Ασφάλιση Υγείας

Αποζημιώσεις ενοικίων: Διπλή πληρωμή έως την ερχόμενη Παρασκευή

Αποζημιώσεις ενοικίων: Διπλή πληρωμή έως την ερχόμενη Παρασκευή

Αποζημιώσεις ενοικίων: Διπλή πληρωμή έως την ερχόμενη Παρασκευή. Ανοίγουν και πάλι τα κρατικά ταμεία προκειμένου να πληρωθούν οι πρώτες αποζημιώσεις για οι μειώσεις των ενοικίων πάει να τον περασμένο Δεκέμβριο όπως επίσης και οι πληρωμές που έχουν απομείνει για τα κουρέματα του Νοεμβρίου.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που ολοκληρώνει τους σχετικούς ελέγχους και έχει εντοπίσει “λαθρο-δικαιούχους” ενοικιαστές ( για «κουρεμένα» ενοίκια από το Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία έως και τον Αύγουστο) θα αποστείλει email σε περίπου 79.000 ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να τους εξηγήσει για πιο λόγο δεν έχουν αποζημιωθεί από το κράτος. Συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ, μετά τον έλεγχο και τις διασταυρώσεις που «έτρεξε» στις 338.528 δηλώσεις Covid που υποβλήθηκαν το διάστημα Μαρτίου – Αυγούστου 2020, απέρριψε 79.306 δηλώσεις καθώς διαπιστώθηκε ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν δικαιούνταν κρατική αποζημίωση.

Μεταξύ των δηλώσεων που απορρίφθηκαν περιλαμβάνονται:

  • 783 γιατί ο μισθωτής επαγγελματικής στέγης όπως διαπιστώθηκε δεν ήταν πληττόμενος,
  • 981 δηλώσεις γιατί διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε αναστολή εργασίας για τον εργαζόμενο,
  • 791 δηλώσεις γιατί είχε δηλωθεί επαγγελματική χρήση από μη επιτηδευματία ή επιχείρηση

Αύριο (Πέμπτη 18/2)  ή την Παρασκευή η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να πιστώσει τους λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων που δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Νοεμβρίου και θα τρέξει τις πληρωμές για τα ενοίκια του Δεκεμβρίου. Για τα μειωμένα έως 100% ενοίκια του Ιανουαρίου οι ιδιοκτήτες θα λάβουν την αποζημίωση στις αρχές Μαρτίου.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή ανοίγει το ενδεχόμενο για την πλήρη απαλλαγή από την καταβολή ενοικίου Μαρτίου για τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή. Ειδικότερα, τον επόμενο μήνα απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή ενοικίου και τον Μάρτιο:

  • Επιχειρήσεις της εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες κ.α).
  • Επιχειρήσεις του πολιτισμού (θέατρα, κινηματογράφοι).
  • Τα γυμναστήρια και οι επιχειρήσεις του αθλητισμού.
  • Επιχειρήσεις του τουρισμού όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών που μπορεί να λειτουργούν αλλά πλήττονται ιδιαίτερα από τα περιοριστικά μέτρα.

Το λιανεμπόριο.

Για πληττόμενες επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές το ενοίκιο του Μαρτίου θα είναι μειωμένο κατά 40% (αναμένεται να εκδοθεί απόφαση με τους πληττόμενους ΚΑΔ). Οι εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας δικαιούνται και το Μάρτιο μείωση κατά 40% του ενοικίου που πληρώνουν για την κύρια κατοικία τους ή και για το παιδί τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη μακριά από τη μόνιμη κατοικία του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η "βουτιά" στον τζίρο φέρνει νέα μέτρα ενίσχυσης της εστίασης

Χαρδαλιάς: «Δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές να αδειάσουν εντός 72 ωρών τις φοιτητικές τους κατοικίες»

Πότε ανοίγουν τα χιονοδρομικά κέντρα - Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις εκτός νομού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συμβολή της Γυναίκας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.Σηματοδοτείται μια νέα περίοδος για τα θέματα ισότητας των φύλων και αναδεικνύεται η ανάγκη για βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης.

Η συμβολή της Γυναίκας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Σηματοδοτείται μια νέα περίοδος για τα θέματα ισότητας των φύλων και αναδεικνύεται η ανάγκη για βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης.

Τελευταία μέρα για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας ή κατάθεση πινακίδων

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Τελευταία μέρα για την πληρωμή τους ή κατάθεση πινακίδων. Κλείνει σήμερα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, η προθεσμία πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας 2021 από ιδιοκτήτες οχημάτων, μετά και τη δίμηνη παράταση που δόθηκε.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και νέα προγράμματα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Διπλασιασµός της περιόδου δέσµευσης και πριμ. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (19/2) στο υπουργείο μεταξύ του  Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Θεόδωρο Βασιλόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κώστα Μπαγινέτα έγινε συζήτηση για τις νέες προκηρύξεις που θα βγουν το επόμενο διάστημα.

Έρχονται τα voucher των 200 ευρώ για αγορά εξοπλισμού τηλεκπαίδευσης

Εξοπλισμός Τηλεκπαίδευσης: Έρχονται τα voucher των 200 ευρώ για αγορά τους. Με τα voucher των 200 ευρώ για την αγορά εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση για μαθητές και φοιτητές ηλικίας από 4 έως και 24 ετών κάνει τις επόμενες μέρες εκκίνηση το Ταμείο Ανάκαμψης.