Πολιτική Υγείας

Xavier Becerra: “Μπορούμε να τα καταφέρουμε”, λένε οι ΗΠΑ σχετικά με τη συμφωνία για μια άλλη πανδημία

Xavier Becerra: “Μπορούμε να τα καταφέρουμε”, λένε οι ΗΠΑ σχετικά με τη συμφωνία για μια άλλη πανδημία

Όμως, ο Becerra απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο. "Δεν βλέπω ότι υπάρχει τρόπος να επιτευχθεί συμφωνία εάν οι ΗΠΑ δεν είναι στο συμβούλιο", δήλωσε. "Θέλουμε να απευθυνθούμε σε όλους, ώστε να γνωρίζουν ότι θα είμαστε μέρος της συμφωνίας... Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες". Αλλά, ενώ η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν μπορεί να έχει επενδύσει στις συνομιλίες, παρατηρητές λένε ότι η πιθανότητα ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει και πάλι την προεδρία το επόμενο έτος προσθέτει επείγοντα χαρακτήρα στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Xavier Becerra: Η Ουάσινγκτον συμμετέχει πλήρως στις συζητήσεις για μια νέα παγκόσμια συμφωνία για μια νέα πανδημία, δήλωσε την Τρίτη ο κορυφαίος αξιωματούχος των ΗΠΑ στον τομέα της υγείας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να πετύχουν, αλλά προειδοποιώντας ότι ο χρόνος τελειώνει. Τα κράτη μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για μια διεθνή συμφωνία με στόχο να διασφαλιστεί ότι ο κόσμος θα είναι καλύτερα εξοπλισμένος για να αποτρέψει μια άλλη πανδημία ή να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα αν αυτή ξεσπάσει.

Η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, αλλά στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία εγκαίρως για την επόμενη Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, τον Μάιο του 2024. “Νομίζω ότι θα πετύχουμε μια συμφωνία, αν όλοι συνειδητοποιήσουν ότι… αυτή η επόμενη πανδημία, αυτή η επόμενη απειλή για την υγεία, πιθανώς δεν είναι μακριά”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Xavier Becerra. “Μπορούμε να τα καταφέρουμε”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Γενεύη στο περιθώριο της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας 2023, του οργάνου λήψης αποφάσεων του ΠΟΥ. “Ελπίζω απλώς να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι το παράθυρο είναι πολύ μικρότερο από ό,τι νομίζουν οι άνθρωποι για να προσπαθήσουμε να το πετύχουμε”. Ο ΠΟΥ δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι μετά από περισσότερα από τρία χρόνια που προκάλεσε παγκόσμιες καταστροφές, η COVID-19 δεν αποτελεί πλέον παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία. Όμως, είναι ευρέως αποδεκτό ότι η επόμενη απειλή πανδημίας διαφαίνεται και οι χώρες συμφωνούν ότι πρέπει να συνεργαστούν για να αποτρέψουν μελλοντικές καταστροφές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τείνουν να είναι επιφυλακτικές όσον αφορά την επικύρωση διεθνών συνθηκών, και έχουν εκφραστεί ανησυχίες ότι δεν θα είναι στο πλευρό τους στο τέλος της διαδικασίας. Όμως, ο Becerra απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο. “Δεν βλέπω ότι υπάρχει τρόπος να επιτευχθεί συμφωνία εάν οι ΗΠΑ δεν είναι στο συμβούλιο”, δήλωσε. “Θέλουμε να απευθυνθούμε σε όλους, ώστε να γνωρίζουν ότι θα είμαστε μέρος της συμφωνίας… Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες”. Αλλά, ενώ η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν μπορεί να έχει επενδύσει στις συνομιλίες, παρατηρητές λένε ότι η πιθανότητα ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει και πάλι την προεδρία το επόμενο έτος προσθέτει επείγοντα χαρακτήρα στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Αλλά ο Μπεσέρα τόνισε ότι “ο φόβος που πρέπει να μας οδηγεί είναι ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν αν έχουμε άλλη μια πανδημία. Και ο φόβος ότι θα μας πιάσουν στα πράσα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιστήμονες καλούν την G7 να βελτιώσει την ετοιμότητα για την επόμενη πανδημία

Μαθαίνοντας από την πανδημία covid - Να τι χρειάζεται για να προετοιμαστούμε για την επόμενη

Τεχνητή νοημοσύνη για την ανάλυση προηγούμενων επιδημιών και την πρόβλεψη μελλοντικών

ΠΟΥ: Τα έθνη κοντά σε παγκόσμιες κατευθυντήριες γραμμές για πανδημίες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίκειται πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τις εκλογές από το Υπουργείο Υγείας

Στόχος είναι να μπορούν όσοι έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Ο FDA ενέκρινε τελικά το τσιπ Neuralinkτου Έλον Μασκ για δοκιμές σε ανθρώπους. Έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ανησυχίες;

Ισχυρίστηκε ότι το Neuralink θα μπορούσε να αυξήσει την ανθρώπινη νοημοσύνη δημιουργώντας μια σύνδεση κατ' απαίτηση με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης - επιτρέποντας, για παράδειγμα, βελτιωμένη γνώση μέσω ενισχυμένης μνήμης και βελτιωμένες δεξιότητες μάθησης και επίλυσης προβλημάτων.

ΕΣΥ Νέα Κατάσταση - Αλλαγές στα νοσοκομεία με πράσινο φως Μητσοτάκη

Ριζικές αλλαγές αναμένεται να φέρει ο νέος Χάρτης Υγείας και στις κλινικές αλλά και γενικότερα στις δομές του ΕΣΥ. Πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι με τον νέο Χάρτη Υγείας θα υπάρξουν τόσο συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όσο και αλλαγή χρήσης σε αρκετές δομές Υγείας.

Δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου τους επόμενους μήνες.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται πως θα ξεκινήσουν οι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις για λιπιδαιμικό και μεταβολικό προφίλ σε 5.706.125 άτομα (30-70 ετών). Σημειώνεται πως η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία με 52%

Εκλογές Τουρκία: Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Εκλογές Τουρκία: Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκρούονται

Εκλογές Τουρκία: Προβλέποντας μια νίκη Ερντογάν και περαιτέρω οικονομική αστάθεια, οι χρηματοπιστωτικές αγορές αντέδρασαν με την τουρκική λίρα να φτάνει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έναντι του δολαρίου την Παρασκευή.