Διατροφή

Η μπύρα μας κάνει πιο χαρούμενους και φιλικούς

Η μπύρα μας κάνει πιο χαρούμενους και φιλικούς

Σηκώστε ένα ποτήρι από το αγαπημένο σας ποτό και πιείτε στην υγειά των Ελβετών ερευνητών, οι οποίοι προσφέρουν επιστημονικές αποδείξεις για αυτό που όλοι μας σίγουρα υποπτευόμασταν και πιθανότητα ελπίζαμε: Η μπύρα μας κάνει πιο φιλικούς, χαρούμενους – ίσως και σέξι – μειώνοντας τις αναστολές μας.

 

«Ανακαλύψαμε ότι με ένα ποτήρι μπύρα οι άνθρωποι διακρίνουν γρηγορότερα τα χαρούμενα πρόσωπα, ενώ στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις θετικές συναισθηματικές καταστάσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Matthias Liechti, διευθυντής της έρευνας ψυχοφαρμακολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βασιλείας, στην Ελβετία. Με άλλα λόγια, η μπύρα κάνει πιο κοινωνικούς και συμπονετικούς τους ανθρώπους.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτά τα όχι και τόσο απογοητευτικά συμπεράσματα μετά από μελέτη 30 ανδρών και 30 γυναίκών. Οι μισοί κλήθηκαν να πιούν αρκετή μπύρα για να αυξήσουν το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα τους κατά περίπου 0,4 γραμμάρια ανά λίτρο. Οι υπόλοιποι απήχαν από το αλκοόλ. Πριν και μετά το πείραμα, στις δύο ομάδες ζητήθηκε να εκτελέσουν διάφορες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης ενός προσώπου, καθώς επίσης δοκιμάστηκε και η ενσυναίσθηση τους και η σεξουαλική τους διέγερση. Οι δύο ομάδες στη συνέχεια άλλαξαν ρόλους και επανέλαβαν το πείραμα.

Το αποτέλεσμα: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι ήταν πιο πρόθυμοι να κοινωνικοποιηθούν μετά από ένα ή δύο ποτά. Αυτό ίσχυε ιδιαίτερα για τις γυναίκες που είχαν περισσότερες κοινωνικές αναστολές. Η μπύρα έκανε επίσης ορισμένους ανθρώπους, ιδιαίτερα τις γυναίκες, να παρατηρήσουν εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου, οι οποίες όμως δεν τις ενεργοποίησαν σεξουαλικά.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου στο περιοδικό Psychopharmacology. Πρόκειται επίσης να παρουσιαστούν τη Δευτέρα στην ετήσια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Νευροψυχοφαρμακολογίας (ECNP) στη Βιέννη.

«Η συγκεκριμένη μελέτη είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς επιβεβαιώνει την κοινή παραδοχή ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ κάνει τους ανθρώπους πιο χαρούμενους, πιο κοινωνικούς και με λιγότερες αναστολές, όταν πρόκειται για τη σεξουαλική εμπλοκή», αναφέρει ο Dr. Wim van den Brink, πρώην επικεφαλής της Επιτροπήςτου Προγράμματος ECNP. Ωστόσο, επισήμανε ότι τα συναισθήματα των ανθρώπων μπορεί να μην αντανακλούν την πραγματική συμπεριφορά τους, όταν αυτοί βρίσκονται υπό την επήρεια του αλκοόλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτεϊνούχες τροφές που χορταίνουν και μειώνουν το βάρος

Αποκαλυπτική μελέτη για την επίδραση της ζάχαρης στον εγκέφαλό μας

Πρωτείνούχες τροφές που χορταίνουν και μειώνουν το βάρος

Τυπικά, οι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν. Επομένως, η αύξηση της κατανάλωσής τους αυξάνει τον κορεσμό και γι’ αυτό βοηθά στην απώλεια βάρους. Επίσης, καταναλώνοντας λιγότερους υδατάνθρακες, το σώμα μας μαθαίνει να καίει περισσότερο λίπος ως καύσιμο.

Αποξηραμένα Φρούτα: Λόγοι που πρέπει να τα επιλέγω

Τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να διατηρηθούν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τα φρέσκα φρούτα και είναι ιδανικά για μεγάλες εκδρομές και ταξίδια όπου δεν υπάρχει διαθέσιμο ψυγείο.

Έχω το αίσθημα μίας μόνιμης πείνας

Πεινάω συνέχεια: Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Όταν είμαστε πεινασμένοι είναι πολύ δύσκολο να ηρεμήσουμε αυτόν τον πόθο. Δεν έχει σημασία ότι έχετε τελειώσει το πρωινό, το μεσημεριανό ή ακόμα και το δείπνο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ένα κουμπί συναγερμού ανάβει και το στο στομάχι σας σάς μεταφέρει πίσω στο ψυγείο ή στη γωνία της […]

Ποια αποξηραμένα φρούτα αξίζει να προσθέσουμε στη διατροφή μας;

Αποξηραμένα φρούτα: Τα φρούτα έχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία. Το ίδιο συμβαίνει και με όσα έχουν αποξηραθεί. Πολλά αποξηραμένα φρούτα υπάρχουν που μπορείτε να εισάγετε στη διατροφή σας. Δείτε ποια 6 αξίζει να τρώτε.

Χάστε 5 κιλά μέσα σε μια βδομάδα

Μήλα θερμίδες: Χάσε έως 5 κιλά τρώγοντας νόστιμα και υγιεινά μήλα. Δείτε το μενού με τα μήλα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στα κιλά σας μέσα σε λίγες μέρες.

Τροφές που επιδεινώνουν τον ουρικό οξύ

Ο πόνος της ουρικής αρθρίτιδας εμφανίζεται ξαφνικά και υποχωρεί βασανιστικά αργά. Σε ορισμένες περιπτώσεις επιμένει για μέρες ή και βδομάδες και συνεπάγεται σημαντικούς περιορισμούς στην κίνηση.