ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβόλιο κορωνοϊός: Γιατί το Ισραήλ ηγείται παγκοσμίως στους εμβολιασμούς [pic,vid]

Εμβόλιο κορωνοϊός: Γιατί το Ισραήλ ηγείται παγκοσμίως στους εμβολιασμούς [pic,vid]

Εμβόλιο κορωνοϊός: Γιατί το Ισραήλ ηγείται παγκοσμίως στους εμβολιασμούς. Κάθε μέρα, η διαδικτυακή έρευνα Our World In Data δημοσιεύει πληροφορίες για τις δόσεις εμβολίων

Για παράδειγμα, όταν η οργάνωση που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δημοσίευσε τα στοιχεία της για το Ιαν. 1, ο συνολικός αριθμός των δόσεων εμβολιασμού που χορηγήθηκαν ανά 100 άτομα για τον Καναδά ήταν 0,26. Για τις ΗΠΑ, ήταν 0,84. Ηνωμένο Βασίλειο: 1.47. Και για το Ισραήλ ήταν 11,55, 44 φορές περισσότερο από τον Καναδά. Αλλά το Ισραήλ, με πληθυσμό 9 εκατομμυρίων, ήταν επίσης δεμένο για τρίτο στον κόσμο σε συνολικό αριθμό δόσεων (1 εκατομμύριο), πίσω από την Κίνα (4,5 εκατομμύρια) και τις ΗΠΑ (2,79 εκατομμύρια). Ο αριθμός των δόσεων του Καναδά ήταν περίπου κάτω από 100.000.

Όπως έγραψε ο Max Roser, ιδρυτής και διευθυντής του Our World In Data: “η χώρα φτάνει γρήγορα σε ένα σημείο όπου μαζικοί θάνατοι και μαζικοί αποκλεισμοί έχουν τελειώσει”. Οι λόγοι για την επιτυχία του Ισραήλ είναι πολύπλευροι και μπορεί να υπάρξουν διδάγματα που μπορεί να αντλήσει ο Καναδάς. Νομίζω ότι είναι αξιοσημείωτο να βλέπουμε πόσο οργανωμένο είναι το Ισραήλ όσον αφορά την πρόσβαση σε μια τεράστια ποσότητα εμβολίων και την κινητοποίηση της παραγωγής εμβολίων με πολύ γρήγορο τρόπο”, είπε ο Δρ. Isaac Bogoch, ένας ιατρός μολυσματικών ασθενειών και μέλος της ομάδας εργασίας της κυβέρνησης του Οντάριο για τη διανομή εμβολίων. “Και πρέπει να τους επαινέσουμε γι’ αυτό”. 

Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη έχει και τις διενέξεις της μιας  και οι Παλαιστίνιοι  στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα εμβολιαστούν από το Ισραήλ. Από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού στις 20 Δεκεμβρίου, το Ισραήλ έχει εμβολιάσει λίγο περισσότερο από το 11% του πληθυσμού του- 1 εκατομμύριο πολίτες- και στοχεύει στον εμβολιασμό του 1/4 όλων των Ισραηλινών μέχρι το τέλος του μήνα.

Πώς το Ισραήλ εκτέλεσε την ταχύτερη προσπάθεια εμβολιασμού στον κόσμο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Το Ισραήλ οδηγεί τον αγώνα εμβολίων με το υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως

Έπεσαν οι υπογραφές για την αγορά 8.000.000 εμβολιων μεταξύ Ισραήλ και Phizer

Συνάντηση Κικίλια με Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα σκαμπανεβάσματα στην καμπύλη της σεξουαλικής επιθυμίας

Σεξ: Γνωρίζετε την περίοδο που λέμε «μήνα του μέλιτος» σε μία σχέση; Είναι αυτή η εκστατική, τρελά ερωτική περίοδος μιας καινούργιας σχέσης, που το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να σκίζετε τα ρούχα του άλλου και να κάνετε έρωτα 24/7;

Σεξ: Η συζήτηση για τη συγκατάθεση μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο νομίζετε

Σεξ και συναίνεση: Πόσο συχνά σκέφτεστε τη συγκατάθεση; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εύκολο και απλό. Επομένως δεν αξίζει να το σκεφτούμε πάρα πολύ. Αλλά ως κοινωνία, κατανοούμε πραγματικά την έννοια της συγκατάθεσης και της συναίνεσης;

Οι εξετάσεις αίματος μπορούν να προσφέρουν πρώιμο δείκτη σοβαρού Covid

Κορωνοϊός Τεστ: Ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Blood Advances, έδειξαν ότι πέντε πρωτεΐνες (αντίσταση, λιποκαλίνη-2, HGF, IL-8 και G-CSF) που σχετίζονται με ουδετερόφιλα, έναν τύπο λευκών αιμοσφαιρίων, αυξήθηκαν στους ασθενέις με Covid -19, που αργότερα παρουσίασαν σοβαρή επιδείνωση της ασθένειας.

Αιτία αποκλεισμού για τις γυναίκες αθλήτριες τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης;

Η Caster Semenya, δύο φορές ολυμπιονίκης των 800 μέτρων, με καταγωγή από τη Νότια Αφρικής, ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να επαναδιαπραγματευτεί τα «ρατσιστικά» όρια τεστοστερόνης, που επιβάλλονται σε γυναίκες αθλήτριες.

Θαλασσινό νερό: Ένας ισχυρός σύμμαχος για την υγεία του αναπνευστικού συστήματος

Με τη χρήση θαλασσινού νερού μπορεί να καθαρίζεται βαθιά ο ρινικός βλεννογόνος, να ρευστοποιείται η βλέννα και να απομακρύνεται ευκολότερα με τη βοήθεια των κροσσών, και τέλος να ανανεώνονται τα κύτταρα του βλεννογόνου. 

Εμπιστευθείτε το έντερο σας καθώς μπορεί να σας προστατεύσει από ασθένειες

Υγεία εντέρου: Η μελέτη είναι η πρώτη στον τομέα της που ελέγχει άμεσα εάν άτομα που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στην αίσθηση της παθογένειας - δηλαδή, άτομα που είναι πιο ευαίσθητα στο αίσθημα της αηδίας - θα εκτεθούν σε λιγότερα παθογόνα στο τοπικό τους περιβάλλον και έτσι υποφέρουν από λιγότερες λοιμώξεις, σύμφωνα με την Theresa E. Gildner, επίκουρη καθηγήτρια βιολογικής ανθρωπολογίας στις Τέχνες και τις Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο St. Louis και συν-συγγραφέας της μελέτης.