Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Top News

“ΒΟΜΒΑ” στην Εξεταστική για την υγεία: ζητούν άνοιγμα λογαριασμών για το Ερρίκος Ντυνάν

“ΒΟΜΒΑ” στην Εξεταστική για την υγεία: ζητούν άνοιγμα λογαριασμών για το Ερρίκος Ντυνάν

Απόφαση για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν έλαβε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να αναμένει άλλο τους βραδύτατους ρυθμούς αντίδρασης του δικαστικού σώματος.

Την πρόταση για το άνοιγμα των λογαριασμών κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η Βουλή δεν μπορεί να περιμένει άλλο τη Δικαιοσύνη που κινείται «με τον αραμπά» σε όλες τις υποθέσεις αλλά έσπευσε να δράσει – όπως είπε ο κ. Λάππας – μόνο σε περιπτώσεις όπως η αποφυγή κατάθεσης Πόθεν Έσχες από τους δικαστές. «Δεν πρέπει να αναμένουμε καμία απόφαση κανενός δικαστικού οργάνου ή δικαστικού λειτουργού. Μπορούμε να το κάνουμε τώρα, με απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής, ως «ανακριτική πράξη» ξεκαθάρισε ο κ. Λάππας.

Η πρόταση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεκτή από την πλειοψηφία των βουλευτών που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή και πλέον στην επόμενη συνεδρίαση απομένει να καταρτιστεί ο κατάλογος των προσώπων των οποίων θα ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Το άνοιγμα θα αφορά κατ’αρχήν όλα τα μέλη του τελευταία Διοικητικού Συμβουλίου, που διαδέχθηκε τον πρόεδρο Ανδρέα Μαρτίνη στο «Ερρίκος Ντυνάν» και αποφάσισε την μεταβίβαση του νοσοκομείου σε θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς έναντι ιδιαίτερα χαμηλού τιμήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το μαχαίρι του Σαλμάν Ρούσντι έρχεται 33 χρόνια μετά τον φετφά που εξέδωσε το Ιράν για τη ζωή του

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσε ο κινεζικός πύραυλος που ήταν εκτός ελέγχου στην ατμόσφαιρα και σε φθίνουσα τροχιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο της εγκατάστασης του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής του Τσερνομπίλ, εγείροντας ανησυχίες για ραδιενεργές επιπτώσεις στην Ευρώπη.

«Το θερμικό φορτίο της δεξαμενής αποθήκευσης αναλωμένου καυσίμου και ο όγκος του νερού ψύξης στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ επαρκούν για την αποτελεσματική απομάκρυνση της θερμότητας χωρίς την ανάγκη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος», ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας σε δήλωση.

"Έφυγα για να μην γίνει αιματοχυσία στην Καμπούλ" λέει ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι

“Υπάρχουν αναφορές ότι το αεροδρόμιο δέχεται πυρά ως εκ τούτου δίνουμε οδηγίες στους Αμερικανούς πολίτες να βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται”, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε η πρεσβεία.

Ανακαλύφθηκε το “αντίδοτο” στο χρόνιο πόνο

Μια τροποποιημένη μορφή τοξίνης αλλαντίασης παρέχει μακροχρόνια ανακούφιση πόνου στα ποντίκια χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και, με το χρόνο, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα οπιοειδή φάρμακα ως ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου, σύμφωνα με έρευνα της UCL, του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ και του νοσοκομείου για τα αρρώστια παιδιά, το Τορόντο. Για τη μελέτη, […]

Close Icon