ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τροφές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού: Πως να εμπλουτίσουμε την διατροφή μας

Τροφές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού: Πως να εμπλουτίσουμε την διατροφή μας

Τροφές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού: Για την σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος είναι απαραίτητη η λήψη πληθώρα θρεπτικών συστατικών που να ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού.

 

Μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα να παραμείνει ισχυρό. Αν ψάχνετε τρόπους για την πρόληψη κρυολογήματος, γρίπης και άλλων λοιμώξεων, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το μανάβικό σας. Προγραμματίστε τα γεύματα σας, συμπεριλαμβάνοντας αυτούς τους 12 ενισχυτές του ανοσοποιητικού συστήματος. Σημαντική παρατήρηση στο σημείο αυτό, εν όψει φυσικά της πανδημίας COVID – 19, είναι να διευκρινίσουμε ότι κανένα συμπλήρωμα και καμία δίαιτα δεν μπορεί να προστατέψει από το COVID – 19. Είναι απαραίτητο να ακολουθούνται οι σωστές πρακτικές υγιεινής και η κοινωνική απόσταση που ορίζουν οι ειδικοί.

 

Οι ενισχυτές του ανοσοποιητικού:

 

1. Εσπεριδοειδή Φρούτα

Η βιταμίνη C αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, που είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση των λοιμώξεων. Όλα τα εσπεριδοειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με ποικιλία γευμάτων. Τα γκρέιπφρουτ, τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, το λάιμ και τα μανταρίνια είναι από τα πιο δημοφιλή ως πηγή της βιταμίνης C. Η προτεινόμενη ποσότητα που πρέπει να λαμβάνει ημερησίως ένας άνδρας είναι 90mg, ενώ μια γυναίκα είναι 75mf.

 

2. Κόκκινη πιπεριά

Οι πιπεριές περιέχουν σχεδόν τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα εσπεριδοειδή, ενώ παράλληλα είναι πλούσια πηγή βήτα καροτίνης. Εκτός από το ότι ενισχύουν το ανοσοποιητικό, φροντίζουν για ένα λαμπερό δέρμα και διατηρούν την υγεία των ματιών.

 

3. Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι γεμάτο βιταμίνες και μέταλλα. Οι βιταμίνες A, C και Ε, οι φυτικές ίνες καθώς τα πολλά αντιοξειδωτικά που περιέχει, το καθιστούν ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά.

 

4. Σκόρδο

Το σκόρδο είναι χρήσιμο για την καταπολέμηση των λοιμώξεων όπως επίσης και για την μείωση της αρτηριακής πίεσης.

 

5. Τζίντζερ

Το τζίντζερ βοηθάει στην μείωση της φλεγμονής. Ανακουφίζει συμπτώματα όπως ο πονόλαιμος, ενώ βοηθάει και στην ναυτία.

 

6. Σπανάκι

Το σπανάκι εκτός από την βιταμίνη C, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βήτα καροτίνη, συστατικά που καταπολεμούν τις λοιμώξεις του ανοσοποιητικού.

 

7. Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης D, η οποία βοηθά στη ρύθμιση της άμυνας του οργανισμού. Μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με φρούτα και μέλι.

 

8. Αμύγδαλα


Η βιταμίνη Ε που περιέχουν τα αμύγδαλα είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση του κρυολογήματος. Είναι το ισχυρό αντιοξειδωτικό κλειδί για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα για τους ενήλικες είναι τα 15mg ημερησίως.

 

9. Ηλιόσποροι


Οι ηλιόσποροι είναι πηγή φωσφόρου, μαγνησίου και βιταμινών Β-6 και Ε, σημαντικές για την ρύθμιση και διατήρηση της σωστής λειτουργίας του ανοσοποιητικού.

 

10. Πράσινο Τσάι


Τόσο το πράσινο όσο και το μαύρο τσάι είναι γεμάτο με φλαβονοειδή, έναν τύπο αντιοξειδωτικού.

 

11. Παπάγια

Η βιταμίνη C σε συνδυασμό με το πεπτικό ένζυμο που περιέχει η παπάγια (την παπαΐνη) την καθιστούν ένα ιδιαίτερα πλούσιο για την άμυνα του οργανισμού φρούτο.

 

12. Ακτινίδιο

Όπως οι παπάγιες, έτσι και τα ακτινίδια είναι γεμάτα από βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως το φολικό οξύ, το κάλιο, τη βιταμίνη Κ και C.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να αποφύγετε πιθανή σιδηροπενική αναιμία

Οι "αληθινές" τροφές... οι σύμμαχοι μας

Διατροφή: Είμαστε ό,τι τρώμε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι διαφορές μεταξύ αμυλούχων και μη αμυλούχων λαχανικών

Άμυλο Διατροφή: Και οι δύο τύποι λαχανικών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Θα πρέπει να συμπεριλάβετε μια ποικιλία λαχανικών στη διατροφή σας και το χρώμα των λαχανικών είναι σημάδι των θρεπτικών συστατικών και των αντιοξειδωτικών που περιέχουν. Να θυμάστε πως μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου. Όσα περισσότερα χρώματα περιέχει το πιάτο σας, τόσο πιο υγιεινό είναι.

Ένας ανεμβολίαστος έχει κίνδυνο 50% να μολυνθεί για δεύτερη φορά κατά μέσο όρο 16 έως 17 μήνες μετά την πρώτη λοίμωξη λένε Αμερικανοί επιστήμονες

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ ορίζει ως επαναλοίμωξη μια επιβεβαιωμένη με τεστ λοίμωξη Covid-19 που συμβαίνει στον ίδιο άνθρωπο 90 μέρες ή περισσότερες μετά από μια προηγούμενη μόλυνση επιβεβαιωμένη επίσης με τεστ.

Ρυθμίζοντας τα συναισθήματά μας

Αν σκέφτεστε με απόλυτους όρους, τότε είναι φυσικό να είστε ανήσυχοι και να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια... Μπορεί να είναι δύσκολο να αποδεχτείτε τις αντιφάσεις και την αμφισημία. Κάνοντάς το όμως θα αισθανθείτε φυσιολογικοί, όπως όλος ο κόσμος, όπως κάθε ανθρώπινο ον πάνω στη Γη, και δεν θα σας κατατρέχουν τα δυσάρεστα συναισθήματα.