Διατροφή

Πέντε ουσιαστικοί λόγοι για να τρώτε μήλα

Πέντε ουσιαστικοί λόγοι για να τρώτε μήλα

Το μήλο είναι ένα φρούτο με ευεργετικές ιδιότητες και μεγάλη θρεπτική αξία, ιδιαίτερα αντιοξειδωτικών ουσιών. Κάποτε τα μήλα θεωρούνταν τα πιο θρεπτικά φρούτα, γι’ αυτό επικράτησε η ρήση «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα». Εμείς σας δίνουμε 5 ακόμα καλούς λόγους να καταναλώσετε ένα μήλο τώρα!

1. Ρίχνουν τη χοληστερίνη

Ένα μήλο μέτριου μεγέθους περιέχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών. Ένα μέρος από αυτές είναι πηκτίνη, ένα είδος  διαλυτών φυτικών ινών που όπως έχει αποδειχτεί συμβάλλει στη μείωση των τιμών της λεγόμενης «κακής» χοληστερόλης (LDL).

2. Βοηθάνε στο αδυνάτισμα

Η φλούδα του μήλου περιέχει ουρσολικό οξύ, μια φυσική ένωση που προλαμβάνει την παχυσαρκία, αυξάνοντας τη μυική μάζα και κατά συνέπεια το ρυθμό καύσης των θερμίδων.

3. Καταπολεμούν το κρυολόγημα

Τα  μήλα περιέχουν σημαντική ποσότητα βιταμίνης C – περίπου 8 mg το καθένα. Αυτό σημαίνει ότι τρώγοντας ένα μόνο μήλο, λαμβάνεις το 14% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης της συγκεκριμένης βιταμίνης που τονώνει το ανοσοποιητικό και σε βοηθάει να προφυλαχθείς από τους ιούς που προκαλούν κρυολόγημα.

4. Μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη

Σύμφωνα με έρευνα τα μήλα (όπως και τα αχλάδια και τα μούρα) μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, χάρη στην περιεκτικότητά τους σε ανθοκυανίνες, ένα είδος αντιοδειξωτικών, στο οποίο οφείλεται το χρώμα που έχουν τα κόκκινα, μοβ και μπλε φρούτα και λαχανικά.

5. Τονώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου

Η κατανάλωση μήλων προκαλεί την έκκριση ακετυλοχολίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που συμβάλλει στην καλή λειτουργία της μνήμης και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης Alzheimer.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρέπει να αποχαιρετήσεις εντελώς το ρύζι για να χάσεις βάρος;

Ποια φαγητά μπορείτε να μαγειρέψετε μαζί με τα παιδιά σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.

Κοτόπουλο με baby πατάτες και ψητές ντομάτες

Συνταγή κοτόπουλο: Για κλασικούς τύπους που δεν πειραματίζονται πολύ με τη μαγειρική, μέχρι πιο έθνικ συνταγές για κοτόπουλο ταζίν ή με κάρι,  οι συνταγές  με κοτόπουλο είναι εύκολες και γευστικές.  Είτε προτιμάτε μπούτι, είτε στήθος, ακόμα κι αν θέλετε το κοτόπουλο ολόκληρο στο ταψί υπάρχουν αρκετές επιλογές. 

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μαγιονέζα;

Παρασκευή μαγιονέζας: Η παρασκευή της τέλειας μαγιονέζας στο σπίτι είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη γεύση ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Ακτινίδιο: Πολύπλευρα οφέλη για την υγεία

Ακτινίδιο: Η ενσωμάτωση του ακτινιδίου στη διατροφή σας είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να εμπλουτίσετε τη διατροφική σας πρόσληψη και να ενισχύσετε την υγεία σας σε πολλά μέτωπα.

Λαζάνια μπολονέζ: Μια υπέροχη συνταγή με πλούσια μπεσαμέλ

Λαζάνια μπολονέζ: Η σάλτσα προσθέτει ένα μεταξένιο, κρεμώδες στρώμα που έρχεται σε όμορφη αντίθεση με την μπολονέζ και τη σάλτσα ντομάτας, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων και υφών που είναι δύσκολο να αντισταθείς.