Ασφάλιση Υγείας

Αποζημιώσεις ενοικίων: Ποιοι δεν θα καταβάλλουν ενοίκιο για τον Μάρτιο

Αποζημιώσεις ενοικίων: Ποιοι δεν θα καταβάλλουν ενοίκιο για τον Μάρτιο

Αποζημιώσεις ενοικίων: Ποιοι δεν θα καταβάλλουν ενοίκιο για τον Μάρτιο. Με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών προσδιορίζονται οι κλάδοι οι οποίοι δεν θα καταβάλλουν ενοίκιο για το μήνα Μάρτιο. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την υποβολή των δηλώσεων COVID για τα ενοίκια του Ιανουαρίου.

Ωστόσο, αρκετές είναι οι περιπτώσεις όπου ενοικιαστές εκμεταλλεύονται την δυνατότητα να πληρώνουν μειωμένο ενοίκιο χωρίς όμως να είναι δικαιούχοι. Κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε η ΑΑΔΕ έχουν διαπιστωθεί πολλές τέτοιες περιπτώσεις, για την περίοδο Μάρτιος-Αύγουστος 2020. Η ΑΑΔΕ έχει ξεκινήσει να στέλνει email σε ιδιοκτήτες στα οποία τους εξηγεί την αιτία για την οποία δεν αποζημιώθηκαν. Βασικός στόχος είναι να ενημερωθούν με email περίπου 79.000 ιδιοκτήτες.

Πολλές περιπτώσεις αφορούν υπεκμισθώσεις ακινήτων ενώ μεταξύ των δηλώσεων που απορρίφθηκαν περιλαμβάνονται 45.783 στις οποίες ο μισθωτής επαγγελματικής στέγης διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν πληττόμενος. Σε 28.981 δηλώσεις βρέθηκε ότι δεν υπήρχε αναστολή εργασίας για τον εργαζόμενο ενώ σε 4.791 δηλώσεις είχε δηλωθεί επαγγελματική χρήση από μη επιτηδευματία ή επιχείρηση.

Ποιοι δικαιούνται μηδενικό ή μειωμένο ενοίκιο τον Μάρτιο

Με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή τίθεται σε εφαρμογή η ανακοίνωση που είχε γίνει από την Κυβέρνηση για πλήρη απαλλαγή από την καταβολή ενοικίου για το μήνα Μάρτιο στις επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή.

Πιο συγκεκριμένα, απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή ενοικίου και τον Μάρτιο οι επιχειρήσεις

  •  εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες κ.α)
  • πολιτισμού (θέατρα, κινηματογράφοι).
  • αθλητισμού ( και γυμναστήρια)
  • τουρισμού (ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία)
  • λιανεμπορίου
  • μεταφορών που μπορεί να λειτουργούν μεν αλλά πλήττονται ιδιαίτερα από τα περιοριστικά μέτρα.

Όσον αφορά τις πληττόμενες επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές, το ενοίκιο του Μαρτίου θα είναι μειωμένο κατά 40% (θα υπάρξει σχετική υπουργική απόφαση με τους πληττόμενους ΚΑΔ). Οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση τίθεται σε αναστολή δικαιούνται να πληρώσουν μειωμένο ενοίκιο κατά 40% για την κύρια κατοικία τους ή /και για το παιδί τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη μακριά από τη μόνιμη κατοικία του.

  • Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που δεν θα εισπράξουν ενοίκια το Μάρτιο θα αποζημιωθούν από το κράτος με το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου ενοικίου. Υπενθυμίζεται ότι το ποσό της αποζημίωσης είναι αφορολόγητο.
  • Οι ιδιοκτήτες που θα εισπράξουν ενοίκια μειωμένα κατά 40%, θα αποζημιωθούν για το 50% της ζημιάς που έχουν υποστεί. Δηλαδή, για ενοίκιο 1.000 ευρώ, ο ιδιοκτήτης θα εισπράξει από τον ενοικιαστή 600 ευρώ. Από τα 400 ευρώ που θα χάσει ο ιδιοκτήτης θα λάβει από το Κράτος τα 200 ευρώ.
  • Τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα και δεν θα λάβουν καθόλου ενοίκιο θα αποζημιωθούν από το κράτος με το 60% του αρχικού μισθώματος. Έτσι, για ενοίκιο 4.000 ευρώ θα λάβουν από το κράτος 2.400 ευρώ.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Επιστροφές φόρων έως και 1.930 ευρώ σε πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζομένους

Έρχονται αποζημιώσεις ενοικίων για Νοέμβριο- Δεκέμβριο

Διάγγελμα Μητσοτάκη για καθολικό lockdown

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συμβολή της Γυναίκας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.Σηματοδοτείται μια νέα περίοδος για τα θέματα ισότητας των φύλων και αναδεικνύεται η ανάγκη για βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης.

Η συμβολή της Γυναίκας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Σηματοδοτείται μια νέα περίοδος για τα θέματα ισότητας των φύλων και αναδεικνύεται η ανάγκη για βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης.

Τελευταία μέρα για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας ή κατάθεση πινακίδων

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Τελευταία μέρα για την πληρωμή τους ή κατάθεση πινακίδων. Κλείνει σήμερα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, η προθεσμία πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας 2021 από ιδιοκτήτες οχημάτων, μετά και τη δίμηνη παράταση που δόθηκε.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και νέα προγράμματα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Διπλασιασµός της περιόδου δέσµευσης και πριμ. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (19/2) στο υπουργείο μεταξύ του  Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Θεόδωρο Βασιλόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κώστα Μπαγινέτα έγινε συζήτηση για τις νέες προκηρύξεις που θα βγουν το επόμενο διάστημα.

Έρχονται τα voucher των 200 ευρώ για αγορά εξοπλισμού τηλεκπαίδευσης

Εξοπλισμός Τηλεκπαίδευσης: Έρχονται τα voucher των 200 ευρώ για αγορά τους. Με τα voucher των 200 ευρώ για την αγορά εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση για μαθητές και φοιτητές ηλικίας από 4 έως και 24 ετών κάνει τις επόμενες μέρες εκκίνηση το Ταμείο Ανάκαμψης.