ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

CDC Covid: Το ήπιο κρυολόγημα δεν αποτελεί λόγο για μη εμβολιασμό

CDC Covid: Το ήπιο κρυολόγημα δεν αποτελεί λόγο για μη εμβολιασμό

Για όσους έχουν διαγνωστεί με COVID-19 και είχαν υποβληθεί σε θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα ή ανάρρωση πλάσματος, τα CDC συνιστούν να περιμένετε 90 ημέρες πριν από τη λήψη του εμβολίου.

CDC Covid: Πρέπει να παραλείψω το ραντεβού μου για το εμβόλιο COVID-19 εάν έχω συμπτώματα κρυολογήματος; Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC λένε ότι η ήπια ασθένεια δεν είναι λόγος για παράλειψη του εμβολίου. Η Αμερική προχωρά στην προσπάθειά της για εμβολιασμό COVID-19, με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου την Παρασκευή να λένε ότι 100 εκατομμύρια πολίτες εμβολιάζονται πλήρως ενάντια στη νέα ασθένεια. Για όσους δεν έχουν ακόμη λάβει το εμβόλιο ή έχουν ένα επερχόμενο ραντεβού για να το πάρουν, ίσως αναρωτιέστε: θα πρέπει να επαναπρογραμματίσω το ραντεβού εμβολίου εάν έχω συμπτώματα κρυολογήματος; Στη λίστα ελέγχου πριν από τον εμβολιασμό, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι «οι ήπιες ασθένειες δεν αντενδείκνυνται για τον εμβολιασμό».

Με άλλα λόγια, η ομοσπονδιακή υπηρεσία δεν θεωρεί ότι η ήπια ασθένεια αποτελεί λόγο για τον ασθενή να μη λάβει το εμβόλιο αυτή τη στιγμή. «Νομίζω ότι εάν οι άνθρωποι έχουν ήπια συμπτώματα, ειδικά χωρίς πυρετό, είναι εντάξει να προχωρήσουν και να πάρουνε το πλάνο», δήλωσε ο Δρ John Whyte, επικεφαλής ιατρός του ιστότοπου υγειονομικής περίθαλψης WebMD, στο Fox News.

Τούτου λεχθέντος, “μερικές φορές τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της COVID μπορεί να είναι δύσκολο να διακριθούν, οπότε ίσως θελήσετε να κάνετε μια δοκιμή COVID για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε COVID”, πρότεινε.

Πράγματι, “στο τρέχον περιβάλλον όπου εξακολουθεί να εξαπλώνεται τόσο πολύ η COVID, περιμένετε μέχρι να αρθεί η ασθένειά σας, για να είστε ασφαλείς”, ο Δρ William Schaffner, ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες και καθηγητής στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Vanderbilt, πρόσφατα είπε. Για όσους έχουν διαγνωστεί με COVID-19 και είχαν υποβληθεί σε θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα ή ανάρρωση πλάσματος, τα CDC συνιστούν να περιμένετε 90 ημέρες πριν από τη λήψη του εμβολίου. «Τα καλά νέα», ωστόσο, είναι αυτή τη στιγμή, ότι υπάρχει μεγάλη ποσότητα εμβολίου, οπότε αν πρέπει να το καθυστερήσετε λίγες μέρες, δεν πρέπει να είναι δύσκολο να το επαναπρογραμματίσετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί να υπάρξει υπέρ-ανοσία έναντι του SARS-CoV-2

Γρίπη κρυολόγημα αντιμετώπιση: Σύμμαχος του συστήματος υγείας

Το κοινό κρυολόγημα μπορεί στην πραγματικότητα να προστατεύσει από την COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ωτοβελονισμός: H εναλλακτική παρέμβαση για την θεραπεία του χρόνιου κοιλιακού άλγους στα παιδιά

Κοιλιακό άλγος παιδιά: Πιλοτική μελέτη αποκαλύπτει το ενδιαφέρον του ασθενούς και της οικογένειας να εξερευνήσουν τον βελονισμό ως πιθανή θεραπεία για μια ομάδα πεπτικών διαταραχών.

Πόσα αμυλούχα λαχανικά πρέπει να τρώμε καθημερινά

Άμυλο λαχανικά: Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το ψωμί, το ρύζι και τα ζυμαρικά συνιστούν επίσης αμυλούχα τρόφιμα, οπότε αν τα καταναλώνετε ως μέρος του κύριου γεύματός σας, μπορεί να είναι σκόπιμο να επιλέξετε λαχανικά που δεν είναι αμυλούχα ως συνοδευτικά.

Πώς να ανάψετε την ερωτική φλόγα στην εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνόπαυση: Για να πυροδοτήσετε την ερωτική σας διάθεση η λύση είναι μία: Αναζητήστε ένα ένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζεται κατά την περίοδο αυτή και αντιμετωπίστε τα βήμα βήμα. Πώς; Συμβουλές θα βρείτε στο κείμενο που ακολουθεί.

Οι προγραμματισμένες πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ, για την εβδομάδα 27 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου

Επιδόματα συντάξεις αναδρομικά: Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα καταβληθούν συνολικά πάνω από 2 δισ. ευρώ σε περίπου 4,7 εκατομμύρια δικαιούχους.

Σημάδια ότι ο σύντροφός σας είναι ψυχικά διαταραγμένος

Η αλληλεπίδραση με έναν ψυχοπαθή για μεγάλο χρονικό διάστημα οδηγεί σε συναισθηματική σύγχυση. Οι ψυχοπαθείς νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους και αδιαφορούν τελείως για την ζημιά που κάνουν στους άλλους ανθρώπους, αρκεί να εκπληρώσουν τους σκοπούς τους.

Τα οφέλη της ψυχοθεραπείας μέσα από μία ομάδα

σε αυτές τις ομάδες οι άνθρωποι συνηθίζουν να μοιράζονται όλες τις εμπειρίες τους και μέσα από τα βιώματά τους να διασκεδάζουν, αντιμετωπίζοντας ό,τι χρειάζεται με ειλικρίνεια και αισιοδοξία.

Νέα έρευνα, σχεδιασμένη για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τους καταναλωτές, ανέδειξε το ζήτημα των προϊόντων πλύσης

Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.