Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πατζαροκεφτέδες: Πώς να φτιάξετε τους τέλειους πατζαροκεφτέδες εύκολα και γρήγορα;

Πατζαροκεφτέδες: Πώς να φτιάξετε τους τέλειους πατζαροκεφτέδες εύκολα και γρήγορα;

Πατζαροκεφτέδες: Η παρασκευή των τέλειων πατζαροκεφτέδες είναι μια απολαυστική γαστρονομική περιπέτεια, συνδυάζοντας τη γήινη γλυκύτητα των παντζαριών με αλμυρά βότανα και μπαχαρικά για να δημιουργήσετε ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο.

Η παρασκευή των τέλειων πατζαροκεφτέδες είναι μια απολαυστική γαστρονομική περιπέτεια, συνδυάζοντας τη γήινη γλυκύτητα των παντζαριών με αλμυρά βότανα και μπαχαρικά για να δημιουργήσετε ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο. Δείτε πώς να τα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα.


Τα συστατικά

  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένα παντζάρια, τριμμένα
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα ή ρύζι
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά (χρησιμοποιήστε χωρίς γλουτένη εάν χρειάζεται)
  • 1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 1 κουταλιά της σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Ελαιόλαδο για μαγείρεμα

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα παντζάρια, τη μαγειρεμένη κινόα ή το ρύζι, τη φρυγανιά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα φρέσκα μυρωδικά. Προσθέστε το αλεσμένο κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι στο μείγμα. Προσαρμόστε το καρύκευμα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ανακατέψετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά. Το μείγμα πρέπει να συγκρατείται όταν πιέζεται αλλά να μην είναι πολύ υγρό.

Πλάθετε το μείγμα σε μικρές μπάλες, διαμέτρου περίπου 1 έως 1,5 ίντσας, και τοποθετήστε τις στο έτοιμο ταψί. Αλείψτε ελαφρά τα μπαλάκια με ελαιόλαδο για να γίνουν τραγανά στο φούρνο. Ψήνετε τα μπαλάκια παντζαριού στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν ελαφρώς τραγανά εξωτερικά. Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα μπαλάκια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρουμε. Αυτά τα μπιφτέκια σερβίρονται μόνα τους ως χορτοφαγικό κυρίως πιάτο ή συνδυάζονται με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά και σάλτσα μαρινάρας. Κάνουν επίσης μια νόστιμη προσθήκη σε σαλάτες, σάντουιτς ή μπολ του Βούδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Υπέροχο ριζότο με παντζάρια

Λαχανικά χωρίς άμυλο: Οι θρεπτικοί σύμμαχοι της διατροφής σας

Ποια λαχανικά καταπολεμούν την αντίσταση στην ινσουλίνη;

Χυμός φράουλας με παντζάρια για την αντιμετώπιση της αναιμίας

Ένα υπέροχο ρόφημα για την αναιμία με παντζάρια, μήλα και πορτοκάλια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon