ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Θαλασσινά συνταγή – Σοταρισμένο καλαμάρι

Θαλασσινά συνταγή – Σοταρισμένο καλαμάρι

Στα διατροφικά πλεονεκτήματα των καλαμαριών περιλαμβάνεται και το χαμηλό θερμιδικό τους περιεχόμενο, το οποίο μπορεί ωστόσο να διαφοροποιηθεί σημαντικά, ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος.

Στα διατροφικά πλεονεκτήματα των καλαμαριών περιλαμβάνεται και το χαμηλό θερμιδικό τους περιεχόμενο, το οποίο μπορεί ωστόσο να διαφοροποιηθεί σημαντικά, ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος. Έτσι, είναι προτιμότερο να καταναλώνονται ψητά ή μαγειρευτά στην κατσαρόλα, καθώς το τηγάνισμα μπορεί να αυξήσει κατά πολύ την περιεκτικότητά τους σε λιπαρά και θερμίδες.

Συστατικά

2 καλαμάρια κομμένα και καθαρισμένα

1 φλιτζάνι σέσκουλο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο

1 σκόρδο ψιλοκομμένο

1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα

1/8 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα ή τυρί Romano

Αλάτι πιπέρι

      Οδηγίες

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
  • Προσθέστε καλαμάρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέστε το σκόρδο και το κρασί. Μαγειρέψτε μέχρι να φύγουν σχεδόν τα υγρά.
  • Προσθέστε το σέσκουλο, το κουκουνάρι και τη μαρινάρα.
  • Μαγειρέψτε για 1 με 2 λεπτά και μετά προσθέστε το τυρί, αλάτι και πιπέρι.
  • Καλή σας όρεξη!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ντομάτες: Φιλικές προς τα νεφρά και το συκώτι

Τι πρέπει να κάνετε για να φτιάξετε ένα υπέροχο πιάτο με λάχανο;

Πώς να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο χειροποίητο σουβλάκι;

Γεμιστές πιπεριές με κινόα και φασόλια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Τα ροδάκινα παρέχουν μεγάλα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία

Ροδάκινα: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και κάλιο, τα ροδάκινα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και στη διατήρηση της συνολικής καρδιαγγειακής υγείας.

Το ρόδι ως σύμμαχος στην καταπολέμηση του διαβήτη

Ρόδι: Δεν είναι θαυματουργό φρούτο για τον διαβήτη. Ωστόσο, η ενσωμάτωσή του σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, μαζί με τα φάρμακα που συνταγογραφούνται από τον γιατρό σας, μπορεί να προσφέρει ορισμένα οφέλη στη διαχείριση της νόσου.

Ένας νόστιμος σύμμαχος για την υγεία των οστών σας!

Βερίκοκα: Ενσωματώνοντας τα βερίκοκα στη διατροφή σας, μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση με βάρος, μπορείτε να κάνετε πολύ δρόμο για να διατηρήσετε τα οστά σας υγιή για τα επόμενα χρόνια!

Ο καφές βοηθάει στην καύση λίπους;

Καφές: Η καφεΐνη που περιέχει μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό και να βοηθήσει στη διάσπαση των λιπαρών οξέων. Ωστόσο, για να δείτε αποτελέσματα, πρέπει να συνδυαστεί με υγιεινή διατροφή και τακτική σωματική δραστηριότητα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ διατροφολόγων και διαιτολόγων;

Οι εγγεγραμμένοι διαιτολόγοι (RDs) είναι πιστοποιημένοι επαγγελματίες με συγκεκριμένα προσόντα και πιστοποιήσεις. Ρυθμίζονται από επαγγελματικούς φορείς και πρέπει να τηρούν έναν κώδικα δεοντολογίας. Οι διατροφολόγοι μπορεί να μην έχουν το ίδιο επίπεδο ρύθμισης ή τυποποίησης στις πρακτικές τους και ο τίτλος "διατροφολόγος" μπορεί να χρησιμοποιείται ευρύτερα.