Πολιτική Υγείας

Antony Fauci: H καθοδήγηση των CDC για τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις «φαίνεται λίγο αυστηρή»

Antony Fauci: H καθοδήγηση των CDC για τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις «φαίνεται λίγο αυστηρή»

Ο Fauci την Τετάρτη αναγνώρισε ότι τα "CDC λαμβάνουν αποφάσεις με βάση την επιστήμη" και "θα επαναξιολογεί συνεχώς" την καθοδήγηση για τις κατασκηνώσεις.

Antony Fauci: Οι κριτικοί λένε ότι η καθοδήγηση για τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις δεν έχει επιστημονική υποστήριξη. Η καθοδήγηση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) για καλοκαιρινές κατασκηνώσεις συνίσταται επί του παρόντος στο να φορούν μάσκες άτομα άνω των 2 ετών ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους και ότι οι κατασκηνωτές θα πρέπει να διατηρούν 2 μέτρα απόσταση, θεωρήθηκε από τον Δρα Anthony Fauci την Τετάρτη λίγο αυστηρή. “Δεν θα αποκαλούσα υπερβολικές τις οδηγίες, αλλά σίγουρα είναι συντηρητικές”, δήλωσε ο Fauci, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Μπάιντεν, στη Σαβάννα Γκούτρι.

“Νομίζω ότι αυτό που θα αρχίσετε να βλέπετε είναι πραγματικά σε πραγματικό χρόνο να το επανεκτιμάτε συνεχώς για την πρακτικότητά του. Επειδή έχετε δίκιο, οι άνθρωποι το βλέπουν αυτό και λένε,” Λοιπόν είναι ότι είναι λίγο υπερβολικά σωστό τώρα.'” Την περασμένη εβδομάδα, το πρακτορείο άφησε ορισμένους περιορισμούς για άτομα που έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν εμβολιαστεί, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας ενώ περπατούν, τρέχουν ή ποδηλατούν σε εξωτερικούς χώρους με μέλη του ίδιου νοικοκυριού και παρακολουθούν μικρές, εξωτερικές συγκεντρώσεις με πλήρως εμβολιασμένη οικογένεια και φίλους.

Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν με ασφάλεια μια μικρή υπαίθρια συγκέντρωση με άλλους που δεν έχουν εμβολιαστεί και να δειπνήσουν σε υπαίθρια εστιατόρια με φίλους από πολλά νοικοκυριά. Ανακοινώνοντας την ενημέρωση, ο διευθυντής των Κέντρων CDC, Dr. Rochelle Walensky, δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη με βάση την επιστήμη, η οποία αντικατοπτρίζει τον χαμηλό κίνδυνο μετάδοσης του ιού ενώ βρίσκεστε έξω.

Οι επικριτές των τρεχουσών οδηγιών για εξωτερικούς χώρους τις αμφισβήτησαν γιατί τα παιδιά, τα οποία διατρέχουν ήδη χαμηλότερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας από κορωνοϊό, δεν λαμβάνονται υπόψη στις ενημερωμένες οδηγίες. “Οι συστάσεις των CDC για τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις δεν έχουν μόνο επιστημονική υποστήριξη αλλά αντιβαίνουν σε αξιόπιστα δεδομένα”, δήλωσε προηγουμένως ο ιατρικός συνεργάτης της Fox News, Dr. Nicole Saphier.

“Τα CDC ήταν σταθερά τρεις μήνες πίσω από τα δεδομένα με τις συστάσεις τους και τα παιδιά μας υποφέρουν εξαιτίας αυτού. Η μετάδοση σε εξωτερικούς χώρους είναι αμελητέα, ειδικά μεταξύ των μικρών παιδιών. Τα παιδιά που φορούν μάσκες έξω είναι μάταιο και δεν κάνει τίποτα εκτός από την παρεμπόδιση της ανάπτυξής τους και κάνουν καλή οπτική για τους υποστηρικτές της εντολής της μάσκας.

Ο Fauci την Τετάρτη αναγνώρισε ότι τα “CDC λαμβάνουν αποφάσεις με βάση την επιστήμη” και “θα επαναξιολογεί συνεχώς” την καθοδήγηση για τις κατασκηνώσεις. “Έχετε δίκιο, φαίνεται λίγο αυστηρό, αλλά αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεχίζουν να το βλέπουν και προσπαθούν να επανεκτιμήσουν κυριολεκτικά σε πραγματικό χρόνο εάν αυτός είναι ο πρακτικός τρόπος να πάει”, δήλωσε ο Fauci.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πιθανό το άνοιγμα όλων των σχολειων το φθινόπωρο στις ΗΠΑ λέει ο Μπάιντεν

Aκόμα κι αν η λήψη του εμβολίου της AstraZeneca εγκριθεί από ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές ο Fauci το αρνείται

Ο Fauci προειδοποιεί το Τέξας ότι είναι πρόωρο να δηλώνει νίκη στη μάχη με τον κορωνοϊό

Νέες αποκαλύψεις Άντονι Φαούτσι για τον κορωνοϊό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκτακτη σύσκεψη με Χαρδαλιά καιΤσιόδρα για τη μετάλλαξη Δέλτα

Κορωνοϊός Μετάλλαξη Δέλτα: Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού. "Καμπανάκι κινδύνου" για την Κρήτη, όπου σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν τα 15 εκ των 18 νέων κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα (24/06) στη χώρα.

ΣΦΕΕ ΙΟΒΕ : €6,7 δισεκ. η συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου στο ΑΕΠ το 2019

H κρίση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει σημαντική οικονομική υποχώρηση στην ελληνική οικονομία (ύφεση -8,2%), όπως και σε άλλες ανεπτυγμένες και βιομηχανοποιημένες χώρες του κόσμου. Συγχρόνως, τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας καλούνται να επαναξιολογήσουν τη δημόσια χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας, σύμφωνα με την  ετήσια έκθεση του ΙΟΒΕ και ΣΦΕΕ με τίτλο «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2020. Η συνολική συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου σε όρους ΑΕΠ εκτιμάται σε €6,7 δισεκ. (3,6% του ΑΕΠ) το 2019.

Μικρότερη η εμβολιαστική κάλυψη των νέων ενηλίκων έναντι των ηλικιωμένων στις ΗΠΑ

Οι προσπάθειες προσέγγισης που βασίζονται στην κοινότητα για την αύξηση της εμπιστοσύνης των εμβολίων και τη μείωση των πιθανών εμποδίων στην πρόσβαση θα μπορούσαν να βελτιώσουν την έναρξη εμβολιασμού COVID-19, ιδιαίτερα μεταξύ ατόμων ηλικίας 18-29 ετών και να μειώσουν την εξάπλωση και τον αντίκτυπο της COVID-19 μεταξύ του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ ", έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης

Μονή Πετράκη: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης στη Μονή Πετράκη.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα θα αποφευχθεί με επίσπευση του εμβολιασμού

Γκίκας Μαγιορκίνης: Οι λοιμώξεις με τη μετάλλαξη Δέλτα του ιού αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους και νεαρά άτομα με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης και τόνισε πως η έντονη μεταδοτικότητα και περαιτέρω εξέλιξη της μετάλλαξης θα αποφευχθεί με άμεση εμβολιαστική κάλυψη.

Νίκος Χαρδαλιάς: Αίρεται από αύριο (24/06) η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συνωστισμό

Νίκος Χαρδαλιάς: Τις κυβερνητικές αποφάσεις για την περαιτέρω άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Βάνα Παπαευαγγέλου: 1 στους 3 νοσηλευόμενους είναι μεταξύ 25 ως 55 ετών

Βάνα Παπαευαγγέλου: Βελτιωμένη είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, είπε η κα Παπαευαγγέλου, με τις περισσότερες περιφερειακές ενότητες να είναι πράσινες ή κίτρινες. Απασχολούν ωστόσο περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπου υπάρχει κίνδυνος σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων, εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών, όπως επίσης και η διασπορά μεταλλαγμένων στελεχών του ιού με αυξημένη μεταδοτικότητα. Κατά τη διάρκεια δε των τελευταίων εβδομάδων η πανδημία αλλάζει πρόσωπο και σήμερα η νόσος αφορά κυρίως άτομα νεότερης ηλικίας, με 1 στους 3 νοσηλευόμενους να είναι 25-55 ετών. Αναφορικά με τη μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, η κα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε τη μη χρήση της αποκλειστικά όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός.