Pin It

Η Ford, η FedEx και η Amazon βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο με αυτόνομα ρομποτικά οχήματα, σχεδιασμένα να παραδίδουν πακέτα στις πόρτες των επιχειρήσεων και των σπιτιών. Κάθε ρομπότ φαίνεται διαφορετικό, αλλά ο στόχος είναι παρόμοιος - η λήψη ενός πακέτου σε έναν πελάτη που χρησιμοποιεί ένα αυτόνομο μηχάνημα. Οι στόχοι είναι η αποδοτικότητα και η εξάλειψη της ανάγκης να πληρώσουν οι άνθρωποι για να πραγματοποιήσουν το τελικό μέρος της διαδικασίας παράδοσης.

Η Ford, που συνηθέστερα συνδέεται με αυτοκίνητα και φορτηγά, συνεργάζεται με τον ειδικευμένο στην κίνηση Agility Robotics για να αξιολογήσει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βελτιωθεί η αυτοκαταστροφή των αυτοκινήτων. Ο στόχος του έργου είναι να εξασφαλίσει ότι τα αυτοκατευθυνόμενα οχήματα μπορούν να επιτύχουν κάτι που ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί: πραγματοποιώντας το τελευταίο βήμα της παράδοσης, από το αυτοκίνητο μέχρι την μπροστινή πόρτα του παραλήπτη .

Οι δύο εταιρείες ελπίζουν ότι η απάντηση είναι ένα ρομπότ με δύο πόδια που ονομάζεται "Digit". Το Digit έχει σχεδιαστεί για να προσεγγίζει το βλέμμα ενός ανθρώπου και επίσης να προσεγγίζει τον περίπατο ενός ατόμου. Το ρομπότ είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ υλικό και είναι ικανό να ανυψώνει συσκευασίες που ζυγίζουν μέχρι 40 λίβρες. Σε δοκιμές, το Digit έχει αποδειχθεί ικανό να ανεβαίνει και να κατεβαίνει σε σκάλες και να διαπραγματεύεται άνισο έδαφος. Αυτό επιτυγχάνεται δεδομένου ότι το Digit είναι εξοπλισμένο με ένα LiDAR και μερικές στερεοφωνικές κάμερες.

FedEx

Η εταιρία παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφορών FedEx αναπτύσσει ένα αυτόνομο ρομπότ παράδοσης που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους λιανοπωλητές να παραδίδουν στους πελάτες τους παραδόσεις μίας ημέρας. Η συσκευή ονομάζεται FedEx SameDay Bot και ο στόχος είναι η παράδοση πακέτων από το bot απευθείας στα σπίτια ή στις επιχειρήσεις των πελατών την ίδια μέρα. Η συσκευή έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την DEKA Development & Research Corp., που διευθύνεται από τον Dean Kamen, τον εφευρέτη του Segway .

Έρευνα της Amazon

Τα αυτόνομα ρομπότ παράδοσης της Amazon πρόκειται να αρχίσουν να κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια της Καλιφόρνιας. Η Amazon Scout θα ξεκινήσει με την παράδοση πακέτων στους πελάτες της εταιρείας που διαμένουν στη Νότια Καλιφόρνια. Η νέα συσκευή της Amazon θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρέχοντας στους πελάτες μικρές έως μεσαίες συσκευασίες.

Pin It