Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ Εμβόλια: Φαρμακοποιοί και οι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας βλέπουν τη ζήτηση να μειώνεται

ΗΠΑ Εμβόλια: Φαρμακοποιοί και οι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας βλέπουν τη ζήτηση να μειώνεται

Ορισμένοι παροτρύνουν τους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να στείλουν περισσότερο εμβόλιο σε μέρη όπου υπάρχει ζήτηση - αντί να τα κατανέμουν με βάση τον πληθυσμό - συμπεριλαμβανομένου του Ρεπουμπλικανού Κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Charlie Baker, ο οποίος δήλωσε την Πέμπτη ότι θα μπορούσε να χορηγήσει δύο έως τρεις φορές περισσότερες δόσεις την ημέρα εάν είχαν περισσότερες Προμήθειες

ΗΠΑ Εμβόλια:  Η Λουιζιάνα έχει σταματήσει να ζητά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση την πλήρη κατανομή του εμβολίου COVID-19. Περίπου τα τρία τέταρτα των νομών του Κάνσας απέρριψαν τις νέες αποστολές του εμβολίου τουλάχιστον μία φορά τον περασμένο μήνα. Και στο Μισισιπή, αξιωματούχοι ζήτησαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να στείλει φιαλίδια σε μικρότερα πακέτα, ώστε να μη χαθούν.

 

Καθώς η προσφορά δόσεων εμβολίου κορωνοϊού στις Η.Π.Α. ξεπερνά τη ζήτηση, ορισμένα μέρη της χώρας διαπιστώνουν ότι υπάρχει τόσο μικρό ενδιαφέρον για τις λήψεις, που πρέπει να απορρίψουν τις αποστολές. «Είναι κάπως καθυστερημένο. Μερικοί άνθρωποι απλά δεν το θέλουν», δήλωσε η Stacey Hileman, νοσοκόμα στο τμήμα υγείας στην επαρχία Decatur της επαρχίας του Κάνσας, όπου λιγότερο από το ένα τρίτο των 2.900 κατοίκων της κομητείας έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Η μειωμένη ζήτηση για εμβόλια δείχνει την πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την πανδημία ενώ ταυτόχρονα ασχολούνται με την οπτική δεκάδων χιλιάδων δόσεων που κάθονται στα ράφια όταν χώρες όπως η Ινδία και η Βραζιλία βρίσκονται στη μέση της πλήρους ανάπτυξης ιατρικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες της Αμερικής έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και ο Πρόεδρος Joe Biden αυτή την εβδομάδα γιόρτασε τη χορήγηση 200 εκατομμυρίων δόσεων που χορηγήθηκαν κατά τις πρώτες 100 ημέρες στο γραφείο του. Αναγνώρισε επίσης ότι μπαίνει σε μια νέα φάση για να ενισχύσει την προσέγγιση και να ξεπεράσει την διστακτικότητα.

Σε όλη τη χώρα, οι φαρμακοποιοί και οι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας βλέπουν τη ζήτηση να μειώνεται και να αυξάνεται η προμήθεια. Περίπου οι μισές από τις κομητείες της Iowa έχουν σταματήσει να ζητούν νέες δόσεις από το κράτος και η Λουιζιάνα δεν ζήτησε αποστολή ορισμένων δόσεων εμβολίου την περασμένη εβδομάδα. Ορισμένοι παροτρύνουν τους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να στείλουν περισσότερο εμβόλιο σε μέρη όπου υπάρχει ζήτηση – αντί να τα κατανέμουν με βάση τον πληθυσμό – συμπεριλαμβανομένου του Ρεπουμπλικανού Κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Charlie Baker, ο οποίος δήλωσε την Πέμπτη ότι θα μπορούσε να χορηγήσει δύο έως τρεις φορές περισσότερες δόσεις την ημέρα εάν είχαν περισσότερες Προμήθειες.

Στο Μισισιπή, η φαρμακοποιός της μικρής πόλης Ρόμπιν Τζάκσον παρακάλεσε ουσιαστικά οποιονδήποτε στην κοινότητα να εμφανιστεί και να κάνει εμβόλιο αφού έλαβε την πρώτη αποστολή εμβολίου νωρίτερα αυτόν τον μήνα και η ζήτηση ήταν αδύναμη, παρά την τοποθέτηση πινακίδων στην αυλή έξω από την βιτρίνα της, γιορτάζοντας την άφιξη του φορτίου .

Σπατάλησε περισσότερα για εμβόλιο από ό, τι έδινε και άρχισε να πείθει τα μέλη της οικογένειας στο φαρμακείο για εμβολιασμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εμπόδια στον εμβολιασμό από αρνητές του κορωνοϊού στο Λος Άντζελες

Πώς αντιμετωπίζει το ΕΣΥ της Αγγλίας τους αρνητές εμβολίου σε νοσοκομεία

Όταν η αρνητική στάση γιατρών και νοσηλευτών έναντι του εμβολίου αναιρεί τον ρόλο τους έναντι των ασθενών

Οι αρνητές εμβολίων και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία διαχρονικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα - Τι λένε οι ειδικοί

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στις υγειονομικές Αρχές της χώρας η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού, η οποία αρχίζει να εξαπλώνεται και στην Ελλάδα, με τους ειδικούς να απευθύνουν έκκληση στους πολίτες για εμβολιασμό.

Που θα γίνονται rapid test αύριο 25/06

ΕΟΔΥ Rapid Test: Αύριο, Παρασκευή 25 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια.

Κορωνοϊός: 18 τα νέα κρούσματα της μετάλλαξης δέλτα στην Ελλάδα

Κορωνοϊός μετάλλαξη δέλτα (24/06): Στα 18 υπολογίζονται τα νέα κρούσματα της μετάλλαξης δέλτα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου ο ΕΟΔΥ κατά την ημερήσια ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Που θα γίνονται rapid test αύριο 24/06

ΕΟΔΥ Rapid Test: Αύριο, Πέμπτη 24 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια.