Top News

Ανακαλύφθηκε το “αντίδοτο” στο χρόνιο πόνο

Ανακαλύφθηκε το “αντίδοτο” στο χρόνιο πόνο

Μια τροποποιημένη μορφή τοξίνης αλλαντίασης παρέχει μακροχρόνια ανακούφιση πόνου στα ποντίκια χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και, με το χρόνο, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα οπιοειδή φάρμακα ως ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου, σύμφωνα με έρευνα της UCL, του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ και του νοσοκομείου για τα αρρώστια παιδιά, το Τορόντο.

Για τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Science Translational Medicine και χρηματοδοτήθηκε από το Συμβούλιο Ιατρικών Ερευνών, οι επιστήμονες απομονώθηκαν το αλλαντικό μόριο και το επανασυναρμολογήθηκαν με ένα οπιοειδές που ονομάζεται δερμορφίνη για να καταστήσει το Derm-BOT μια ένωση που επιτυχώς στοχεύει και σιωπά σήματα πόνου από νευρώνες νωτιαίου μυελού ποντικών.

Οι κύριοι νευρώνες στο νωτιαίο μυελό είναι στόχοι για τη διαχείριση του πόνου καθώς αυτοί «αισθάνονται» άμεσα τον πόνο και στέλνουν αυτές τις πληροφορίες στον εγκέφαλο.

“Ενέσιμο στη σπονδυλική στήλη, το Derm-BOT ανακουφίζει τον χρόνιο πόνο – όπως αυτό που προκαλείται από τη βλάβη των νεύρων – και αποφεύγει τα ανεπιθύμητα συμβάντα ανοχής και εθισμού που συχνά συνδέονται με επαναλαμβανόμενη χρήση οπιοειδών ναρκωτικών “, εξηγεί ο συν-αντίστοιχος συγγραφέας, καθηγητής Steve Hunt Cell & Developmental Biology).

«Δεν επηρεάζει τους μύες όπως η τοξίνη της αλλαντίασης που χρησιμοποιείται για τη μείωση των ρυτίδων αλλά εμποδίζει τον πόνο των νεύρων για έως και τέσσερις μήνες χωρίς να επηρεάσει τις φυσιολογικές αντιδράσεις του πόνου. την ανάγκη καθημερινής πρόσληψης οπιοειδών”.

Ο χρόνιος πόνος της έντασης «μέτριας έως σοβαρής» είναι ευρέως διαδεδομένος, επηρεάζοντας 7,8 εκατομμύρια άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 19% των ενήλικων Ευρωπαίων. Πρόκειται για σοβαρό κοινωνικό και ιατρικό πρόβλημα το οποίο επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο της εγκατάστασης του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής του Τσερνομπίλ, εγείροντας ανησυχίες για ραδιενεργές επιπτώσεις στην Ευρώπη.

Συγκλονίζει η ανάρτηση νεαρής κοπέλας από το Αφγανιστάν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

"Έφυγα για να μην γίνει αιματοχυσία στην Καμπούλ" λέει ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι

“Υπάρχουν αναφορές ότι το αεροδρόμιο δέχεται πυρά ως εκ τούτου δίνουμε οδηγίες στους Αμερικανούς πολίτες να βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται”, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε η πρεσβεία.

Ένα βήμα πιο κοντά στη χαρτογράφηση του ανθρώπινου εγκεφάλου

Η λειτουργία του εγκεφάλου βασίζεται στις συνδέσεις μεταξύ των νευρικών κυττάρων. Για να χαρτογραφήσουν αυτές τις συνδέσεις και να δημιουργήσουν το connectome, το “διάγραμμα καλωδίωσης” ενός εγκεφάλου, οι νευροβιολόγοι συλλαμβάνουν εικόνες του εγκεφάλου με τη βοήθεια τρισδιάστατης ηλεκτρονικής μικροσκοπίας. Μέχρι τώρα, όμως, η χαρτογράφηση μεγαλύτερων περιοχών παρεμποδίστηκε από το γεγονός ότι, ακόμη και με σημαντική […]

Αλγόριθμος “δείχνει” πότε ο ασθενής χρειάζεται αντικαταθλιπτικά

Ερευνητές του McLean Hospital έχουν ολοκληρώσει μια μελέτη που προσπάθησε να καθορίσει ποια άτομα με κατάθλιψη είναι τα καλύτερα προσαρμοσμένα για αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύτηκαν στην Psychological Medicine οδήγησαν στην ανάπτυξη ενός στατιστικού αλγορίθμου που εντοπίζει τους ασθενείς που μπορεί να ανταποκριθούν καλύτερα στα αντικαταθλιπτικά φάρμακα πριν αρχίσουν τη θεραπεία. Ο Christian […]

Oι αλλεργικές αντιδράσεις “ασπίδα” για τον καρκίνο του δέρματος

Τα συστατικά του ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τον καρκίνο, υποδηλώνουν νέα ευρήματα. Η έρευνα, με επικεφαλής το Imperial College του Λονδίνου, αναδεικνύει προηγουμένως άγνωστη δερματική άμυνα – και θα μπορούσε να ανοίξει δρόμους για την ανάπτυξη νέων θεραπειών για τον καρκίνο του δέρματος. Η […]