Επιχειρήσεις

ΗΠΑ Lockdown: Μεταφορική εταιρεία στο πλευρό των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας

ΗΠΑ Lockdown: Μεταφορική εταιρεία στο πλευρό των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας

Πριν από 5 χρόνια, μια άλλη μεταφορική εταιρεία, η Meathead Movers, άρχισε να προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες σε κακοποιημένους πολίτες. Πέρυσι μόνο πρόσφερε υπηρεσίες αξίας άνω των  $150,000, συνεργαζόμενο με 5 καταφύγια για θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Κεντρική και Νότια Καλιφόρνια.

ΗΠΑ Lockdown: Μία μεταφορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα παρέχει δωρεάν μεταφορές- μετακινήσεις σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας και σε όσους ζουν αυτή τη στιγμή σε κακοποιητικές καταστάσεις. Από τη στιγμή της ανακοίνωσης μέχρι και σήμερα, η εταιρεία College HUNKS Hauling Junk & Moving έχει ήδη ολοκληρώσει 100 δωρεάν μετακομίσεις για όσους ξέφυγαν από το ανασφαλές περιβάλλον τους στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Αυτό το νέο πρόγραμμα είναι ακόμα πιο σημαντικό, καθώς όλο και περισσότερες πόλεις μπαίνουν σε lockdown και τα θύματα καταλήγουν να παγιδεύονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας χωρίς ανακούφιση. «Πραγματικά πιστεύω ότι το πρόγραμμά μας ¨Free Moves for Survivors of Domestic Violence¨ ρίχνει φως σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που συχνά αποσιωπάται», δήλωσε στο CNN ο Nick Friedman συνιδρυτής της εταιρείας.

«Ο οργανισμός μας θέλαμε να έχει σκοπό και κοινωνική συνείδηση και έτσι ψάχνουμε πάντα τρόπους να επιδρούμε θετικά στις κοινότητές μας – σε αυτή την περίπτωση συγκεκριμένα σε όσους νιώθουν αβοήθητοι σε επικίνδυνες καταστάσεις στο ίδιο τους το σπίτι», προσθέτει. Πριν από 5 χρόνια, μια άλλη μεταφορική εταιρεία, η Meathead Movers, άρχισε να προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες σε κακοποιημένους πολίτες. Πέρυσι μόνο πρόσφερε υπηρεσίες αξίας άνω των  $150,000, συνεργαζόμενο με 5 καταφύγια για θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Κεντρική και Νότια Καλιφόρνια.

Τώρα, η εταιρεία College Hunks επεκτείνει το ίδιο είδος βοήθειας σε 131 τοποθεσίες στις ΗΠΑ και στον Καναδά, προσφέροντας, τόσο χέρια, όσο και φορτηγά εντελώς δωρεάν. Όσοι χρειάζονται αυτή τη βοήθεια χρειάζεται πρώτα να επικοινωνήσουν με το τοπικό καταφύγιο θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας ώστε να τους ειδοποιήσουν σχετικά με την κατάστασή τους.

Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η ομαλή διαδικασία, αλλά επίσης μπορεί το θύμα να νιώσει ότι θα παραμείνει ασφαλές καθ’ όλη τη διάρκεια της μετακόμισης και της μετάβασης σε ασφαλές σημείο, είτε είναι κάποιο άλλο σπίτι που δεν γνωρίζει ο θύτης, είτε είναι ένας από τους ξενώνες των οργανισμών. Η μεταφορική εταιρεία και η πρωτοβουλία της θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για εγχώριες εταιρείες, αφού και η χώρα μας εμφανίζει αύξηση στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας από την έναρξη της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

1 στις 3 γυναίκες παγκοσμίως έχουν υποστεί σωματική και σεξουαλική βία

Ο ΠΟΥ δίνει συμβουλές προστασίας στα θύματα βίας εν καιρώ lockdown

Ποια η διαφορά μεταξύ ιατρικού και κοινωνικού τέλους της πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Cathay δεν θα επιστρέψει στην προ της πανδημίας χωρητικότητα μέχρι "το τέλος του 2024

Οι αξιωματούχοι του Χονγκ Κονγκ έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι θα επαναλειτουργήσουν την πόλη μόνο σταδιακά και έχουν απορρίψει τις εκκλήσεις για άρση των υπόλοιπων περιορισμών.

Η COVID-19 άλλαξε τον τρόπο που τρώμε έξω-εδώ είναι οι τάσεις που ήρθαν για να μείνουν

Οι ελλείψεις προσωπικού, τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού, ακόμη και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει αυξήσεις τιμών σε πολλά εστιατόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τους New York Times.

Green Deal Greece 2022: Για 2η συνεχόμενη χρονιά / 29 & 30 Ιουνίου

Green Deal Greece 2022: Στην "καρδιά" της συζήτησης το στοίχημα του Ταμείου Ανάκαμψης και των "πράσινων" επενδύσεων, αλλά και οι νέου τύπου απειλές που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο διεθνές στερέωμα.

Η Amazon Care επεκτείνεται στο χώρο της εικονικής πρωτοβάθμιας υγείας

Amazon Υπάλληλοι: Η εταιρεία επεκτείνει την πιλοτική υπηρεσία εικονικής υγειονομικής περίθαλψης Amazon Care που είχε δημιουργήσει το 2019 για εργαζόμενούς της και σε άλλες επιχειρήσεις στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, η Amazon σχεδιάζει να δώσει σε όλους τους υπαλλήλους της πρόσβαση στην υγειονομική πλατφόρμα σε εθνικό επίπεδο.

Hellenic Health Care: Το νέο παιδί του ομίλου

Hellenic Healtcare Group:Το νέο "παιδί" του ομίλου Hellenic Healthcare group στοχεύει να σπάσει τους εκπαιδευτικούς φραγμούς και να αποτελέσει μία καινοτομία στον ιατρικό κόσμο που όμοια της δεν υπάρχει στην Ελλάδα και γι αυτό την κάνει μοναδική και πολλά υποσχόμενη.

Bill Gates: Η Amazon, η Apple και το Facebook θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην μελλοντική τεχνολογία

Bill Gates: Η social media εφαρμογή Clubhouse έχει γνωρίσει μεγάλη και ταχεία άνθηση, μεταξύ άλλων και εξαιτίας των διάσημων ονομάτων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της. Ανάμεσα τους ο Elon Musk, ο Mark Zuckerberg και ο Bill Gates, ο οποίος σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο Clubhouse αποκάλυψε μεταξύ άλλων τον λόγο που προτιμά τις Android συσκευές έναντι των iOS.

Η Alpha Bank υποστηρίζει της ελληνικές επιχειρήσεις μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας

Alpha Bank: Τη συμμετοχή της στο Β' Κύκλο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ανακοίνωσε η Alpha Bank, η οποία έχει ως στόχο να υποστηρίξει με ενεργό τρόπο τις επιχειρήσεις της χώρας, να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Η πανδημία COVID-19 έχει κάνει τις επιχειρήσεις πιο ευάλωτες σε κυβερνοεπιθέσεις

Μπορεί η πανδημία να ώθησε τους οργανισμούς να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για ψηφιακό μετασχηματισμό, αυτό έχει επίσης αυξήσει τελικά το μέγεθος και την πολυπλοκότητα της διαχείρισης επιφανειών επιθέσεων, οδηγώντας σε κινδύνους ασφαλείας.