Επιχειρήσεις

Alpha Bank: Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19

Alpha Bank: Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19

Alpha Bank: Τη συμμετοχή της στο Β' Κύκλο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ανακοίνωσε η Alpha Bank, η οποία έχει ως στόχο να υποστηρίξει με ενεργό τρόπο τις επιχειρήσεις της χώρας, να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Η πολυεπίπεδη κρίση, τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, έχει αναντίρρητα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στην επιχειρηματική ζωή του τόπου, ενώ έχει προκαλέσει πρωτοφανή ανασφάλεια στους εργαζόμενους, σχετικά με την προστασία των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων τους. Το δεύτερο τρίμηνο του 2020 σημειώθηκε περαιτέρω ύφεση της εγχώριας οικονομίας, ενώ το πραγματικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) μειώθηκε κατά 15, 2 %. Οι πλέον πληγειθέντες κλάδοι της οικονομίας, είναι προφανώς οι εξαγωγές και η κατανάλωση, ενώ οι επιπτώσεις στον ούτως ή άλλως περιορισμένο χώρο των ελληνικών επενδύσεων, είναι σημαντικές.

Σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποίησε η ICAP σε δείγμα 1513 επιχειρήσεων από όλη την επικράτεια της χώρας και όλους τους κλάδους της δραστηριότητας, η πλειοψηφία των εταιρειών, τα 3/4 του δείγματος δηλαδή, διέκοψαν τη λειτουργία τους μέσα στο lock down. Το 67 % των επιχειρήσεων υπολογίζει ότι το 2020 σε σχέση με το 2019 ο κύκλος εργασιών θα είναι συντριπτικά μικρότερος.

Έτσι, μέσω του Προγράμματος Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η Alpha Bank, θα ενισχύσει την επιχειρηματική της πελατεία, χρηματοδοτώντας ανάγκες κεφαλαίου κίνησης, ενώ μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, ο Δημόσιος τομέας θα εξασφαλίσει τα δάνεια που θα χορηγηθούν, με εγγύηση σε ποσοστό 80%.

Στο Β’ κύκλο του Προγράμματος δίνεται έμφαση ως επί το πλείστον, στην στήριξη μεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ενώ δεν είναι απαγορευτική η συμμετοχή Μεγάλων Επιχειρήσεων κάθε νομικής μορφής -εκτός από εξωχώριες επιχειρήσεις, εταιρείες συμμετοχών, επιχειρήσεις χρηματοπιστωτικού τομέα, δημοσίων φορέων και των θυγατρικών τους, των ΟΤΑ και των θυγατρικών τους.

Συμμετέχοντας στα χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων με την εγγύηση κρατικών φορέων, η Alpha Bank συνεχίζει να βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των ελληνικών επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας πόρους σημαντικού ύψους για τους πελάτες της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Alpha Bank: «Οπισθοδρόμηση η ανάκληση του 25ευρου»

Γαϊτανάκι εξαγορών και συγχωνεύσεων για Ομίλους Υγείας

Νέο μοντέλο για τη διασφάλιση προσωπικών δεδομένων στην υγειονομική περίθαλψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Cathay δεν θα επιστρέψει στην προ της πανδημίας χωρητικότητα μέχρι "το τέλος του 2024

Οι αξιωματούχοι του Χονγκ Κονγκ έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι θα επαναλειτουργήσουν την πόλη μόνο σταδιακά και έχουν απορρίψει τις εκκλήσεις για άρση των υπόλοιπων περιορισμών.

Η COVID-19 άλλαξε τον τρόπο που τρώμε έξω-εδώ είναι οι τάσεις που ήρθαν για να μείνουν

Οι ελλείψεις προσωπικού, τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού, ακόμη και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει αυξήσεις τιμών σε πολλά εστιατόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τους New York Times.

Green Deal Greece 2022: Για 2η συνεχόμενη χρονιά / 29 & 30 Ιουνίου

Green Deal Greece 2022: Στην "καρδιά" της συζήτησης το στοίχημα του Ταμείου Ανάκαμψης και των "πράσινων" επενδύσεων, αλλά και οι νέου τύπου απειλές που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο διεθνές στερέωμα.

Η Amazon Care επεκτείνεται στο χώρο της εικονικής πρωτοβάθμιας υγείας

Amazon Υπάλληλοι: Η εταιρεία επεκτείνει την πιλοτική υπηρεσία εικονικής υγειονομικής περίθαλψης Amazon Care που είχε δημιουργήσει το 2019 για εργαζόμενούς της και σε άλλες επιχειρήσεις στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, η Amazon σχεδιάζει να δώσει σε όλους τους υπαλλήλους της πρόσβαση στην υγειονομική πλατφόρμα σε εθνικό επίπεδο.

Hellenic Health Care: Το νέο παιδί του ομίλου

Hellenic Healtcare Group:Το νέο "παιδί" του ομίλου Hellenic Healthcare group στοχεύει να σπάσει τους εκπαιδευτικούς φραγμούς και να αποτελέσει μία καινοτομία στον ιατρικό κόσμο που όμοια της δεν υπάρχει στην Ελλάδα και γι αυτό την κάνει μοναδική και πολλά υποσχόμενη.

Bill Gates: Η Amazon, η Apple και το Facebook θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην μελλοντική τεχνολογία

Bill Gates: Η social media εφαρμογή Clubhouse έχει γνωρίσει μεγάλη και ταχεία άνθηση, μεταξύ άλλων και εξαιτίας των διάσημων ονομάτων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της. Ανάμεσα τους ο Elon Musk, ο Mark Zuckerberg και ο Bill Gates, ο οποίος σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο Clubhouse αποκάλυψε μεταξύ άλλων τον λόγο που προτιμά τις Android συσκευές έναντι των iOS.

Παράδειγμα προς μίμηση πρωτοβουλία μεταφορικής εταιρείας υπέρ κακοποιημένων ανθρώπων εν μέσω πανδημίας

Πριν από 5 χρόνια, μια άλλη μεταφορική εταιρεία, η Meathead Movers, άρχισε να προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες σε κακοποιημένους πολίτες. Πέρυσι μόνο πρόσφερε υπηρεσίες αξίας άνω των  $150,000, συνεργαζόμενο με 5 καταφύγια για θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Κεντρική και Νότια Καλιφόρνια.

Η πανδημία COVID-19 έχει κάνει τις επιχειρήσεις πιο ευάλωτες σε κυβερνοεπιθέσεις

Μπορεί η πανδημία να ώθησε τους οργανισμούς να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για ψηφιακό μετασχηματισμό, αυτό έχει επίσης αυξήσει τελικά το μέγεθος και την πολυπλοκότητα της διαχείρισης επιφανειών επιθέσεων, οδηγώντας σε κινδύνους ασφαλείας.