Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ CDC: Προβάλλουν «απότομη πτώση» σε κρούσματα κορωνοϊού έως τον Ιούλιο

ΗΠΑ CDC: Προβάλλουν «απότομη πτώση» σε κρούσματα κορωνοϊού έως τον Ιούλιο

Ο Δρ Anthony Fauci, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις ασθένειες της κομητείας, δήλωσε στο CNN σε συνέντευξή του την Τρίτη ότι έχει την εντύπωση πως ο στόχος του προέδρου να χορηγεί 100 εκατομμύρια εμβόλια τις επόμενες 60 ημέρες είναι εφικτός.

ΗΠΑ CDC: Ο διευθυντής των CDC, Δρ. Rochelle Walensky χαρακτήρισε τις παραλλαγές του coronavirus ως μια «άγρια ​​κάρτα» που απειλεί να αναιρέσει την πρόοδο. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων υποχρεώνουν τα παιδιά να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Οι ΗΠΑ αναμένεται να δουν «απότομες μειώσεις» σε εβδομαδιαία κρούσματα κορωνοϊού έως τον Ιούλιο σε διάφορα σενάρια μοντελοποίησης, σύμφωνα με μια έκθεση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ωστόσο, το πρακτορείο είπε ότι εάν οι μη εμβολιασμένοι πληθυσμοί παραβιάζουν τη φυσική απόσταση και την κάλυψη, θα μπορούσαν να επιφέρουν «σημαντικές αυξήσεις» σε νοσηλείες και θανάτους.

Οι εκτιμήσεις βασίζονται σε έξι μοντέλα ερευνητικών ομάδων, που αντιπροσωπεύουν τα διαφορετικά ποσοστά εμβολιασμού και την τήρηση μέτρων όπως η φυσική απόσταση και η χρήση μάσκας για περίοδο έξι μηνών.

Η μοντελοποίηση στόχευε στην προβολή της μελλοντικής πορείας της COVID-19 στις Η.Π.Α. Οι προβλέψεις έγιναν χρησιμοποιώντας δεδομένα έως τις 27 Μαρτίου από ομοσπονδιακές βάσεις δεδομένων και το Κέντρο Πόρων Επιστήμης και Μηχανικής Johns Hopkins Center Coronavirus, δήλωσε ο οργανισμός υγείας.

Ακόμα και στο χειρότερο σενάριο, οι ΗΠΑ εξακολουθούσαν να προβάλλουν σημαντική πτώση στα κρούσματα μέχρι τον Ιούλιο, ενώ οι μειώσεις συνεχίστηκαν μέχρι το φθινόπωρο. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, τα CDC δήλωσαν ότι τα κακά αποτελέσματα όπως οι νοσηλείες και οι θάνατοι ήταν «σημαντικά υψηλότερα» σε σύγκριση με άλλα σενάρια.

Η απότομη πτώση του καλοκαιριού αναμενόταν να ακολουθήσει τις αιχμές της άνοιξης, με «μέτρια αναζωπύρωση» νοσηλειών και θανάτων που σχετίζονται με κοροωνοϊούς.

Υπάρχει μια αυξανόμενη πεποίθηση μεταξύ των επιστημόνων ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτύχουν «ανοσία της αγέλης» όταν πρόκειται για τον κορωνοϊό και θα υπάρξουν νέες εξάρσεις για το προβλέψιμο μέλλον, αλλά θα γίνουν λιγότερο απειλητικές για το κοινό. Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα ποιο είναι το όριο ανοσίας της αγέλης για τον κορωνοϊό, αν και πολλοί ειδικοί λένε ότι είναι 70% ή υψηλότερο.

Τα CDC αναφέρουν τώρα κατά μέσον όρο περίπου 350.000 νέες περιπτώσεις κάθε εβδομάδα, 35.000 νοσηλείες και πάνω από 4.000 θανάτους.

Σύμφωνα με τα πιο αισιόδοξα σενάρια, μέχρι το τέλος Ιουλίου τα νέα εβδομαδιαία εθνικά κρούσματα θα μπορούσαν να μειωθούν κάτω από 50.000, οι νοσηλείες σε λιγότερες από 1.000 και οι θάνατοι σε μεταξύ 200 και 300.

“Σε εθνικό επίπεδο, τα αναφερόμενα περιστατικά, οι νοσηλείες και οι θάνατοι μειώνονται ή είναι σταθερά”, έγραψαν οι ερευνητές.

“Ωστόσο, η μετάδοση παραμένει διαδεδομένη και αυξημένα κρούσματα, νοσηλείες και θάνατοι εξακολουθούν να αναφέρονται σε ορισμένες δικαιοδοσίες και, όπως δείχνει αυτή η μελέτη, το δυναμικό για μελλοντικές αυξήσεις εξακολουθεί να υφίσταται.”

Με βάση τις προβλέψεις, η έκθεση χαρακτήρισε συνεχείς τις προσπάθειες για την προώθηση των εμβολιασμών, οι οποίοι απέχουν πολύ από το να καλυφθούν.

Οι ερευνητές αντιπροσώπευαν την παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου Β.1.1.7 στα ευρήματά τους, η οποία πιστεύεται ότι εξαπλώνεται περίπου 50% πιο εύκολα και χαρακτηρίστηκε ως η «πιο κοινή γενεαλογία που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ».

Ωστόσο, η αναφορά αντιπροσώπευε μόνο αυτήν την παραλλαγή, ενώ άλλες παραλλαγές κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, αν και σε μικρότερο βαθμό, ανά ομοσπονδιακό κράτος.

“Παρόλο που βλέπουμε πρόοδο όσον αφορά τις μειωμένες περιπτώσεις, τις νοσηλείες και τους θανάτους, οι παραλλαγές είναι μια άγρια ​​κάρτα που θα μπορούσε να αντιστρέψει αυτήν την πρόοδο που έχουμε κάνει και θα μπορούσε να μας επαναφέρει στην πρότερη κατάσταση”, δήλωσε ο Walensky κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου την Τετάρτη.

“Είναι καθησυχαστικό, όπως είπε ο Δρ Fauci την Παρασκευή, ότι βλέπουμε πως τα τρέχοντα εμβόλια μας προστατεύουν από τις κυρίαρχες παραλλαγές που κυκλοφορούν στη χώρα.”

Οι νέες προβλέψεις έρχονται μετά την ανακοίνωση του Προέδρου Joe Biden την Τρίτη για έναν νέο στόχο εμβολιασμού, ο οποίος είναι ο πλήρης εμβολιασμός160 εκατομμυρίων  ενηλίκων των ΗΠΑ ενάντια στον κορωνοϊό μέχρι τις 4 Ιουλίου.

Ο Biden στοχεύει επίσης ενήλικες του 70% του πληθυσμού των ΗΠΑ να έχουν ένα εμβολιασμό μέχρι τις 4 Ιουλίου, που ανέρχονται σήμερα στο 44,7%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των CDC.

Ο Δρ Anthony Fauci, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις ασθένειες της κομητείας, δήλωσε στο CNN σε συνέντευξή του την Τρίτη ότι έχει την εντύπωση πως ο στόχος του προέδρου να χορηγεί 100 εκατομμύρια εμβόλια τις επόμενες 60 ημέρες είναι εφικτός. Η ζήτηση για εμβόλια έχει μειωθεί σημαντικά σε εθνικό επίπεδο, με ορισμένες πολιτείες να αφήνουν περισσότερες από τις μισές διαθέσιμες δόσεις τους χωρίς εντολή. Σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία, περισσότεροι από 107 εκατομμύρια Αμερικανοί, ή περισσότερο από το 32% του πληθυσμού, είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Fauci θεωρεί αυστηρή την καθοδήγηση των CDC για τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις

Ο εμβολιαστικός στόχος του Μπάιντεν μέχρι τις 4 Ιουλίου είναι 160 εκ. εμβολιασμοί

Πιθανό το άνοιγμα όλων των σχολειων το φθινόπωρο στις ΗΠΑ λέει ο Μπάιντεν

Πρέπει να παραλείψω το ραντεβού μου για το εμβόλιο COVID-19 εάν έχω συμπτώματα κρυολογήματος;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός: Σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο διάθεσης κλινών από ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Ειδικότερα, με σκοπό την αντιμετώπιση της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα, κλίνες θα διατεθούν από ιδιωτικές κλινικές για την διαχείριση covid περιστατικών.

Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα για μάσκα και αποστάσεις - Το νέο ΦΕΚ

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών.

Προσωπικό των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βοηθήσει το Σασκάτσουαν λόγω της κρίσης COVID-19 στα νοσοκομεία

Το δεύτερο στάδιο θα περιλάμβανε τη διαβούλευση γιατρών με ηθικολόγους σχετικά με το ποιος λαμβάνει και ποιος δεν λαμβάνει σωτήρια φροντίδα. «Είναι απολύτως σοκαριστικό και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνει το Σασκάτσουαν», είπε η Δρ Κάθριν Σμαρτ, πρόεδρος του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου, από το σπίτι της στο Γουάιτχορς.

Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης των CDC που στοχεύουν στην πρόληψη της εξάπλωσης της COVID οδήγησαν σε «σχεδόν μηδενικές» μεταδόσεις.

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν ότι οι πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης (για παράδειγμα, οι συχνές δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου, η κάλυψη, η φυσική απόσταση και η τροποποίηση δραστηριότητας) συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και εξάπλωσης της COVID-19 σε χώρους θερινής κατασκήνωσης νέων.

Η αερομεταφερόμενη μετάδοση της COVID-19 στο νοσοκομείο αποτρέπεται από φίλτρα αέρα, προτείνει μια μελέτη

Ανεξάρτητα από αυτό, γράφει ο Morris, "Συνολικά πιστεύω ότι αυτή η μελέτη έχει σημαντικές επιπτώσεις στον έλεγχο των λοιμώξεων, και χρειαζόμαστε επείγουσες μελέτες για να επιβεβαιώσουμε ότι το φιλτράρισμα του αέρα μειώνει τη μόλυνση από το νοσοκομείο, και από ό,τι έχουμε διαπιστώσει φαίνεται πιθανό να συμβαίνει".

Αρνητές του εμβολίου covid-19 οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Κονέκτικατ

Η μεγαλύτερη εστία αναφέρθηκε στο Χάρτφορντ, όπου 69 κρατούμενοι βρέθηκαν πρόσφατα θετικοί, συμπεριλαμβανομένων 11 που νοσηλεύονται στη μονάδα απομόνωσης MacDougall-Walker του συστήματος των φυλακών και ένας άλλος που μεταφέρθηκε σε εξωτερικό νοσοκομείο, είπε ο Μπανεβίτσιους.

Ο FDA εγκρίνει χάπι για τον οξύ πόνο όταν οι εναλλακτικές θεραπείες αποτυγχάνουν να προσφέρουν επαρκή ανακούφιση

Οι συνταγογράφοι θα πρέπει να συζητήσουν τη ναλοξόνη (Narcan) με τους ασθενείς και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνταγογραφήσουν τον ανταγωνιστή των οπιοειδών ναλοξόνη με βάση τους παράγοντες κινδύνου του ασθενούς για υπερδοσολογία. Πλήρεις πληροφορίες συνταγογράφησης είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Μελέτη για την δυσανάλογη κατανομή κονδυλίων σε νοσοκομεία σύμφωνα με τον νόμο του Κογκρέσου των ΗΠΑ "Cares"

Για μελλοντικές εκταμιεύσεις, οι ερευνητές προτείνουν μια διαφορετική προσέγγιση. Προτείνουν ότι «καθώς εξελίσσεται η πανδημία COVID-19, οι μελλοντικές εργασίες θα πρέπει να εξετάσουν τα αποτελέσματα της διαφοροποιημένης χρηματοδότησης του νόμου CARES σχετικά με τις νοσοκομειακές επενδύσεις, τις τεχνολογίες και τη συμπεριφορά».