Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πατζαροκεφτέδες: Πώς να φτιάξετε τους τέλειους πατζαροκεφτέδες εύκολα και γρήγορα;

Πατζαροκεφτέδες: Πώς να φτιάξετε τους τέλειους πατζαροκεφτέδες εύκολα και γρήγορα;

Πατζαροκεφτέδες: Η παρασκευή των τέλειων πατζαροκεφτέδες είναι μια απολαυστική γαστρονομική περιπέτεια, συνδυάζοντας τη γήινη γλυκύτητα των παντζαριών με αλμυρά βότανα και μπαχαρικά για να δημιουργήσετε ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο.

Η παρασκευή των τέλειων πατζαροκεφτέδες είναι μια απολαυστική γαστρονομική περιπέτεια, συνδυάζοντας τη γήινη γλυκύτητα των παντζαριών με αλμυρά βότανα και μπαχαρικά για να δημιουργήσετε ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο. Δείτε πώς να τα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα.

Τα συστατικά

  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένα παντζάρια, τριμμένα
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα ή ρύζι
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά (χρησιμοποιήστε χωρίς γλουτένη εάν χρειάζεται)
  • 1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 1 κουταλιά της σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Ελαιόλαδο για μαγείρεμα

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα παντζάρια, τη μαγειρεμένη κινόα ή το ρύζι, τη φρυγανιά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα φρέσκα μυρωδικά. Προσθέστε το αλεσμένο κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι στο μείγμα. Προσαρμόστε το καρύκευμα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ανακατέψετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά. Το μείγμα πρέπει να συγκρατείται όταν πιέζεται αλλά να μην είναι πολύ υγρό.

Πλάθετε το μείγμα σε μικρές μπάλες, διαμέτρου περίπου 1 έως 1,5 ίντσας, και τοποθετήστε τις στο έτοιμο ταψί. Αλείψτε ελαφρά τα μπαλάκια με ελαιόλαδο για να γίνουν τραγανά στο φούρνο. Ψήνετε τα μπαλάκια παντζαριού στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν ελαφρώς τραγανά εξωτερικά. Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα μπαλάκια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρουμε. Αυτά τα μπιφτέκια σερβίρονται μόνα τους ως χορτοφαγικό κυρίως πιάτο ή συνδυάζονται με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά και σάλτσα μαρινάρας. Κάνουν επίσης μια νόστιμη προσθήκη σε σαλάτες, σάντουιτς ή μπολ του Βούδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υπέροχο ριζότο με παντζάρια

Λαχανικά χωρίς άμυλο: Οι θρεπτικοί σύμμαχοι της διατροφής σας

Ποια λαχανικά καταπολεμούν την αντίσταση στην ινσουλίνη;

Χυμός φράουλας με παντζάρια για την αντιμετώπιση της αναιμίας

Ένα υπέροχο ρόφημα για την αναιμία με παντζάρια, μήλα και πορτοκάλια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υγεία πεπτικού: Χυμός λάχανου με καρότα για το στομάχι;

Υγεία πεπτικού: Μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για να υποστηρίξετε την υγεία του στομάχου σας, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να προάγουν την επούλωση του έλκους, να ενισχύσουν την επένδυση του στομάχου και να βελτιώσουν την πέψη.

Κρεμώδης απόλαυση: Cheesy Potato Casserole 

Κρεμώδης απόλαυση: Το κρεμώδες μείγμα τυριού και πατάτας συνδυάζεται τέλεια με την τραγανή επικάλυψη από κορν φλέικς και βούτυρο.

Πώς μπορούν τα κολοκυθάκια να βοηθήσουν στον πόνο των αρθρώσεων;

Κολοκυθάκια: Τα κολοκυθάκια δεν είναι μια θαυματουργή θεραπεία για τον πόνο των αρθρώσεων, αλλά η ενσωμάτωσή τους στη διατροφή σας μπορεί να είναι ένας νόστιμος και αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε τη φλεγμονή και τον πόνο.

Πώς να φτιάξετε λιθρίνι και να τους εντυπωσιάσετε όλους;

Λιθρίνι φαγητό: Το λιθρίνι είναι ένα ευέλικτο και νόστιμο ψάρι που μπορεί να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους μαγειρέματος, καθεμία από τις οποίες αναδεικνύει τις μοναδικές του γεύσεις και υφές.

Πώς να φτιάξετε τον τέλειο ξιφία;

Μαγειρεύοντας ξιφία: Το μαγείρεμα του τέλειου ξιφία απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια και μερικές βασικές τεχνικές για να διασφαλιστεί ότι παραμένει υγρό και γευστικό.

Πώς να μαγειρέψετε την τέλεια αθερίνα;

Αθερίνα μαγειρική: Το μαγείρεμα της αθερίνας, ενός μικρού και γευστικού ψαριού, είναι σχετικά εύκολο και μπορεί να οδηγήσει σε ένα νόστιμο γεύμα με ελάχιστη προσπάθεια.

Close Icon