ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

CDC Covid: Το ήπιο κρυολόγημα δεν αποτελεί λόγο για μη εμβολιασμό

CDC Covid: Το ήπιο κρυολόγημα δεν αποτελεί λόγο για μη εμβολιασμό

Για όσους έχουν διαγνωστεί με COVID-19 και είχαν υποβληθεί σε θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα ή ανάρρωση πλάσματος, τα CDC συνιστούν να περιμένετε 90 ημέρες πριν από τη λήψη του εμβολίου.

CDC Covid: Πρέπει να παραλείψω το ραντεβού μου για το εμβόλιο COVID-19 εάν έχω συμπτώματα κρυολογήματος; Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC λένε ότι η ήπια ασθένεια δεν είναι λόγος για παράλειψη του εμβολίου. Η Αμερική προχωρά στην προσπάθειά της για εμβολιασμό COVID-19, με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου την Παρασκευή να λένε ότι 100 εκατομμύρια πολίτες εμβολιάζονται πλήρως ενάντια στη νέα ασθένεια. Για όσους δεν έχουν ακόμη λάβει το εμβόλιο ή έχουν ένα επερχόμενο ραντεβού για να το πάρουν, ίσως αναρωτιέστε: θα πρέπει να επαναπρογραμματίσω το ραντεβού εμβολίου εάν έχω συμπτώματα κρυολογήματος; Στη λίστα ελέγχου πριν από τον εμβολιασμό, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι «οι ήπιες ασθένειες δεν αντενδείκνυνται για τον εμβολιασμό».

Με άλλα λόγια, η ομοσπονδιακή υπηρεσία δεν θεωρεί ότι η ήπια ασθένεια αποτελεί λόγο για τον ασθενή να μη λάβει το εμβόλιο αυτή τη στιγμή. «Νομίζω ότι εάν οι άνθρωποι έχουν ήπια συμπτώματα, ειδικά χωρίς πυρετό, είναι εντάξει να προχωρήσουν και να πάρουνε το πλάνο», δήλωσε ο Δρ John Whyte, επικεφαλής ιατρός του ιστότοπου υγειονομικής περίθαλψης WebMD, στο Fox News.

Τούτου λεχθέντος, “μερικές φορές τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της COVID μπορεί να είναι δύσκολο να διακριθούν, οπότε ίσως θελήσετε να κάνετε μια δοκιμή COVID για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε COVID”, πρότεινε.

Πράγματι, “στο τρέχον περιβάλλον όπου εξακολουθεί να εξαπλώνεται τόσο πολύ η COVID, περιμένετε μέχρι να αρθεί η ασθένειά σας, για να είστε ασφαλείς”, ο Δρ William Schaffner, ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες και καθηγητής στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Vanderbilt, πρόσφατα είπε. Για όσους έχουν διαγνωστεί με COVID-19 και είχαν υποβληθεί σε θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα ή ανάρρωση πλάσματος, τα CDC συνιστούν να περιμένετε 90 ημέρες πριν από τη λήψη του εμβολίου. «Τα καλά νέα», ωστόσο, είναι αυτή τη στιγμή, ότι υπάρχει μεγάλη ποσότητα εμβολίου, οπότε αν πρέπει να το καθυστερήσετε λίγες μέρες, δεν πρέπει να είναι δύσκολο να το επαναπρογραμματίσετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί να υπάρξει υπέρ-ανοσία έναντι του SARS-CoV-2

Γρίπη κρυολόγημα αντιμετώπιση: Σύμμαχος του συστήματος υγείας

Το κοινό κρυολόγημα μπορεί στην πραγματικότητα να προστατεύσει από την COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε ωραίο και γρήγορο σεξ;

Γρήγορο σεξ: Είναι σημαντικό να προσεγγίζετε τις συζητήσεις σχετικά με την οικειότητα με σεβασμό, συναίνεση και σεβασμό τόσο για τις ανάγκες όσο και για τα όρια των συντρόφων.

Δώστε προτεραιότητα στην ευεξία του θυρεοειδούς με την ενσωμάτωση φρούτων

Φρούτα θυρεοειδής: Η υγεία του θυρεοειδούς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής ευημερίας και η λήψη ενημερωμένων διατροφικών επιλογών μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην υποστήριξη ενός υγιούς θυρεοειδούς.