Ρεπορτάζ Υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Ασθενών 2023: «Engaging Patients for Patient Safety»

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Ασθενών 2023: «Engaging Patients for Patient Safety»

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Ασθενών 2023: Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πρόκειται να παραστεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στην εκδήλωση που συνδιοργανώνει το Υπουργείο με το γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα.

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πρόκειται να παραστεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στην εκδήλωση που συνδιοργανώνει το Υπουργείο με το γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Ασθενών 2023, η οποία είναι αφιερωμένη στο θέμα «Engaging Patients for Patient Safety».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης με τίτλο «Save a Life, Learn Cardiopulmonary Resuscitation» (Σώσε μία ζωή. Μάθε ΚΑΡΠΑ (cpr) που διοργανώνουν το Γραφείο Ποιότητας Φροντίδας και Ασφάλειας Ασθενών του ΠΟΥ Αθηνών και ο Οργανισμός Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε.» (ΟΔΙΠΥ).

Πρωταρχικός στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση του ελληνικού γενικού πληθυσμού για την ασφάλεια των ασθενών και η παροχή εκπαίδευσης στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.
Ειδικότερα, από τις 12:00 έως τις 16:00 και σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα υλοποιηθεί δράση ενημέρωσης των επισκεπτών του ΤΗΕ MALL για το ΚΑΡΠΑ. Θα υπάρχει ειδική «κούκλα προσομοίωσης» και εκπαιδευμένοι επαγγελματίες που θα μαθαίνουν στους πολίτες πώς γίνεται το ΚΑΡΠΑ.

Info:

📅 Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023
⏰ 12.00 – 16.00
🏢 The Mall Athens (Ανδρέα Παπανδρέου 35, 15122 Μαρούσι) –
📍 2ος όροφος (στον ανοιχτό χώρο μπροστά από το κατάστημα Marks & Spencer).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επίσκεψη Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Δικαίωμα στη Λήθη: Στις 7 Οκτωβρίου η 19η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες

Πώς τα ζώα συντροφιάς βοηθούν τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συστήνει την μείωση κατανάλωσης πρόσθετων σακχάρων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοικήτρια του Γ.Ν ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συνέχεια στις εκκαθαρίσεις των νοσοκομείων εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, αφού στις αρχές του περασμένου μήνα «καρατομήθηκε» η διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου νοσοκομείου «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία.

Θεσσαλία - Το ύψος των αποζημιώσεων μετά από έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Η μέση δηλωθείσα ζημία (για το σύνολο των κινδύνων) ανέρχεται στα 70.885 ευρώ, ενώ το μέσο ποσοστό (‰) της ζημιάς επί των ασφαλισμένων κεφαλαίων μόνο των εγκαταστάσεων που επλήγησαν έφτασε στα 20,11‰.

Γάζα - Ελπίδες για παράταση της παύσης των εχθροπραξιών κατά δύο με τρεις ημέρες

Υπέρ της παράτασης της παύσης των εχθροπραξιών κατά δύο με τρείς ημέρες τάσσεται και η Χαμάς, όπως δήλωσαν εκπρόσωποί της στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Κι ενώ οι σχετικές συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη με τη μεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου, ο Καταριανός πρωθυπουργός δήλωσε στους Financial Times ότι η Χαμάς πρέπει να εντοπίσει 40 ομήρους, οι οποίοι κρατούνται από άλλες ομάδες σε διάφορα σημεία στη Γάζα.