια υγιεινή επιλογή φρούτων που αξίζει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.