ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ενισχύστε την άμυνα του οργανισμού σας με μαύρο πιπέρι

Ενισχύστε την άμυνα του οργανισμού σας με μαύρο πιπέρι

Το Πέπερι το μέλαν (Piper nigrum), είναι το γνωστό μας μαύρο πιπέρι ή  μαυροπίπερο. Πρόκειται για ανθοφόρο αναρριχώμενο φυτό (το πιπερόδενδρο ή πιπερόδεντρο) της τάξης των πεπερωδών και της οικογένειας των Πιπεριδών (Piperaceae). Οι καρποί του αποξηραίνονται και χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό και καρύκευμα σε πλήθος πιάτων.

Το μαύρο πιπέρι έχει διαπιστωμένη ισχυρή αποτοξινωτική και διουρητική δράση. Συμβάλλει στη διαδικασία της εφίδρωσης, που αποτελεί ακόμα έναν τρόπο αποβολής των τοξικών ουσιών από τον οργανισμό. Έτσι, ενισχύει το μεταβολισμό και επιταχύνει τη διαδικασία αδυνατίσματος.

Βοηθάει να απαλλαγείτε από τον βήχα, όταν συνδυάζεται με μέλι στο ζεστό τσάι. Καθαρίζει το σώμα από τα βακτήρια, αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και δρα ενάντια στις βακτηριακές λοιμώξεις. Η κατανάλωσή του αυξάνει την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε ασθένειες όπως η διάρροια και η δυσκοιλιότητα.

Περιέχει πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών, που ενισχύουν το αμυντικό σύστημα της επιδερμίδας, προσφέροντας αντιγηραντική προστασία και προφύλαξη από τη μόλυνση του περιβάλλοντος. 

Ένα από τα πολλά οφέλη του μαύρου πιπεριού είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει κατά του άγχους, αλλά και της κατάθλιψης. Η πιπερίνη που περιέχει, έχει την ιδιότητα να τονώνει το νευρικό σου σύστημα και να βοηθά στην ομαλότερη λειτουργία του. Όχι και άσχημα!

Πέρα από τη μαγειρική, μπορεί να καταναλωθεί και σε αφεψήματα, ενώ το συναντάμε ως συστατικό σε αρκετά φαρμακευτικά και καλλυντικά σκευάσματα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Brandy Alexander: Το ιδανικό κοκτέιλ μετά το εορταστικό γεύμα σας

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Τα ροδάκινα παρέχουν μεγάλα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία

Ροδάκινα: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και κάλιο, τα ροδάκινα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και στη διατήρηση της συνολικής καρδιαγγειακής υγείας.