Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φτιάξτε μία πεντανόστιμη κοτόπιτα

Φτιάξτε μία πεντανόστιμη κοτόπιτα

Αυτή η συνταγή για πίτα κοτόπουλου είναι ευέλικτη και μπορείτε να την προσαρμόσετε προσθέτοντας βότανα, μπαχαρικά ή ακόμα και μια βουτιά λευκό κρασί στη γέμιση.


Η κοτόπιτα είναι ένα κλασικό φαγητό άνεσης που συνδυάζει τρυφερό κοτόπουλο, γευστικά λαχανικά και μια πλούσια, αλμυρή σάλτσα που περικλείεται σε μια νιφάδα κρούστας ζαχαροπλαστικής. Είτε ψάχνετε για ένα πλούσιο οικογενειακό δείπνο είτε ένα πιάτο που αρέσει στο πλήθος για μια συγκέντρωση, αυτή η συνταγή κοτόπιτας είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας.

Συνταγή κοτόπιτας
Συστατικά:

Για τη γέμιση:

  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο ή κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο (προαιρετικά)
  • 2 φύλλα σφολιάτας από το κατάστημα, ξεπαγωμένα
  • 1 αυγό (χτυπημένο, για πλύσιμο αυγών)

Οδηγίες παρασκευής:

1. Προθερμάνετε το φούρνο:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C.

2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε τα καρότα και το σέλινο σε κύβους στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι τα λαχανικά και ανακατεύουμε να ενωθούν. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά για να φύγει η ωμή γεύση από το αλεύρι.
Προσθέστε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου και το πλήρες γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγετε τους σβόλους. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει το μείγμα.
Προσθέστε το κοτόπουλο ψιλοκομμένο ή κομμένο σε κύβους, τον κατεψυγμένο αρακά, το ξερό θυμάρι, το αποξηραμένο δεντρολίβανο (αν χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά. Προσαρμόστε το καρύκευμα στη γεύση.

3. Συναρμολογήστε την πίτα:

Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας και στρώνουμε με αυτό τον πάτο ενός ταψιού για πίτα.
Ρίχνουμε τη γέμιση κοτόπουλου στο ταψί με τη στρωμένη ζαχαροπλαστική, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση. Κόψτε την περίσσεια ζύμης και σφίξτε τις άκρες για να σφραγιστεί η πίτα.
Αλείψτε την κορυφή της ζύμης με το χτυπημένο αυγό για να αποκτήσετε ένα χρυσαφί φινίρισμα.

4. Ψήστε:

Τοποθετούμε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να ροδίσει η γέμιση.
Αφήστε την κοτόπιτα να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν την κόψετε σε φέτες και τη σερβίρετε.

5. Σερβίρετε και απολαύστε:

Σερβίρετε τις φέτες κοτόπιτας με μια πλευρά πράσινης σαλάτας, πουρέ πατάτας ή τα αγαπημένα σας λαχανικά.

Αυτή η συνταγή για πίτα κοτόπουλου είναι ευέλικτη και μπορείτε να την προσαρμόσετε προσθέτοντας βότανα, μπαχαρικά ή ακόμα και μια βουτιά λευκό κρασί στη γέμιση. Η χρυσαφένια, νιφάδα ζαχαροπλαστικής σε συνδυασμό με τη χορταστική, γευστική γέμιση συνθέτουν ένα ανακουφιστικό και χορταστικό γεύμα που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο της οικογένειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κοτόπιτα σε γάστρα: Μια viral συνταγή που θα σας ενθουσιάσει

Φτιάξτε μία υγιεινή και νόστιμη κοτόπιτα

Φτιάξτε την πιο υγιεινή και γευστική κοτόπιτα

Πεντανόστιμη κοτόπιτα για να απολαύσει όλη η οικογένεια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon