Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Υπέροχο ριζότο με παντζάρια

Υπέροχο ριζότο με παντζάρια

Ένα ισορροπημένο ριζότο παντζαριού χάρη στην προσθήκη ξύσμα λεμονιού , τυριού και πιπεριού που δίνουν φρεσκάδα και χαρακτήρα στο πιάτο.

Το σημερινό πιάτο θα σας κατακτήσει αμέσως με το έντονο χρώμα του, την κρεμώδη υφή και τη μοναδική του γεύση. Ένα ισορροπημένο ριζότο παντζαριού χάρη στην προσθήκη ξύσμα λεμονιού , τυριού και πιπεριού που δίνουν φρεσκάδα και χαρακτήρα στο πιάτο. Το ριζότο με παντζάρι είναι ένα νόστιμο και θεαματικό πιάτο, ιδανικό για να το σερβίρετε τόσο σε ειδικές περιστάσεις, αλλά και ως λύση της τελευταίας στιγμής γιατί είναι πολύ εύκολο να το ετοιμάσετε. Ακολουθήστε τη διαδικασία και τις συμβουλές βήμα προς βήμα για να ετοιμάσετε ένα εξαιρετικό ριζότο παντζάρι.


 

 

 

Υλικά

160 γρ. ρύζι για ριζότο

500 ml ζωμό λαχανικών ή νερό

140 γρ. προμαγειρεμένα παντζάρια

1/2 μικρό κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Λευκό κρασί για γεύση

25 γρ παρμεζάνα

Αλάτι

 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι μέχρι να γίνει διάφανο. Ύστερα προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε. Μετά από λίγο ρίχνουμε το λευκό κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί και μετά προσθέτουμε μία ή δύο κουτάλες ζεστό ζωμό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε κι άλλο όταν εξατμιστεί ο προηγούμενος. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να είναι έτοιμο το ριζότο.

 

Εν τω μεταξύ παίρνουμε τα παντζάρια και τα χτυπάμε στο  μπλέντερ μέχρι να έχουμε μια κρέμα. Δυο λεπτά αφού είναι έτοιμο το ρύζι, προσθέτουμε τον πουρέ παντζαριού και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να ζεσταθεί και μετά σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε στην άκρη από ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι (πολύ λίγο), το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες ριζότο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο και απολαμβάνουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

10 εύκολα και γρήγορα πιάτα για το μεσημέρι

Κενές θερμίδες: Τι είναι και σε ποιες τροφές κρύβονται;

10 χρήσεις του αλατιού που δε γνώριζες

Πότε η σαλάτα μας δεν είναι υγιεινή;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon