Πολιτική Υγείας

Xavier Becerra: “Μπορούμε να τα καταφέρουμε”, λένε οι ΗΠΑ σχετικά με τη συμφωνία για μια άλλη πανδημία

Xavier Becerra: “Μπορούμε να τα καταφέρουμε”, λένε οι ΗΠΑ σχετικά με τη συμφωνία για μια άλλη πανδημία

Όμως, ο Becerra απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο. "Δεν βλέπω ότι υπάρχει τρόπος να επιτευχθεί συμφωνία εάν οι ΗΠΑ δεν είναι στο συμβούλιο", δήλωσε. "Θέλουμε να απευθυνθούμε σε όλους, ώστε να γνωρίζουν ότι θα είμαστε μέρος της συμφωνίας... Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες". Αλλά, ενώ η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν μπορεί να έχει επενδύσει στις συνομιλίες, παρατηρητές λένε ότι η πιθανότητα ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει και πάλι την προεδρία το επόμενο έτος προσθέτει επείγοντα χαρακτήρα στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Xavier Becerra: Η Ουάσινγκτον συμμετέχει πλήρως στις συζητήσεις για μια νέα παγκόσμια συμφωνία για μια νέα πανδημία, δήλωσε την Τρίτη ο κορυφαίος αξιωματούχος των ΗΠΑ στον τομέα της υγείας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να πετύχουν, αλλά προειδοποιώντας ότι ο χρόνος τελειώνει. Τα κράτη μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για μια διεθνή συμφωνία με στόχο να διασφαλιστεί ότι ο κόσμος θα είναι καλύτερα εξοπλισμένος για να αποτρέψει μια άλλη πανδημία ή να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα αν αυτή ξεσπάσει.

Η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, αλλά στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία εγκαίρως για την επόμενη Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, τον Μάιο του 2024. “Νομίζω ότι θα πετύχουμε μια συμφωνία, αν όλοι συνειδητοποιήσουν ότι… αυτή η επόμενη πανδημία, αυτή η επόμενη απειλή για την υγεία, πιθανώς δεν είναι μακριά”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Xavier Becerra. “Μπορούμε να τα καταφέρουμε”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Γενεύη στο περιθώριο της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας 2023, του οργάνου λήψης αποφάσεων του ΠΟΥ. “Ελπίζω απλώς να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι το παράθυρο είναι πολύ μικρότερο από ό,τι νομίζουν οι άνθρωποι για να προσπαθήσουμε να το πετύχουμε”. Ο ΠΟΥ δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι μετά από περισσότερα από τρία χρόνια που προκάλεσε παγκόσμιες καταστροφές, η COVID-19 δεν αποτελεί πλέον παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία. Όμως, είναι ευρέως αποδεκτό ότι η επόμενη απειλή πανδημίας διαφαίνεται και οι χώρες συμφωνούν ότι πρέπει να συνεργαστούν για να αποτρέψουν μελλοντικές καταστροφές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τείνουν να είναι επιφυλακτικές όσον αφορά την επικύρωση διεθνών συνθηκών, και έχουν εκφραστεί ανησυχίες ότι δεν θα είναι στο πλευρό τους στο τέλος της διαδικασίας. Όμως, ο Becerra απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο. “Δεν βλέπω ότι υπάρχει τρόπος να επιτευχθεί συμφωνία εάν οι ΗΠΑ δεν είναι στο συμβούλιο”, δήλωσε. “Θέλουμε να απευθυνθούμε σε όλους, ώστε να γνωρίζουν ότι θα είμαστε μέρος της συμφωνίας… Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες”. Αλλά, ενώ η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν μπορεί να έχει επενδύσει στις συνομιλίες, παρατηρητές λένε ότι η πιθανότητα ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει και πάλι την προεδρία το επόμενο έτος προσθέτει επείγοντα χαρακτήρα στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Αλλά ο Μπεσέρα τόνισε ότι “ο φόβος που πρέπει να μας οδηγεί είναι ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν αν έχουμε άλλη μια πανδημία. Και ο φόβος ότι θα μας πιάσουν στα πράσα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιστήμονες καλούν την G7 να βελτιώσει την ετοιμότητα για την επόμενη πανδημία

Μαθαίνοντας από την πανδημία covid - Να τι χρειάζεται για να προετοιμαστούμε για την επόμενη

Τεχνητή νοημοσύνη για την ανάλυση προηγούμενων επιδημιών και την πρόβλεψη μελλοντικών

ΠΟΥ: Τα έθνη κοντά σε παγκόσμιες κατευθυντήριες γραμμές για πανδημίες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΗΠΑ: Η Τζιλ Μπάιντεν ανακοινώνει 100 εκατ. δολάρια για έρευνα για την υγεία των γυναικών

ΗΠΑ: Η Πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου για την Έρευνα για την Υγεία των Γυναικών διευθύνεται από την Τζιλ Μπάιντεν και το Συμβούλιο Πολιτικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σταματά τις παραδόσεις στη βόρεια Γάζα

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για επικείμενο λιμό στο βορρά από τον Δεκέμβριο. Το WFP λέει ότι αυτές οι τελευταίες εκθέσεις αποτελούν απόδειξη μιας «απότομης διολίσθησης στην πείνα και τις ασθένειες».

Νέα προειδοποίηση του ΠΟΥ για το πότε θα «χτυπήσει» ένα νέο παθογόνο και μια νέα πανδημία.

«Η Covid ήταν μια ασθένεια “X”, ένα νέο παθογόνο που προκάλεσε μια νέα νόσο, αλλά θα υπάρξει μια άλλη ασθένεια “Χ”, ή νόσος “Υ” ή νόσος “Ζ”», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Γιατροί της Νότιας Κορέας απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Η Νότια Κορέα έχει μία από τις χαμηλότερες αναλογίες γιατρού προς ασθενή μεταξύ των μεγάλων οικονομιών, επομένως η κυβέρνηση θέλει να προσθέσει περισσότερες τοποθετήσεις σε ιατρικές σχολές.

Τον Μάρτιο η έναρξη των απογευματινών χειρουργείων - Τα κόστη

Σε περιοχές όπου τα νοσοκομεία δεν μπορούν να κάνουν βραδινές χειρουργικές επεμβάσεις, ιδιωτικές κλινικές θα παρέμβουν για να εξυπηρετήσουν αυτές τις περιπτώσεις χωρίς κόστος για τους ασθενείς.