Πολιτική Υγείας

Biden ΗΠΑ: Ο νέος εμβολιαστικός στόχος είναι 160 εκατομμύρια εμβολιασμοί covid-19 έως τις 4 Ιουλίου

Biden ΗΠΑ: Ο νέος εμβολιαστικός στόχος είναι 160 εκατομμύρια εμβολιασμοί covid-19 έως τις 4 Ιουλίου

Ο Μπάιντεν εξέτασε επίσης τις προσπάθειες εμβολιασμού μεταξύ των εφήβων του έθνους, εάν τα προηγουμένως εξουσιοδοτημένα εμβόλια δουν εκτεταμένη έγκριση για να συμπεριλάβουν νεότερες ηλικιακές ομάδες.

Biden ΗΠΑ: Σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά στοιχεία, σχεδόν το 32% του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένο. Ο Πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε έναν νέο στόχο εμβολιασμού την Τρίτη, παρέχοντας παράλληλα μια ενημέρωση σχετικά με την πανδημία, με στόχο 160 εκατομμύρια ενήλικες των ΗΠΑ να εμβολιαστούν πλήρως κατά του κορωνοϊού έως τις 4 Ιουλίου. Σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία, πάνω από 105 εκατομμύρια Αμερικανοί, ή σχεδόν το 32% πληθυσμού, τώρα είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Ο Μπάιντεν στοχεύει επίσης στο 70% του ενήλικου πληθυσμού των Η.Π.Α. να λάβει ένα εμβόλιο έως τις 4 Ιουλίου, το οποίο σήμερα ανέρχεται στο 44,4%, σύμφωνα με εκτιμήσεις του CDC.

“Εάν πετύχουμε σε αυτήν την προσπάθεια, όπως κάναμε με την τελευταία, τότε οι Αμερικανοί θα έχουν κάνει ένα σοβαρό βήμα για να επιστρέψουν στο φυσιολογικό”, δήλωσε ο πρόεδρος, αναφερόμενος στην επίτευξη ενός στόχου χορήγησης 200 εκατομμυρίων COVID-19 εμβολίων πριν από την 100η ημέρα του Μπάιντεν

Σε μια προσπάθεια επίτευξης του νέου στόχου, ο πρόεδρος διευθύνει επίσης δεκάδες χιλιάδες φαρμακεία στο ομοσπονδιακό πρόγραμμα φαρμακείων για να προσφέρουν ραντεβού, ενώ οι ομοσπονδιακοί πόροι θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την υποστήριξη περισσότερων αναδυόμενων κλινικών και μικρότερων τοποθεσιών εμβολιασμού στην κοινότητα. , καθώς και επιπλέον κινητών κλινικών.

Σε μια προσπάθεια αύξησης των εμβολιασμών μεταξύ εκείνων που ζουν σε αγροτικές κοινότητες, όπου η διστακτικότητα των εμβολίων έχει αποδειχθεί σημαντικό εμπόδιο από την έναρξη της διάθεσης, ο πρόεδρος θα κατευθύνει επίσης νέες αποστολές του εμβολίου σε αγροτικές κλινικές υγείας σε ολόκληρη τη χώρα.

Πρόσθετη χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί επίσης για κοινοτική προσέγγιση και δέσμευση για βοήθεια στις προσπάθειες εμβολιασμού. Τα νέα έρχονται καθώς η Walmart και το Sam’s Club ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι τα φαρμακεία σε εθνικό επίπεδο θα αρχίσουν να χορηγούν εμβόλια COVID-19 επιπλέον των προγραμματισμένων ραντεβού.

Ο Μπάιντεν εξέτασε επίσης τις προσπάθειες εμβολιασμού μεταξύ των εφήβων του έθνους, εάν τα προηγουμένως εξουσιοδοτημένα εμβόλια δουν εκτεταμένη έγκριση για να συμπεριλάβουν νεότερες ηλικιακές ομάδες. Εάν η FDA χορηγήσει άδεια για τα εμβόλια μεταξύ εφήβων, ο πρόεδρος είπε ότι η διοίκηση θα “μετακινήσει αμέσως” 20.000 έτοιμα φαρμακεία σε εθνικό επίπεδο για την παράδοση εμβολίων σε εφήβους.

Η διοίκηση του Μπάιντεν σχεδιάζει επίσης να στείλει εμβόλια απευθείας στους παιδιάτρους τις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Με δωρεάν μπύρα, ντόνατς και αποταμιευτικά ομόλογα ενθαρρύνουν τον κόσμο να εμβολιαστεί στις ΗΠΑ

Συναυλία στο Λος Άντζελες με διασημότητες για τον εμβολιασμό των ανθρώπων των ευάλωτων χωρών

Πιθανό το άνοιγμα όλων των σχολειων το φθινόπωρο στις ΗΠΑ λέει ο Μπάιντεν

Τα εμβόλια COVID-19 είναι ανοικτά σε παιδιά 16 ετών σε αυτές τις 20 πολιτείες και σε ακόμα 18 την επόμενη εβδομάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένα μοναδικό εικονικό συνέδριο του Βατικανού για την COVID-19 και άλλες παγκόσμιες απειλές για την υγεία

Ο στόχος του συνεδρίου, είπε, είναι να παραμεριστούν πολιτικές, θρησκευτικές και ιδεολογικές διαφορές και να επικεντρωθούμε στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης σε όλον τον κόσμο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χορήγησε καταχώρηση έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο covid-19 του Πεκίνου Sinopharm

Η Sinopharm δεν έχει δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των δοκιμών στα επιστημονικά περιοδικά, οπότε ο ΠΟΥ ζήτησε ανάλυση των δεδομένων του, τα οποία προέρχονται κυρίως από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο "κοιτάζει προσεκτικά" μια παραλλαγή κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία,

"Tα κοινοτικά τεστ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος εύρεσης και απομόνωσης νέων περιπτώσεων παραλλαγών και θα αναπτυχθούν όπου υπάρχουν αποδείξεις για κοινοτική μετάδοση", έγραψε η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας .

Χαρδαλιάς: Νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

Νίκος Χαρδαλιάς: Τις νέες περιοχές που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης. Πρόκειται για το δήμο Βισαλτίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών καθώς και το δήμο Μεσολογγίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Ακόμα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, σε καθολικό lockdown, αντίστοιχο με αυτό της Καλύμνου μπαίνει από αύριο το πρωί και ο οικισμός Καστανιών της Δημοτικής Ενότητας Βύσσας, του Δήμου Ορεστιάδος. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε, στην Κάλυμνο, όπου βρίσκεται ήδη σε ισχύ το καθολικό lockodwn δε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Μαγιορκίνης: «Περιμένουμε τα στοιχεία από το Πάσχα»

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο αριθμός των ατόμων στις ΜΕΘ, εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκε κατά 6%. Στην Αττική, συνεχίζεται η συρρίκνωση της επιδημίας, έως και 30%, ωστόσο, όπως είπε, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, καθώς περιμένουμε τα στοιχεία από το Πάσχα. Αναφέρθηκε επίσης και στη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι τα εμβόλια που έχουμε διαθέσιμα αυτή την στιγμή αποτρέπουν χιλιάδες κρούσματα και θανάτους. Η συμμετοχή των νέων είναι σημαντική, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία οι νέοι οδηγούν την πανδημία, συμπλήρωσε.

Ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 17 Μαΐου – Διατηρείται το ραντεβού στο λιανεμπόριο

Βάνα Παπαευαγγέλου: Στις 17 Μαΐου θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων. Όπως είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν επιθυμούσε να συμπέσει το άνοιγμα των βρεφονηπιακών με τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια, τα οποία ανοίγουν στις 10 Μαΐου, γι’ αυτό και αποφασίστηκε η επαναλειτουργία τους μία εβδομάδα μετά.

ΕΟΔΥ : Που θα γίνουν δωρεάν Rapid test σήμερα 07/05/21

ΕΟΔΥ : Κινητές Ομάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θα βρίσκονται σήμερα σε κεντρικά σημεία στην επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.