ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβόλιο κορωνοϊός: Γιατί το Ισραήλ ηγείται παγκοσμίως στους εμβολιασμούς [pic,vid]

Εμβόλιο κορωνοϊός: Γιατί το Ισραήλ ηγείται παγκοσμίως στους εμβολιασμούς [pic,vid]

Εμβόλιο κορωνοϊός: Γιατί το Ισραήλ ηγείται παγκοσμίως στους εμβολιασμούς. Κάθε μέρα, η διαδικτυακή έρευνα Our World In Data δημοσιεύει πληροφορίες για τις δόσεις εμβολίων

Για παράδειγμα, όταν η οργάνωση που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δημοσίευσε τα στοιχεία της για το Ιαν. 1, ο συνολικός αριθμός των δόσεων εμβολιασμού που χορηγήθηκαν ανά 100 άτομα για τον Καναδά ήταν 0,26. Για τις ΗΠΑ, ήταν 0,84. Ηνωμένο Βασίλειο: 1.47. Και για το Ισραήλ ήταν 11,55, 44 φορές περισσότερο από τον Καναδά. Αλλά το Ισραήλ, με πληθυσμό 9 εκατομμυρίων, ήταν επίσης δεμένο για τρίτο στον κόσμο σε συνολικό αριθμό δόσεων (1 εκατομμύριο), πίσω από την Κίνα (4,5 εκατομμύρια) και τις ΗΠΑ (2,79 εκατομμύρια). Ο αριθμός των δόσεων του Καναδά ήταν περίπου κάτω από 100.000.

Όπως έγραψε ο Max Roser, ιδρυτής και διευθυντής του Our World In Data: “η χώρα φτάνει γρήγορα σε ένα σημείο όπου μαζικοί θάνατοι και μαζικοί αποκλεισμοί έχουν τελειώσει”. Οι λόγοι για την επιτυχία του Ισραήλ είναι πολύπλευροι και μπορεί να υπάρξουν διδάγματα που μπορεί να αντλήσει ο Καναδάς. Νομίζω ότι είναι αξιοσημείωτο να βλέπουμε πόσο οργανωμένο είναι το Ισραήλ όσον αφορά την πρόσβαση σε μια τεράστια ποσότητα εμβολίων και την κινητοποίηση της παραγωγής εμβολίων με πολύ γρήγορο τρόπο”, είπε ο Δρ. Isaac Bogoch, ένας ιατρός μολυσματικών ασθενειών και μέλος της ομάδας εργασίας της κυβέρνησης του Οντάριο για τη διανομή εμβολίων. “Και πρέπει να τους επαινέσουμε γι’ αυτό”. 

Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη έχει και τις διενέξεις της μιας  και οι Παλαιστίνιοι  στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα εμβολιαστούν από το Ισραήλ. Από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού στις 20 Δεκεμβρίου, το Ισραήλ έχει εμβολιάσει λίγο περισσότερο από το 11% του πληθυσμού του- 1 εκατομμύριο πολίτες- και στοχεύει στον εμβολιασμό του 1/4 όλων των Ισραηλινών μέχρι το τέλος του μήνα.

Πώς το Ισραήλ εκτέλεσε την ταχύτερη προσπάθεια εμβολιασμού στον κόσμο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το Ισραήλ οδηγεί τον αγώνα εμβολίων με το υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως

Έπεσαν οι υπογραφές για την αγορά 8.000.000 εμβολιων μεταξύ Ισραήλ και Phizer

Συνάντηση Κικίλια με Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αν η μυρωδιά της αναπνοής σας είναι φρουτώδης ίσως πάσχετε από διαβήτη

Οι κετόνες είναι υδατοδιαλυτά μόρια που παράγονται από το ήπαρ και σχηματίζονται από λιπαρά οξέα μέσα στο σώμα όταν δεν παράγεται αρκετή ινσουλίνη για να μετατραπεί η γλυκόζη σε ενέργεια.

Ο έγκαιρος εντοπισμός ψυχικών ασθενειών με την ανίχνευση του "γονιδίου της παρορμητικότητας"

Ελπίζεται ότι περιγράφοντας τη λειτουργία των γονιδιακών δικτύων που συνθέτουν τη βαθμολογία, η μελέτη θα υποκινήσει πρόσθετες έρευνες με στόχο την ανάπτυξη νέων θεραπειών στο μέλλον.

Σεξουαλική απόλαυση μετά τον τοκετό: Έχει σημασία ο τρόπος του τοκετού;

Συνδυασμοί βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων μπορούν να επηρεάσουν τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ υπάρχει και ένα διαπροσωπικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε κατά νου, σημείωσε η Rosen.

Τα παιδιατρικά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για παιδιά με καρκίνο αποτελούν επιτυχία στα νοσοκομεία της Λατινικής Αμερικής

Σημειωτέον, ένα σχόλιο που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο CANCER συνοψίζει τις κορυφαίες εξελίξεις στον παιδιατρικό καρκίνο κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

Παγκόσμια Ημέρα Αμφιβληστροειδούς - Προσβασιμότητα για Άτομα με Προβλήματα Όρασης

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις συνέπειες της πανδημίας στην κοινότητα των Ατόμων με Προβλήματα Όρασης, η Retina International καλεί τις κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο να δώσουν προτεραιότητα και να προστατεύσουν την ευημερία και την ένταξη όσων έχουν προσβληθεί από Σπάνιες Κληρονομικές, Εκφυλιστικές Παθήσεις του Αμφιβληστροειδή.

Αποκόλληση υαλοειδούς: Πόσο σοβαρή είναι;

Αν ξαφνικά αρχίσετε να βλέπετε στο ένα μάτι σκιές, μυγάκια ή συννεφάκια που κινούνται, τότε πιθανότατα να έχετε κάποια αποκόλληση υαλοειδούς ή κάποιο άλλο πρόβλημα στο βυθό του οφθαλμού σας.

Η κεταμίνη σε συνδυασμό με την παρακολούθηση χαμογελαστών προσώπων υπόσχεται πολλά για άτομα ανθεκτικά στη θεραπεία για την κατάθλιψη

Οι ασθενείς στη δοκιμή μας θα συνεχίσουν να συμπληρώνουν ερωτηματολόγια σχετικά με τα συμπτώματα κατάθλιψης για ένα ολόκληρο έτος μετά την έγχυση, επιτρέποντάς μας να αποκτήσουμε μια αρχική κατανόηση του πόσο ακριβώς μπορεί να διαρκέσει αυτό το όφελος.