Καινοτομία

Πως η Genetech της Roche στοχεύει τα καρκινικά κύτταρα μέσω videogame

Πως η Genetech της Roche στοχεύει τα καρκινικά κύτταρα μέσω videogame

της Νικολέτας Ντάμπου

Η τελευταία καινοτομία της Genentech της Roche στοχεύει σε καρκινικά κύτταρα αλλά μέσω ενός βιντεοπαιχνιδιού! Ονομάζεται “Tumor Quest” και σκοπός του παιχνιδιού είναι να προσελκύσει τους ανθρώπους με τρόπο πέρα ​​από τον συνηθισμένο, για να εξηγήσει τους διάφορους τύπους των όγκων και για δοκιμές βιοδεικτών. Το παιχνίδι ξεκινάει με ένα σύντομο εισαγωγικό βίντεο σχετικά με το γονιδιωματικό προφίλ και τον έλεγχο, με τους παίκτες να μπορούν στη συνέχεια να επιλέξουν από τρεις διαφορετικές διαδρομές – μη ειδικές, εξειδικευμένες σε όγκους ή τους όγκο-αγνωστικιστές – με στόχο να προσπαθήσουν να εξαλείψουν τα καρκινικά κύτταρα.

Το Tumor Quest χρησιμοποιεί παιχνίδι αντιστοίχισης τύπου “Bejeweled”, όπου οι παίκτες κατατάσσουν τρεις ή περισσότερες μεταλλάξεις που σχετίζονται με διαφορετικούς τύπους όγκων που εξαφανίζονται στη συνέχεια. Για παράδειγμα, στον όγκο-αγνωστικιστή, ένας παίκτης κερδίζει πόντους για να ταιριάξει με ένα παχύ έντερο, πνεύμονα και πάγκρεας με βάση την ίδια μετάλλαξη.

“Ενώ η εξατομικευμένη ιατρική είναι προφανώς ένα εξαιρετικά περίπλοκο θέμα, την αποκόψαμε στις πιο βασικές της έννοιες και ελπίζουμε ότι θα καταστεί εύκολο να καταλάβουμε πώς μπορούμε να προσαρμόσουμε τις θεραπείες με βάση τη μοναδική βιολογία του όγκου ενός ατόμου. Και έχουμε χρησιμοποιήσει μια πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών που οι περισσότεροι παίκτες θα νιώθει οικεία», δήλωσε ο Josh Baldwin, διευθυντής της ψηφιακής στρατηγικής της Genentech.

Για τη Genentech, το βιντεοπαιχνίδι είναι το τελευταίο στην προσπάθεια να προσελκύσει άτομα με περιεχόμενο που ξεπερνά τα παραδοσιακά βίντεο, τα οποία έχουν ήδη συμπεριλάβει κινούμενα σχέδια, κόμικς, podcast και άλλα βιντεοπαιχνίδια. Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η χαμηλή ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τους βιολογικούς δείκτες και τις εξατομικευμένες θεραπευτικές επιλογές, δήλωσε ο Meghan Cox, ανώτερος διευθυντής της Genentech και πρόσθεσε: «Μαθαίνουμε όλο και περισσότερο από την εμπειρία κάθε ανθρώπου με τον καρκίνο. Τώρα, η πρόοδος στην επιστήμη και την τεχνολογία μας βοηθά να αποκαλύψουμε τι προκαλεί τον καρκίνο και πώς να το στοχεύσουμε. Αυτό το παιχνίδι βοηθά να υπογραμμιστεί η σημασία του συνδυασμού προηγμένων διαγνωστικών που μπορούν να εντοπίσουν αυτούς τους οδηγούς και τα φάρμακα που μπορούν να στοχεύσουν σε αυτά για να βρουν τη σωστή θεραπεία για κάθε άτομο που έχει διαγνωστεί με καρκίνο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Καινοτομία και βελτίωση παραγωγής φαρμάκων από το στόμα

Tρεις ψηφιακές τάσεις υγείας που επηρεάζουν τους επενδυτές το 2021

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το πρώτο ξενοδοχείο - συνεδριακός χώρος κορωνοϊού στη Σιγκαπούρη - Οι πρώτες κρατήσεις

Ένα ασφαλές ξενοδοχείο και συνεδριακό συγκρότημα covid free, όπου οι επισκέπτες επικοινωνούν μέσω ενδοεπικοινωνίας και έχουν ανάμεσά τους γυάλινα πάνελ δημιούργησε η Σιγκαπούρη

Πειραματικό σκάφος αυτόνομης οδήγησης - Το αύριο των θαλάσσιων μετακινήσεων

«Αν δουλέψει, όπως σχεδιάστηκε, τότε θα ρίξει σημαντικά το κόστος της συλλογής δεδομένων από τη θάλασσα», λέει ο Phaneuf, «αυτό θα οδηγήσει σε μια καλύτερη κατανόηση των ωκεανών και του κλίματος». Στο πρώτο του κιόλας ταξίδι, θα συγκεντρώσει μετεωρολογικά και ωκεανογραφικά δεδομένα, αλλά και δείγματα νερού για τη μελέτη της καθαρότητάς του…

Συσκευή μείωσης των πληθυσμών των κουνουπιών και της πιθανότητας εξάπλωσης μεταδοτικών λοιμώξεων.

Το Quito, που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό James Dyson Award το 2020, επιστρατεύει μια απλή χημική αντίδραση ώστε να αποδώσει διοξείδιο του άνθρακα και μια τεχνητή ανθρώπινη οσμή, ώστε να προσελκύει τα κουνούπια. Και κατόπιν τα ρουφά μέσα στον θαλαμίσκο.

Αυτοκιμούμενο Τραμ κατά του κορωνοϊού πρόκειται να κυκλοφορήσει στο Χονγκ Κονγκ

Πλέον το όραμά του βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών και μάλλον δεν θα αργήσει πολύ να το δούμε στους δρόμους, καθώς οι επενδυτές που ενδιαφέρθηκαν για την ιδέα του μόνο λίγοι δεν είναι.

Καινοτόμο εμφύτευμα δίνει την όραση σε τυφλό 78χρονο με εύκολη επέμβαση

Το εμφύτευμα KNet αναπτύχθηκε από την Ισραηλινή εταιρεία CorNeat και ουσιαστικά αποτελεί μια σύνδεση ενός τεχνητού κομματιού με τον φυσικό ανθρώπινο ιστό, που σημαίνει ότι μπορεί να ενσωματωθεί αμέσως στο μάτι και να αντικαταστήσει τον κατεστραμμένο από τραυματισμό ή ασθένεια αμφιβληστροειδή.

Τεχνική με νανοσωματίδια για τη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος

Ερευνητές δημιούργησαν έναν νέο τρόπο παράδοσης φαρμάκων σε όγκους του παγκρέατος. Σχεδίασαν ένα σύστημα παράδοσης νανοσωματιδίων για να μεταφέρουν φάρμακα στο πάγκρεας όπου θα είναι πιο αποτελεσματικά.