Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ : γιορτάζει για 8η χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ : γιορτάζει για 8η χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Η Επιστημονική Ομάδα «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» γιορτάζει και φέτος με λαμπρότητα την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού – Διατροφής.

Η Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού – Διατροφής εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης του Οργανισμού Τροφίμων & Γεωργίας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (16/10/1945).

Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 η Επιστημονική Ομάδα «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» θα γιορτάσει για 8η συνεχή χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, διοργανώνοντας ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα: «Βελτιώνω τη διατροφή μου: για Υγεία και Ευεξία!»

Οι εκδηλώσεις της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» έχουν ως στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη σημασία της υγιεινής και ποιοτικής διατροφής.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

• Την Τετάρτη (15/10 και ώρα 19:00 – 21:00) στη δημοτική βιβλιοθήκη Μεγάρων θα γίνει α) ομιλία με θέμα «Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» και β) παρουσίαση έρευνας για τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών και οι επιπτώσεις στην έγκαιρη προσέλευση στο σχολείο. Ομιλητής θα είναι ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολός Νικόλαος Θυμιανίδης, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ»
• Πρωινή Εκδήλωση: Από το πρωί της Πέμπτης (16/10) πολυπληθής ομάδα διατροφολόγων της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» με επικεφαλής τον Κλινικό Διαιτολόγο κ. Δημήτρη Γρηγοράκη θα μοιράζει δωρεάν τρόφιμα και θα ενημερώνει τους περαστικούς σχετικά με τα οφέλη της σωστής διατροφής στην υγεία μικρών και μεγάλων. Επιπλέον, οι διατροφολόγοι θα πληροφορούν το κοινό σχετικά με το ιδανικό μενού, με βάση τις προσωπικές ιδιαιτερότητες. Παράλληλα, όποιος επιθυμεί θα μπορεί να βρει τον ατομικό του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΒΜΙ) και να συμπληρώσει ένα απλό ερωτηματολόγιο «Med Diet Score: Πόσο ποιοτική είναι η διατροφή μου;», με βάση το οποίο θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει το πόσο σωστά τρέφεται, καθώς και το διατροφικό κίνδυνο που διατρέχει. Τέλος, όλοι θα ενημερώνονται για τους τρόπους βελτίωσης της διατροφής τους, λαμβάνοντας δωρεάν το ειδικά σχεδιασμένο εγχειρίδιο «Βελτιώνω τη διατροφή μου!».

Βραδινή Εκδήλωση: Το βράδυ της ίδιας ημέρας (Πέμπτη 16/10/2014) σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στο BAR – RESTAURANT “ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ” (Δελφών 5 – Κολωνάκι) διακεκριμένοι ομιλητές θα καταθέσουν την άποψη τους σχετικά με τη «Σημασία της σωστής διατροφής στην υγεία και ευεξία». Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι: Δημήτρης Γρηγοράκης Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Σόφη Πασχάλη Γυμνάστρια, Έλλη Παπαγγελή Ιστορικός Τέχνης – Παρουσιάστρια και Κατερίνα Σκενδέρη PHD, Επιστημονικός συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Συντονίζει η κα Έλενα Καλογρίτσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μανταρίνια: Σημαντική προσθήκη στον αγώνα κατά της δυσκοιλιότητας

Πώς τα παντζάρια βελτιώνουν την αθλητική απόδοση;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα οφέλη του ιπποφαούς για την υγεία

Ιπποφαές: Είτε καταναλώνεται απευθείας είτε χρησιμοποιείται τοπικά, το ιπποφαές προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, καθιστώντας το μια πολύτιμη προσθήκη σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Φρυγανισμένο Farro με ντοματίνια και βασιλικό

Η γεύση ξηρών καρπών του farro συνδυάζεται τέλεια με τα γλυκά ντοματίνια και τον φρέσκο ​​βασιλικό. Απολαύστε αυτή τη συνταγή ως ένα ευέλικτο και χορταστικό πιάτο που σίγουρα θα γίνει αγαπημένο στο ρεπερτόριό σας.

Σπαράγγια ψητά με λεμόνι και παρμεζάνα

Απολαύστε αυτό το νόστιμο και υγιεινό λαχανικό, γεμάτο με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, ως μια απολαυστική προσθήκη στο γαστρονομικό σας ρεπερτόριο.

Ρεβίθια: Πώς μπορούν να μας ωφελήσουν στη διαχείριση του διαβήτη;

Με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, τα ρεβίθια μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα, στη βελτίωση της καρδιακής υγείας και στην προώθηση του γενικού καλά της υγείας.

Σαλάτα ψητής αγκινάρας με φέτα και λιαστή ντομάτα 

Η αγκινάρα είναι ένα αντιοξειδωτικό λαχανικό που κατατάσσεται στις υπερτροφές του πλανήτη. Η θρεπτική της αξία είναι μεγάλη, καθώς περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και μεγάλη ποσότητα βιταμινών C και Κ.

Τι να μαγειρέψετε για δείπνο στο πάρτι συνταξιοδότησης του άντρα σας;

Μαγειρική σύνταξη: Ο εορτασμός της συνταξιοδότησης του συζύγου σας είναι ένα σημαντικό ορόσημο και το να τον εκπλήξετε με ένα προσεκτικά προετοιμασμένο γεύμα είναι ένας υπέροχος τρόπος για να σηματοδοτήσετε την περίσταση.

Close Icon