Επιχειρήσεις

ΤΕΕ: Διήμερο συνέδριο “Green Deal Greece 2022″/ 29 & 30 Ιουνίου

ΤΕΕ: Διήμερο συνέδριο “Green Deal Greece 2022″/ 29 & 30 Ιουνίου

Green Deal Greece 2022: Στην "καρδιά" της συζήτησης το στοίχημα του Ταμείου Ανάκαμψης και των "πράσινων" επενδύσεων, αλλά και οι νέου τύπου απειλές που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο διεθνές στερέωμα.

Την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, στο Κέντρο Πολιτισμού “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” (αίθουσα “Φάρος”), θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο “Green Deal Greece 2022”, με τίτλο “Προκλήσεις, απειλές και ευκαιρίες, σήμερα, για τον πράσινο μετασχηματισμό”.  Το Συνέδριο, που διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) σε συνεργασία με το economix.gr, τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού.

Στις εργασίες του Συνεδρίου, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και εξελίσσεται πλέον σε σημείο αναφοράς στον δημόσιο διάλογο για όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, θα δώσουν το παρόν διακεκριμένοι θεσμικοί ομιλητές μεταξύ των οποίων Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς της Κυβέρνησης, ανώτατα στελέχη Δημόσιων και Ιδιωτικών Οργανισμών, καθώς και εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Mεταρρυθμίσεις με γνώμονα τον πράσινο ψηφιακό μετασχηματισμό

Εν όψει του «Green Deal Greece 2022», ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Γιώργος Στασινός, τόνισε ότι: «Σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της πατρίδας μας, αλλά και του πλανήτη συνολικά, καθώς όλοι αντιμετωπίζουμε πλέον συνεχώς κρίσεις και πρωτοφανείς προκλήσεις, το ΤΕΕ ανταποκρίνεται πλήρως στο θεσμικό του ρόλο, στηρίζοντας στην πράξη την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων με γνώμονα τον πράσινο ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας, με όρους βιωσιμότητας. Καθιερώνουμε ένα ετήσιο ραντεβού συζήτησης για την πρόοδο των αναγκαίων αλλαγών και διερεύνησης νέων λύσεων σε παλαιά και νέα προβλήματα και προκλήσεις.»

Η θεματολογία του Συνεδρίου

Μετά τη θερμή ανταπόκριση και τα – κατά γενική ομολογία – ιδιαίτερα επιδραστικά αποτελέσματα της περσινής, πρώτης διοργάνωσης του Συνεδρίου, εφέτος το “Green Deal Greece 2022” επεκτείνει τις  εργασίες του σε δύο ημέρες με σκοπό να καλύψει όσο το δυνατό περισσότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Το Συνέδριο περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος εξαιρετικά επίκαιρων θεματικών ενοτήτων όπως το ΕΣΠΑ ως εργαλείο ανάπτυξης και συνοχής, ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα στις πράσινες χρηματοδοτήσεις και επενδύσεις, η ψηφιοποίηση στο real estate, τα πράσινα κτίρια και η εξοικονόμηση ενέργειας, η ενεργειακή ασφάλεια, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η απολιγνιτοποίηση, η ενεργειακή μετάβαση, η ηλεκτροκίνηση και οι πράσινες υποδομές. Επίσης, στην ατζέντα του Συνεδρίου περιλαμβάνονται θέματα όπως η κλιματική κρίση και η γαλάζια οικονομία, οι “έξυπνες” μεταφορές, η κυκλική οικονομία και ο ρόλος της Βιομηχανίας, ο τουρισμός, η βιώσιμη αγροτική παραγωγή και η κτηνοτροφία. Στην “καρδιά” της συζήτησης θα βρεθεί, ασφαλώς, το στοίχημα του Ταμείου Ανάκαμψης και των “πράσινων” επενδύσεων, αλλά και οι νέου τύπου απειλές που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο διεθνές στερέωμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η καπνοβιομηχανία είναι μια πολύ μεγαλύτερη απειλή από ό,τι πολλοί αντιλαμβάνονται, καθώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους ρυπαντές στον κόσμο, από το να αφήνει βουνά από σκουπίδια μέχρι την υπερθέρμανση του πλανήτη, κατηγόρησε ο ΠΟΥ την Τρίτη.

Ο χώρος πρασίνου κλειδί για καλύτερη ψυχική υγεία στις πόλεις

Μελέτη-Περισσότερα αστικά δάση θα έσωζαν χιλιάδες ζωές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Cathay δεν θα επιστρέψει στην προ της πανδημίας χωρητικότητα μέχρι "το τέλος του 2024

Οι αξιωματούχοι του Χονγκ Κονγκ έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι θα επαναλειτουργήσουν την πόλη μόνο σταδιακά και έχουν απορρίψει τις εκκλήσεις για άρση των υπόλοιπων περιορισμών.

Η COVID-19 άλλαξε τον τρόπο που τρώμε έξω-εδώ είναι οι τάσεις που ήρθαν για να μείνουν

Οι ελλείψεις προσωπικού, τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού, ακόμη και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει αυξήσεις τιμών σε πολλά εστιατόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τους New York Times.

Η Amazon Care επεκτείνεται στο χώρο της εικονικής πρωτοβάθμιας υγείας

Amazon Υπάλληλοι: Η εταιρεία επεκτείνει την πιλοτική υπηρεσία εικονικής υγειονομικής περίθαλψης Amazon Care που είχε δημιουργήσει το 2019 για εργαζόμενούς της και σε άλλες επιχειρήσεις στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, η Amazon σχεδιάζει να δώσει σε όλους τους υπαλλήλους της πρόσβαση στην υγειονομική πλατφόρμα σε εθνικό επίπεδο.

Hellenic Health Care: Το νέο παιδί του ομίλου

Hellenic Healtcare Group:Το νέο "παιδί" του ομίλου Hellenic Healthcare group στοχεύει να σπάσει τους εκπαιδευτικούς φραγμούς και να αποτελέσει μία καινοτομία στον ιατρικό κόσμο που όμοια της δεν υπάρχει στην Ελλάδα και γι αυτό την κάνει μοναδική και πολλά υποσχόμενη.

Bill Gates: Η Amazon, η Apple και το Facebook θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην μελλοντική τεχνολογία

Bill Gates: Η social media εφαρμογή Clubhouse έχει γνωρίσει μεγάλη και ταχεία άνθηση, μεταξύ άλλων και εξαιτίας των διάσημων ονομάτων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της. Ανάμεσα τους ο Elon Musk, ο Mark Zuckerberg και ο Bill Gates, ο οποίος σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο Clubhouse αποκάλυψε μεταξύ άλλων τον λόγο που προτιμά τις Android συσκευές έναντι των iOS.

Παράδειγμα προς μίμηση πρωτοβουλία μεταφορικής εταιρείας υπέρ κακοποιημένων ανθρώπων εν μέσω πανδημίας

Πριν από 5 χρόνια, μια άλλη μεταφορική εταιρεία, η Meathead Movers, άρχισε να προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες σε κακοποιημένους πολίτες. Πέρυσι μόνο πρόσφερε υπηρεσίες αξίας άνω των  $150,000, συνεργαζόμενο με 5 καταφύγια για θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Κεντρική και Νότια Καλιφόρνια.

Η Alpha Bank υποστηρίζει της ελληνικές επιχειρήσεις μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας

Alpha Bank: Τη συμμετοχή της στο Β' Κύκλο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ανακοίνωσε η Alpha Bank, η οποία έχει ως στόχο να υποστηρίξει με ενεργό τρόπο τις επιχειρήσεις της χώρας, να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Η πανδημία COVID-19 έχει κάνει τις επιχειρήσεις πιο ευάλωτες σε κυβερνοεπιθέσεις

Μπορεί η πανδημία να ώθησε τους οργανισμούς να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για ψηφιακό μετασχηματισμό, αυτό έχει επίσης αυξήσει τελικά το μέγεθος και την πολυπλοκότητα της διαχείρισης επιφανειών επιθέσεων, οδηγώντας σε κινδύνους ασφαλείας.