Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και είχε σειρά συναντήσεων.

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και είχε σειρά συναντήσεων με τη Διοίκηση, με τους Διευθυντές των Κλινικών του Νοσοκομείου, όπως και με το σωματείο εργαζομένων με αντικείμενο την καλύτερη λειτουργία του.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία του Νοσοκομείου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της Ελλάδας, το οποίο αποτελεί «κορμό» για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και ήδη σχεδιάζεται η περαιτέρω ενίσχυσή του (εξοπλισμός, προσωπικό), ώστε να δουλέψει στον βαθμό που του αξίζει.

Ο Υπουργός Υγείας άκουσε με προσοχή όλα τα ζητήματα που έθεσε και τους προβληματισμούς που εξέφρασε το προσωπικό του Νοσοκομείου και σημείωσε ότι το υπουργείο ήδη έχει διαθέσει 14 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και τις αλλαγές που απαιτούνται. Δεσμεύτηκε, επίσης ότι άμεσα θα προχωρήσουν οι προσλήψεις για την ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως και θα καλυφθούν θέσεις πανεπιστημιακών ιατρών, ώστε το προσωπικό να μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα καλύτερα στα καθήκοντά του προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους ασθενείς.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ένα σύστημα που υπηρετεί τους πολίτες. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, ούτως ώστε να το βελτιώσουμε, να αυξήσουμε το αίσθημα ικανοποίησης, να αυξήσουμε τον βαθμό της ποιότητας των υπηρεσιών», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Υπουργός. Επιπλέον, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνεχάρη τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην πρωτοφανή επιχείρηση εκκένωσης του Νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς του Αυγούστου, διαφυλάττοντας την ασφάλεια των ασθενών.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο Υπουργός Υγείας ξεναγήθηκε στην Πρότυπη Στεφανιαία Μονάδα της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, η οποία μάλιστα είναι πιστοποιημένη ως η πρώτη Στεφανιαία Μονάδα & Αιμοδυναμικό Εργαστήριο σε Δημόσιο Νοσοκομείο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Επισκέφθηκα σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας, εδώ στην Αλεξανδρούπολη. Ένα νοσοκομείο «κορμός» για όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με αξιοθαύμαστους ανθρώπους, γιατρούς, νοσηλευτές και όλο το υπόλοιπο προσωπικό. Είχα μια εκτεταμένη συζήτηση με τους διευθυντές όλων των κλινικών και προχωράμε στα αναγκαία συμπεράσματα, προκειμένου να οργανώσουμε την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου.

Διατέθηκαν ήδη 14εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου και όλες τις αλλαγές που χρειάζεται, προκειμένου να λειτουργήσει καλύτερα. Διατίθενται μεγάλα ποσά για εξοπλισμούς και προβαίνουμε σε προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίες αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται. Ήδη, οι μισές ολοκληρώθηκαν πριν από 3 μέρες και οι υπόλοιπες θα ολοκληρωθούν μέσα στον Νοέμβριο. Συνεπώς, θα έχουμε «φρέσκο αίμα» από πλευράς νοσηλευτών, που τόσο αναγκαίοι είναι στο σύστημα.

Το ίδιο, μέχρι το αργότερο τέλος Νοεμβρίου, οι καινούργιοι γιατροί του ΕΣΥ που θα στελεχώσουν τις κλινικές του Νοσοκομείου. Θα προβούμε σε νέες προσλήψεις γιατρών μέσα στο 2024. Ένα μέρος αφορά στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Και του χρόνου θα προστεθεί ένας αρκετά ικανοποιητικός αριθμός πανεπιστημιακών γιατρών που θα στελεχώσουν την Ιατρική Σχολή, αλλά και το Νοσοκομείο και τις κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Προσπαθούμε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό επιστημονικό προσωπικό, να καλύψουμε τις σημαντικές και βασικές ειδικότητες, έτσι ώστε το νοσοκομείο να δουλέψει στον βαθμό που του αξίζει.

Θέλω, επίσης, να συγχαρώ το προσωπικό του νοσοκομείου που εκείνη τη βραδιά του Αυγούστου, εγώ από την Αθήνα, και οι δύο Υφυπουργοί μου εδώ, η διοίκηση του Νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι μπόρεσαν και εκκένωσαν το νοσοκομείο μπροστά στον κίνδυνο της πυρκαγιάς εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των ασθενών, του προσωπικού και τελικά συνέβη κάτι το οποίο ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστο και αξιέπαινο.

Τους συγχαίρω, όπως τους συγχαίρω και για την προσπάθεια που κάνουν κάθε μέρα για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης, του Έβρου, της Θράκης, της Ανατολικής Μακεδονίας, αλλά και μεγάλου τμήματος της Βορείου Ελλάδος. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ένα σύστημα που υπηρετεί τους πολίτες. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, ούτως ώστε να το βελτιώσουμε, να αυξήσουμε το αίσθημα ικανοποίησης, να αυξήσουμε τον βαθμό της ποιότητας των υπηρεσιών. Θα εργαστούμε για τον σκοπό αυτό όλοι μαζί. Ευχαριστώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνάντηση Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με την Ένωση Ασθενών Ελλάδος

Νομιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ

Χρυσοχοΐδης: "Παγκόσμιο πρόβλημα οι ελλείψεις φαρμάκων"

Οι προτεραιότητες του Πρωθυπουργού για την Υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Για την πιο δύσκολη αντιπυρική περίοδο των τελευταίων 20 ετών μιλά ο Υπουργός

Κικίλιας: Το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.

Μέτρα πρόληψης των επιπτώσεων από τον καύσωνα

Καύσωνας προστασία: Οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.

Γεωργιάδης: Σε ευθεία αντιπαράθεση με τους γιατρούς για το ενδεχόμενο "επίταξης"

Γεωργιάδης: Δεν απέρριψε το ενδεχόμενο πρόσληψης γιατρών αλλά σημείωσε ότι «η επίταξη είναι λέξη βάρβαρη» και εξέφρασε την προτίμησή του για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Οι ανησυχίες των ασθενών πολύ συχνά αγνοούνται, λέει η πρώτη επίτροπος ασφάλειας ασθενών της Αγγλίας

Η Hughes αντικατοπτρίζει ότι «κολυμπάει ενάντια στην παλίρροια» όταν πρόκειται να κάνει μια διαρκή πολιτιστική αλλαγή, αλλά καταλήγει: «Η αδιάκοπη εστίαση στην παραγωγικότητα, τα οικονομικά και τις επιδόσεις χάνει πραγματικά μια τεράστια ευκαιρία να ξεκινήσετε με ασθενείς και να ξεκινήσετε με ασφάλεια».

Άδωνις Γεωργιάδης στο 15ο Pharma & Health Conference 2024: «Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το ΕΣΥ» 

Άδωνις Γεωργιάδης στο 15ο Pharma & Health Conference 2024: Η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης έχει πάει αυτό το εξάμηνο ανέλπιστα καλά. Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα φτάσουμε πάνω από τους στόχους που είχαμε αρχικά θέσει.

Close Icon