Επιχειρήσεις

Amazon Υπάλληλοι: Η Amazon επεκτείνει τις υπηρεσίες της στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης [vid]

Amazon Υπάλληλοι: Η Amazon επεκτείνει τις υπηρεσίες της στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης [vid]

Amazon Υπάλληλοι: Η εταιρεία επεκτείνει την πιλοτική υπηρεσία εικονικής υγειονομικής περίθαλψης Amazon Care που είχε δημιουργήσει το 2019 για εργαζόμενούς της και σε άλλες επιχειρήσεις στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, η Amazon σχεδιάζει να δώσει σε όλους τους υπαλλήλους της πρόσβαση στην υγειονομική πλατφόρμα σε εθνικό επίπεδο.

Ο τεχνολογικός κολοσσός επεκτείνει τις υπηρεσίες του, παρέχοντας υγεινομική περίθαλψη στους υπαλλήλους του σε εθνικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, η Amazon Care παρέχει στους εργαζομένους της με έδρα την Ουάσινγκτον των ΗΠΑ πρόσβαση σε εικονικές (διαδικτυακές) και δια ζώσης υπηρεσίες υγείας. Στον προγραμματισμό της πολυεθνικής είναι να προσφέρει την υγειονομική υπηρεσία Amazon Care και σε άλλες εταιρείες για παροχή ιατροφαρμακευτικής αρωγής στους υπαλλήλους τους. Σημειώνεται ότι η Amazon είχει λανσάρει την πιλοτική υπηρεσία από το 2019 και τώρα τη διαθέτει σε εθνικό επίπεδο.

Η Kristen Helton, διευθύντρια της Amazon Care, δήλωσε ότι η υπηρεσία έχει αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. «Η εικονική ιατρική είναι το μέλλον στην υγειονομική περίθαλψη», δήλωσε η ίδια. «Παρέχοντας την Amazon Care ως όφελος στο χώρο εργασίας, οι εργοδότες επενδύουν στην υγεία και την ευημερία του πιο σημαντικού αναμφισβήτητα δυναμικού τους: των υπαλλήλων τους», δήλωσε η εταιρεία Amazon σε σχετική ανακοίνωση της την περασμένη Τετάρτη (17/03).

Οι επιχειρήσεις μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις με την Amazon Care, προκειμένου να προσφέρουν στους εργαζόμενους τους τις εν λόγω υπηρεσίες με επιδότηση. Η Helton δήλωσε ότι μέσα από την Amazon Care οι ασθενείς μπορούν να βρουν γρήγορα ιατρική βοήθεια. «Τώρα έχουμε εξελιχθεί για να προσφέρουμε περισσότερες υπηρεσίες. (..) Μπορούμε να παρέχουμε περισσότερη πρωτοβάθμια φροντίδα».

Αναλυτικότερα, η Amazon Care παραχωρεί στους εργαζόμενους της κατ ‘αίτημα πρόσβαση σε εικονικές συνεδρίες με ιατρικό προσωπικό που μπορεί να παράσχει θεραπείες για ασθένειες ή τραυματισμούς, Covid tests, συμβουλές διατροφής, υπηρεσίες στήριξης της εγκυμοσύνης κλπ. Οι γιατροί της μπορούν επιπλέον να συνταγογραφούν φάρμακα, τα οποία ακολούθως παραδίδονται στα σπίτια των ασθενών εργαζομένων της Amazon.

Ειδικότερα, η υπηρεσία παροχής φαρμάκων λειτουργεί προς το παρόν στο Σιάτλ, ενώ στα σχέδια της Amazon είναι να παραδίδει φάρμακα και σε Ουάσιγκτον και Βαλτιμόρη τους επόμενους μήνες. Το πρόγραμμα προσφέρει επίσης προσωπικές επισκέψεις από παρόχους υγείας στα σπίτια των ασθενών για πρόσθετες υπηρεσίες, όπως η λήψη αίματος. Από την Τετάρτη (17/03), το πλήρες φάσμα των υπηρεσιών της Amazon Care διατίθεται πλέον και σε υπαλλήλους άλλων εταιρειών που εδρεύουν στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, ενώ μέχρι το καλοκαίρι οι ίδιες υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες σε υπαλλήλους της Amazon και άλλων εταιρειών σε εθνικό επίπεδο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοιος Γιατροί: Δείτε τι ζητάει η ομοσπονδία γιατρών από το υπουργείο υγείας

Bill Gates: Η Amazon, η Apple και το Facebook θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην μελλοντική τεχνολογία

Η Amazon λανσάρει σύστημα πληρωμών μέσω... χεριού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Cathay δεν θα επιστρέψει στην προ της πανδημίας χωρητικότητα μέχρι "το τέλος του 2024

Οι αξιωματούχοι του Χονγκ Κονγκ έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι θα επαναλειτουργήσουν την πόλη μόνο σταδιακά και έχουν απορρίψει τις εκκλήσεις για άρση των υπόλοιπων περιορισμών.

Η COVID-19 άλλαξε τον τρόπο που τρώμε έξω-εδώ είναι οι τάσεις που ήρθαν για να μείνουν

Οι ελλείψεις προσωπικού, τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού, ακόμη και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει αυξήσεις τιμών σε πολλά εστιατόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τους New York Times.

Green Deal Greece 2022: Για 2η συνεχόμενη χρονιά / 29 & 30 Ιουνίου

Green Deal Greece 2022: Στην "καρδιά" της συζήτησης το στοίχημα του Ταμείου Ανάκαμψης και των "πράσινων" επενδύσεων, αλλά και οι νέου τύπου απειλές που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο διεθνές στερέωμα.

Hellenic Health Care: Το νέο παιδί του ομίλου

Hellenic Healtcare Group:Το νέο "παιδί" του ομίλου Hellenic Healthcare group στοχεύει να σπάσει τους εκπαιδευτικούς φραγμούς και να αποτελέσει μία καινοτομία στον ιατρικό κόσμο που όμοια της δεν υπάρχει στην Ελλάδα και γι αυτό την κάνει μοναδική και πολλά υποσχόμενη.

Παράδειγμα προς μίμηση πρωτοβουλία μεταφορικής εταιρείας υπέρ κακοποιημένων ανθρώπων εν μέσω πανδημίας

Πριν από 5 χρόνια, μια άλλη μεταφορική εταιρεία, η Meathead Movers, άρχισε να προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες σε κακοποιημένους πολίτες. Πέρυσι μόνο πρόσφερε υπηρεσίες αξίας άνω των  $150,000, συνεργαζόμενο με 5 καταφύγια για θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Κεντρική και Νότια Καλιφόρνια.

Η Alpha Bank υποστηρίζει της ελληνικές επιχειρήσεις μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας

Alpha Bank: Τη συμμετοχή της στο Β' Κύκλο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ανακοίνωσε η Alpha Bank, η οποία έχει ως στόχο να υποστηρίξει με ενεργό τρόπο τις επιχειρήσεις της χώρας, να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Η πανδημία COVID-19 έχει κάνει τις επιχειρήσεις πιο ευάλωτες σε κυβερνοεπιθέσεις

Μπορεί η πανδημία να ώθησε τους οργανισμούς να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για ψηφιακό μετασχηματισμό, αυτό έχει επίσης αυξήσει τελικά το μέγεθος και την πολυπλοκότητα της διαχείρισης επιφανειών επιθέσεων, οδηγώντας σε κινδύνους ασφαλείας.

Έτοιμο για έγκριση μέσα στον Δεκέμβριο το εμβόλιο covid-19 της Moderna

Η Μοderna χρησιμοποιεί στην ανάπτυξη του εμβολίου της παρόμοια τεχνολογία με τη Pfizer, ενώ ειδικοί έχουν υπογραμμίσει ότι πιθανώς θα χρειαστεί παραπάνω από ένα εμβόλιο για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία.