Πολιτική Υγείας

Biden ΗΠΑ: Ο νέος εμβολιαστικός στόχος είναι 160 εκατομμύρια εμβολιασμοί covid-19 έως τις 4 Ιουλίου

Biden ΗΠΑ: Ο νέος εμβολιαστικός στόχος είναι 160 εκατομμύρια εμβολιασμοί covid-19 έως τις 4 Ιουλίου

Ο Μπάιντεν εξέτασε επίσης τις προσπάθειες εμβολιασμού μεταξύ των εφήβων του έθνους, εάν τα προηγουμένως εξουσιοδοτημένα εμβόλια δουν εκτεταμένη έγκριση για να συμπεριλάβουν νεότερες ηλικιακές ομάδες.

Biden ΗΠΑ: Σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά στοιχεία, σχεδόν το 32% του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένο. Ο Πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε έναν νέο στόχο εμβολιασμού την Τρίτη, παρέχοντας παράλληλα μια ενημέρωση σχετικά με την πανδημία, με στόχο 160 εκατομμύρια ενήλικες των ΗΠΑ να εμβολιαστούν πλήρως κατά του κορωνοϊού έως τις 4 Ιουλίου. Σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία, πάνω από 105 εκατομμύρια Αμερικανοί, ή σχεδόν το 32% πληθυσμού, τώρα είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Ο Μπάιντεν στοχεύει επίσης στο 70% του ενήλικου πληθυσμού των Η.Π.Α. να λάβει ένα εμβόλιο έως τις 4 Ιουλίου, το οποίο σήμερα ανέρχεται στο 44,4%, σύμφωνα με εκτιμήσεις του CDC.

“Εάν πετύχουμε σε αυτήν την προσπάθεια, όπως κάναμε με την τελευταία, τότε οι Αμερικανοί θα έχουν κάνει ένα σοβαρό βήμα για να επιστρέψουν στο φυσιολογικό”, δήλωσε ο πρόεδρος, αναφερόμενος στην επίτευξη ενός στόχου χορήγησης 200 εκατομμυρίων COVID-19 εμβολίων πριν από την 100η ημέρα του Μπάιντεν

Σε μια προσπάθεια επίτευξης του νέου στόχου, ο πρόεδρος διευθύνει επίσης δεκάδες χιλιάδες φαρμακεία στο ομοσπονδιακό πρόγραμμα φαρμακείων για να προσφέρουν ραντεβού, ενώ οι ομοσπονδιακοί πόροι θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την υποστήριξη περισσότερων αναδυόμενων κλινικών και μικρότερων τοποθεσιών εμβολιασμού στην κοινότητα. , καθώς και επιπλέον κινητών κλινικών.

Σε μια προσπάθεια αύξησης των εμβολιασμών μεταξύ εκείνων που ζουν σε αγροτικές κοινότητες, όπου η διστακτικότητα των εμβολίων έχει αποδειχθεί σημαντικό εμπόδιο από την έναρξη της διάθεσης, ο πρόεδρος θα κατευθύνει επίσης νέες αποστολές του εμβολίου σε αγροτικές κλινικές υγείας σε ολόκληρη τη χώρα.

Πρόσθετη χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί επίσης για κοινοτική προσέγγιση και δέσμευση για βοήθεια στις προσπάθειες εμβολιασμού. Τα νέα έρχονται καθώς η Walmart και το Sam’s Club ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι τα φαρμακεία σε εθνικό επίπεδο θα αρχίσουν να χορηγούν εμβόλια COVID-19 επιπλέον των προγραμματισμένων ραντεβού.

Ο Μπάιντεν εξέτασε επίσης τις προσπάθειες εμβολιασμού μεταξύ των εφήβων του έθνους, εάν τα προηγουμένως εξουσιοδοτημένα εμβόλια δουν εκτεταμένη έγκριση για να συμπεριλάβουν νεότερες ηλικιακές ομάδες. Εάν η FDA χορηγήσει άδεια για τα εμβόλια μεταξύ εφήβων, ο πρόεδρος είπε ότι η διοίκηση θα “μετακινήσει αμέσως” 20.000 έτοιμα φαρμακεία σε εθνικό επίπεδο για την παράδοση εμβολίων σε εφήβους.

Η διοίκηση του Μπάιντεν σχεδιάζει επίσης να στείλει εμβόλια απευθείας στους παιδιάτρους τις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Με δωρεάν μπύρα, ντόνατς και αποταμιευτικά ομόλογα ενθαρρύνουν τον κόσμο να εμβολιαστεί στις ΗΠΑ

Συναυλία στο Λος Άντζελες με διασημότητες για τον εμβολιασμό των ανθρώπων των ευάλωτων χωρών

Πιθανό το άνοιγμα όλων των σχολειων το φθινόπωρο στις ΗΠΑ λέει ο Μπάιντεν

Τα εμβόλια COVID-19 είναι ανοικτά σε παιδιά 16 ετών σε αυτές τις 20 πολιτείες και σε ακόμα 18 την επόμενη εβδομάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συμβουλευτική επιτροπή του FDA προχώρησε την Πέμπτη στην έγκριση έκτακτης ανάγκης για τη λήψη δόσης ενισχυτή εμβολίου COVID-19 της Moderna

Η Δρ Sharon Alroy-Preis, διευθύντρια υπηρεσιών δημόσιας υγείας στο Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, είπε ότι η χώρα βιώνει ένα σπάσιμο στην καμπύλη της πανδημίας και ανέφερε το ενισχυτικό πλάνο της Pfizer που βοήθησε τη χώρα να ξεπεράσει ένα τέταρτο κύμα COVID-19, μειώνοντας το βάρος του νοσοκομείου και σοβαρή ασθένεια.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Εμβόλια του FDA εγκρίνει τον ενισχυτή εμβολίων covid Johnson & Johnson

Επιπλέον, τα μέλη της ομάδας πρότειναν ότι το εμβόλιο J&J ταιριάζει καλύτερα ως σειρά δύο δόσεων με τροποποιημένη άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, αντί για μία μόνο δόση και μια επακόλουθη αναμνηστική λήψη.

Δύσκολο να αποφανθεί κανείς αν η κυβέρνηση της Σουηδίας θα έπρεπε να προχωρήσει σε περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας λέει καθηγητής επιδημιολογίας

Εν κατακλείδι, καταλήγει το άρθρο του Bloomberg, η Σουηδία κινήθηκε μέτρια. Ούτε απέτυχε στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αλλά ούτε και μπορεί να προβληθεί ως success story από τους αντιπάλους των lockdown και της υποχρεωτικής χρήσης μασκών.

Πρέπει να επιλέξετε μάσκες με δύο ή περισσότερα στρώματα και σύρμα μύτης για να αποτρέψετε τη διαρροή αέρα από την κορυφή λένε τα CDC

Για άτομα που είναι κωφά ή έχουν προβλήματα ακοής, συνιστώνται εναλλακτικά καλύμματα προσώπου, όπως διαφανείς μάσκες ή υφασμάτινες μάσκες με διαφανή πλαστικά πάνελ. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διαφανείς ιατρικές μάσκες για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους ασθενείς που τις χρειάζονται.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε 26 προτεινόμενα μέλη σε μια συμβουλευτική επιτροπή με στόχο την καθοδήγηση μελετών σχετικά με την προέλευση της πανδημίας της COVID-19

Με την ιδιότητά της ως συμβουλευτικού οργάνου στον ΠΟΥ, η SAGO θα συμβουλεύσει τον οργανισμό σχετικά με την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου πλαισίου του ΠΟΥ για τον καθορισμό και την καθοδήγηση μελετών για την προέλευση των αναδυόμενων και παθογόνων παραγόντων επιδημίας και πανδημίας, καθώς και την παροχή συμβουλών

Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός (ARC) εξέδωσε πρόσφατα δημόσια πρόσκληση για δράση λόγω της κατακόρυφης εθνικής απογραφής αιμοδοσιών εν μέσω της πανδημίας της COVID-19

Το σώμα αναγεννά την απώλεια αίματος συνήθως μέσα σε μία ημέρα. Ο Ερυθρός Σταυρός ARC διαβεβαίωσε στην έκδοσή του ότι κάθε κέντρο αιμοδοσίας ακολουθεί "τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και ελέγχου λοιμώξεων", συμπεριλαμβανομένων μάσκας προσώπου για δότες και προσωπικό, ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολιασμού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό-Παραλιακή από 1 ως 8 το πρωί - Έκτακτα μέτρα

Κηφισός "Μπάλλος" Στυλιανίδης: Ειδικότερα, με απόφαση του Διευθυντή της Τροχαίας Αττικής διακόπτεται η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισού στο τμήμα από το ύψος του ανισόπεδο κόμβου της Παραλιακής μέχρι το ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Μεταμόρφωσης και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Λεωφόρου Κηφισού μέχρι το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.