ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Covid 19: Τι ρόλο παίζει η βιταμίνη D

Covid 19: Τι ρόλο παίζει η βιταμίνη D

Covid 19: Τι ρόλο παίζει η βιταμίνη D. Μελέτες που διερευνούν το ρόλο της βιταμίνης D στην πρόληψη ή τη θεραπεία του COVID-19 κατέληξαν σε αντιφατικά συμπεράσματα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τη βιταμίνη D ως απαραίτητη βιταμίνη για υγιή οστά και δόντια. Αλλά οι ερευνητές έχουν αποδώσει μια σειρά από άλλες λειτουργίες στη βιταμίνη, και μία από αυτές είναι η υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση από το 2017 στο BMJ αντλεί δεδομένα από 25 τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές για να εξετάσει εάν η λήψη συμπληρώματος βιταμίνης D θα μπορούσε να αποτρέψει τις οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

Η Διεθνής Ερευνητική Κοινοπραξία, με επικεφαλής τον καθηγητή Adrian R. Martineau, από το Κέντρο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Δημόσιας Υγείας και το Κέντρο Εφαρμοσμένης Έρευνας του Asthma UK, στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξέτασε δεδομένα από περίπου 11.000 άτομα συμμετέχοντες στη μελέτη. Ο καθηγητής Martineau και οι συνεργάτες του κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι “Τα συμπληρώματα βιταμίνης D ήταν ασφαλή και προστατεύονταν από την οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος συνολικά”.

“Αλλά η βιταμίνη D παίζει ρόλο στο COVID-19; Μέχρι τώρα, ορισμένες μελέτες έχουν αναζητήσει συνδέσμους μεταξύ της βιταμίνης και της κατάστασης και τα ευρήματά τους έχουν συγκρουστεί. Σε αυτό το Special Feature, διερευνάτε γιατί ορισμένοι ειδικοί πρότειναν μια σχέση μεταξύ COVID-19 και βιταμίνης D και ανακαλύπτουμε βαθιά για να διερευνήσουμε πόσο πραγματικά είναι πειστικά τα στοιχεία από τις τελευταίες μελέτες. Συζητάμε επίσης αν η λήψη ενός συμπληρώματος βιταμίνης D μπορεί να έχει ρεαλιστικά οφέλη, ιδιαίτερα για εκείνες σε κοινότητες που έχουν πληγεί περισσότερο από το COVID-19.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τροφές που βοηθούν να μειώσετε το κρέας

Οι τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Ποια αποξηραμένα φρούτα αξίζει να προσθέσουμε στη διατροφή μας;

Ψυχοθεραπεία: Γιατί υπάρχει αντίσταση στη θεραπεία

Ψυχοθεραπεία: Ένα από τα πράγματα που βοηθούν τους ανθρώπους να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και τους επιτρέπει να αισθάνονται σαν να έχουν κάποιον έλεγχο στη ζωή τους, είναι να σκεφτούν την αλλαγή.

Η σεξουαλικότητα δεν καθορίζεται μόνο από τη σεξουαλική επιθυμία

Σεξ: Οι περισσότεροι άνθρωποι ορίζουν τους σέξι ανθρώπους ως «καυτούς» ή «σαγηνευτικούς» και εστιάζουν ιδιαίτερα στη σεξουαλική επιθυμία και την κατάκτηση. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπογραμμίζουν αυτές τις σκέψεις, σεξουαλικοποιούν όσους συμπεριφέρονται με προκλητικές, συναρπαστικές και δελεαστικές συμπεριφορές.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ;

Σεξ: Είναι στη φύση μας ως άνθρωποι να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους ως σημείο αναφοράς για το αν κάνουμε σωστά σεξ ή όχι. Ωστόσο, η απάντηση είναι πάντα «εξαρτάται».

Σπάστε τα δεσμά του φόβου στη ζωή σας

Φοβία: Κανείς δεν ξυπνά το πρωί ελπίζοντας να φοβάται θανατηφόρα και ακανόνιστα κοινά αντικείμενα ή δραστηριότητες που φαινομενικά όλοι οι άλλοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης και Ασθενειών προειδοποιεί για νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Κορωνοϊός Μετάλλαξη: Νέες, πιο μεταδοτικές παραλλαγές του κορωνοϊού πιθανότατα θα επιταχύνουν την εξάπλωση του ιού και αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να διπλασιάσουν τις προσπάθειες προστασίας των ανθρώπων, δήλωσε την Παρασκευή το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Θανατηφόρος ιός στην Ασία εγείρει ανησυχίες για καινούρια πανδημία

Πανδημία Covid 19: Το ποσοστό θανάτου για τον ιό Nipah είναι έως 75% και δεν έχει εμβόλιο. Ενώ ο κόσμος επικεντρώνεται στο Covid-19, οι επιστήμονες εργάζονται σκληρά για να διασφαλίσουν, ότι δεν θα προκαλέσει την επόμενη πανδημία.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το μεγαλύτερο αρπακτικό ψάρι των θαλασσών

Το μεγαλύτερο αρπακτικό ψάρι στον κόσμο - ικανό να τρώει θαλάσσια θηλαστικά που ζυγίζουν αρκετές εκατοντάδες κιλά - είναι ο μεγάλος λευκός καρχαρίας. Τα μόνα δύο ψάρια που είναι μεγαλύτερα από τον μεγάλο λευκό καρχαρία είναι ο καρχαρίας φάλαινα και ο καρχαρίας basking και τα δύο όμως τρ΄ρφονται απλώς με πλαγκτόν.

Η απομυθοποίηση της ανδρόπαυσης

Πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο “ανδρόπαυση” για να περιγράψουν τις ορμονικές αλλαγές στους άντρες, που έρχονται με το πέρασμα των χρόνων. Άλλοι όροι είναι γνωστοί ως “σύνδρομο ανεπάρκειας τεστοστερόνης”, “ανεπάρκεια ανδρογόνων” στους ηλικιωμένους άνδρες και “όψιμη έναρξη του ανδρικού υπογοναδισμού”.