Διατροφή

Χοληστερίνη διατροφή: ροφήματα βοηθούν στη μείωσή της

Χοληστερίνη διατροφή: ροφήματα βοηθούν στη μείωσή της

Χοληστερίνη διατροφή: Δεν είναι μόνο κάποιες τροφές που μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης (LDL) και τα διατηρούν μέσα τα πλαίσια του φυσιολογικού. Την ίδια θετική επίδραση στα επίπεδα της χοληστερόλης μπορεί να έχουν και ορισμένα ροφήματα. Βάλτε τα στην καθημερινή σας διατροφή και επωφεληθείτε – όχι μόνο από την πιθανή επίδρασή τους στα επίπεδα της χοληστερόλης αλλά και γενικότερα στην υγεία σας.

Πράσινο τσάι

Αυτό το υγιεινό ρόφημα είναι γνωστό “γιατρικό” για πολλά θέματα υγείας ενώ ένα από τα οφέλη του είναι πως βοηθά τον έλεγχο της κακής χοληστερόλης. Αυτό οφείλεται στα αντιοξειδωτικά που περιέχει. Ένα με δύο φλιτζάνια τη μέρα σας κάνουν έτσι κι αλλιώς καλό και μπορείτε να αντικαταστήσετε με πράσινο τσάι τον απογευματινό σας καφέ.

xolhsterinh.jpg

 

Τσάι Oolong

Αν δεν αγαπάτε το πράσινο τσάι, το αρωματικό αυτό ρόφημα από αυτό το παραδοσιακό κινέζικο τσάι θεωρείται πως συμβάλει στη γενικότερη υγεία του οργανισμού και στον έλεγχο της χοληστερόλης.Υπάρχουν όμως και ορισμένες εύκολες διατροφικές αλλαγές που ρίχνουν τη χοληστερίνη

Τσάι και χοληστερόλη: Τα φλαβονοειδή που υπάρχουν σε όλες τις ποικιλίες τσαγιού μειώνουν την κακή χοληστερόλη (LDL) που συνδέεται με το έμφραγμα.

Αφέψημα βασιλικού  

Σύμφωνα με την παραδοσιακή ιατρική της Ανατολής το αφέψημα βασιλικού καταπολεμά τα αυξημένα επίπεδα κακής χοληστερόλης. Παρότι δεν υπάρχουν επαρκείς έρευνες που να το υποστηρίζουν, πολλοί παραδοσιακοί θεραπευτές το συστήνουν ανεπιφύλακτα.

Ginger-Root-Tea.jpg

 

Αφέψημα ιβίσκου

Το αφέψημα που παρασκευάζεται από τον ιβίσκο είναι γνωστό πως αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης που προστατεύει τον οργανισμό ενώ μειώνει και την κακή χοληστερόλη.

Αφέψημα κουρκουμά

Ο κουρκουμάς είναι η νέα υπερτραφή που κάνει με πολλούς τρόπους καλό στον οργανισμό. Το “μαγικό” συστατικό του είναι η κουρκουμίνη, που σύμφωνα με τους ειδικούς έχει εντυπωσιακές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ενώ ένα από τα οφέλη της είναι πως βοηθάει στη μείωση της κακής χοληστερόλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Plant based συνταγή με μπιφτέκια μανιταριών Portobello

Ρόφημα με τζίντζερ και κουρκουμά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε τους τέλειους πατζαροκεφτέδες εύκολα και γρήγορα;

Πατζαροκεφτέδες: Η παρασκευή των τέλειων πατζαροκεφτέδες είναι μια απολαυστική γαστρονομική περιπέτεια, συνδυάζοντας τη γήινη γλυκύτητα των παντζαριών με αλμυρά βότανα και μπαχαρικά για να δημιουργήσετε ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο.

Στήθος κοτόπουλου με υπέροχη μεσογειακή γέμιση

Κοτόπουλο συνταγή: Το μεσογειακό γεμιστό στήθος κοτόπουλου είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που είναι τέλειο για ένα βραδινό δείπνο ή ένα φανταχτερό δείπνο. Αυτή η συνταγή είναι γεμάτη με μεσογειακές γεύσεις και είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να χτίσετε μυς;

Μαζί με μια ισχυρή ρουτίνα προπόνησης, μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει άπαχες πρωτεΐνες, υγιείς υδατάνθρακες και υγιή λίπη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση μυών και τη βελτίωση της συνολικής σας φυσικής κατάστασης.

3 στους 5 γονείς παίζουν το μάγειρα για τα μικρά παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό

Ο Woolford ενθαρρύνει επίσης τη συμμετοχή των παιδιών σε εκδρομές με είδη παντοπωλείου, περνώντας χρόνο στο τμήμα προϊόντων και ρωτώντας τους τι μπορεί να τους αρέσει να δοκιμάσουν.

Πολυτελής πίτα Banoffee με καραμελωμένη μπανάνα 

Αυτή η συνταγή ανεβάζει την παραδοσιακή πίτα Banoffee σε ένα εντελώς νέο επίπεδο με την προσθήκη καραμελωμένων μπανανών, καθιστώντας την μια πραγματικά πολυτελή απόλαυση που είναι ιδανική για κάθε ειδική περίσταση.

Θαλασσινά συνταγή - Σοταρισμένο καλαμάρι

Στα διατροφικά πλεονεκτήματα των καλαμαριών περιλαμβάνεται και το χαμηλό θερμιδικό τους περιεχόμενο, το οποίο μπορεί ωστόσο να διαφοροποιηθεί σημαντικά, ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος.