Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πατζαροκεφτέδες: Πώς να φτιάξετε τους τέλειους πατζαροκεφτέδες εύκολα και γρήγορα;

Πατζαροκεφτέδες: Πώς να φτιάξετε τους τέλειους πατζαροκεφτέδες εύκολα και γρήγορα;

Πατζαροκεφτέδες: Η παρασκευή των τέλειων πατζαροκεφτέδες είναι μια απολαυστική γαστρονομική περιπέτεια, συνδυάζοντας τη γήινη γλυκύτητα των παντζαριών με αλμυρά βότανα και μπαχαρικά για να δημιουργήσετε ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο.


Η παρασκευή των τέλειων πατζαροκεφτέδες είναι μια απολαυστική γαστρονομική περιπέτεια, συνδυάζοντας τη γήινη γλυκύτητα των παντζαριών με αλμυρά βότανα και μπαχαρικά για να δημιουργήσετε ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο. Δείτε πώς να τα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα.

Τα συστατικά

  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένα παντζάρια, τριμμένα
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα ή ρύζι
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά (χρησιμοποιήστε χωρίς γλουτένη εάν χρειάζεται)
  • 1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 1 κουταλιά της σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Ελαιόλαδο για μαγείρεμα

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα παντζάρια, τη μαγειρεμένη κινόα ή το ρύζι, τη φρυγανιά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα φρέσκα μυρωδικά. Προσθέστε το αλεσμένο κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι στο μείγμα. Προσαρμόστε το καρύκευμα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ανακατέψετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά. Το μείγμα πρέπει να συγκρατείται όταν πιέζεται αλλά να μην είναι πολύ υγρό.

Πλάθετε το μείγμα σε μικρές μπάλες, διαμέτρου περίπου 1 έως 1,5 ίντσας, και τοποθετήστε τις στο έτοιμο ταψί. Αλείψτε ελαφρά τα μπαλάκια με ελαιόλαδο για να γίνουν τραγανά στο φούρνο. Ψήνετε τα μπαλάκια παντζαριού στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν ελαφρώς τραγανά εξωτερικά. Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα μπαλάκια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρουμε. Αυτά τα μπιφτέκια σερβίρονται μόνα τους ως χορτοφαγικό κυρίως πιάτο ή συνδυάζονται με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά και σάλτσα μαρινάρας. Κάνουν επίσης μια νόστιμη προσθήκη σε σαλάτες, σάντουιτς ή μπολ του Βούδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Υπέροχο ριζότο με παντζάρια

Λαχανικά χωρίς άμυλο: Οι θρεπτικοί σύμμαχοι της διατροφής σας

Ποια λαχανικά καταπολεμούν την αντίσταση στην ινσουλίνη;

Χυμός φράουλας με παντζάρια για την αντιμετώπιση της αναιμίας

Ένα υπέροχο ρόφημα για την αναιμία με παντζάρια, μήλα και πορτοκάλια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια εξαιρετική επιλογή χωρίς πολλή ζάχαρη

Κέικ χουρμά: Αυτό το κέικ χουρμάς είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τα φυσικά γλυκά χωρίς πολλή ζάχαρη. Είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστεί και είναι γεμάτο με γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Φυσική θεραπεία για τον παιδικό βήχα

Γάλα με μέλι: Εκτός από την άνεση που παρέχει, προάγει τη γενική υγεία των παιδιών και συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Όταν συγκρίνουμε το ελαιόλαδο με το λάδι καρύδας, και τα δύο έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ενδείξεις για χρήση. Ας εξετάσουμε τις βασικές διαφορές τους

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

Ταχίνι: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά είναι σημαντικά για την καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Γιατί ο καφές μου προκαλεί ναυτία;

Καφές Ναυτία: Η καφεΐνη είναι μια ουσία που πολλοί από εμάς καταναλώνουμε καθημερινά, κυρίως μέσω του καφέ, για να ενισχύσουμε την ενέργεια και την εγρήγορση. Ωστόσο, σε κάποιους ανθρώπους, η κατανάλωση καφέ

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Ράμεν: Η προετοιμασία του στο σπίτι μπορεί να γίνει μια δημιουργική διαδικασία που σας φέρνει πιο κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας μπολ ράμεν και απολαύστε το με φίλους ή οικογένεια!

Close Icon