Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Calamari Fritti: Μια απολαυστική τραγανή συνταγή για το καλοκαίρι

Calamari Fritti: Μια απολαυστική τραγανή συνταγή για το καλοκαίρι

Calamari Fritti: Απολαύστε αυτή την κλασική συνταγή που αναδεικνύει την απλότητα και την κομψότητα του καλαμαριού με έναν γευστικά χορταστικό τρόπο.


Το καλαμάρι, ένα ευέλικτο και απολαυστικό θαλασσινό, γιορτάζεται σε διάφορες κουζίνες σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να παρασκευαστεί με πολλούς τρόπους, από το ψήσιμο μέχρι το τηγάνισμα, και η μοναδική του υφή και γεύση το καθιστούν ένα απολαυστικό συστατικό σε πολλά πιάτα. Μια ιδιαίτερα αγαπημένη συνταγή είναι το «Calamari Fritti» – τηγανητό καλαμάρι.

Για να ετοιμάσετε το Calamari Fritti, θα χρειαστείτε φρέσκο καλαμάρι, αλεύρι, άμυλο καλαμποκιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο λεμόνι. Ξεκινήστε καθαρίζοντας καλά το καλαμάρι, διασφαλίζοντας την αφαίρεση του ράμφους και των σπλάχνων. Μόλις καθαριστεί, κόψτε τα καλαμάρια σε δαχτυλίδια, πάχους περίπου μισής ίντσας. Στεγνώστε τα με μια χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολική υγρασία, καθώς αυτό βοηθά στην επίτευξη μιας τραγανής επίστρωσης.

Σε ένα ρηχό πιάτο, ανακατεύουμε ίσα μέρη αλεύρι και καλαμποκάλευρο, καρυκευμένα με αλάτι και πιπέρι για γεύση. Το άμυλο καλαμποκιού είναι το κλειδί για την επίτευξη αυτής της ελαφριάς, τραγανής υφής. Βυθίστε τα δαχτυλίδια καλαμαριού στο μείγμα αλευριού, βεβαιώνοντας ότι κάθε δακτύλιος είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένο. Τινάξτε το περιττό αλεύρι.

Ζεσταίνουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα λαδιού σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια βαθιά φριτέζα στους 175°C. Το λάδι πρέπει να είναι αρκετά ζεστό για να τηγανίζετε γρήγορα τα καλαμάρια χωρίς να απορροφούν πολύ λάδι, κάτι που μπορεί να κάνει το καλαμάρι λιπαρό. Τηγανίστε τα δαχτυλίδια καλαμαριού σε παρτίδες για να αποφύγετε τον συνωστισμό, ο οποίος μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία του λαδιού και να οδηγήσει σε μουσκεμένο καλαμάρι. Κάθε παρτίδα θα πρέπει να διαρκεί περίπου 2-3 λεπτά ή έως ότου οι δακτύλιοι γίνουν χρυσοκαφέ και τραγανοί. Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να αφαιρέσετε τα καλαμάρια από το λάδι και να τα τοποθετήσετε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι.

Σερβίρετε αμέσως το Calamari Fritti, γαρνιρισμένο με φέτες λεμονιού για μια φρέσκια έκρηξη γεύσης. Για μια επιπλέον πινελιά, συνδυάστε το με μια σάλτσα ντιπ, όπως μαρινάρα, σκόρδο aioli ή ένα πικάντικο sriracha mayo. Αυτό το πιάτο είναι τέλειο ως ορεκτικό ή ένα ελαφρύ κυρίως πιάτο, προσφέροντας ένα απολαυστικό μείγμα τραγανής υφής και τρυφερό, γευστικό καλαμάρι. Απολαύστε αυτή την κλασική συνταγή που αναδεικνύει την απλότητα και την κομψότητα του καλαμαριού με έναν γευστικά χορταστικό τρόπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Θαλασσινά συνταγή - Σοταρισμένο καλαμάρι

Συνταγή για ριζότο με μελάνι καλαμαριού

Η καλύτερη συνταγή για γεμιστά καλαμαράκια

Καλαμάρι: Ένα αγαπημένο θαλασσινό που καταπολεμά την αναιμία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Τι είναι η Atlantic Road Diet;

Atlantic Road Diet: Η δίαιτα Atlantic Road δεν αποτελεί γρήγορη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μάλλον μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προάγει τη συνολική υγεία.

Close Icon