Πολιτική Φαρμάκoυ

Ινδία φαρμακευτική βιομηχανία: Αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις από την Κίνα

Ινδία φαρμακευτική βιομηχανία: Αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις από την Κίνα

Η Ινδία είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα γενόσημα φάρμακα, τα οποία περιέχουν τα ίδια συστατικά με την αρχική έκδοση και κυκλοφορούν στην αγορά μετά τη λήξη του αρχικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

Ινδία φαρμακευτική βιομηχανία: Η φαρμακευτική βιομηχανία της Ινδίας είναι γνωστή για την πώληση φαρμάκων στον κόσμο σε λογικές τιμές, ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες. Αυτό βοήθησε την Αφρική στην καταπολέμηση του HIV / AIDS, για παράδειγμα. Τέτοιες προσπάθειες έχουν βελτιώσει τη φήμη της Ινδίας και την έχουν μετατρέψει σε «φαρμακοβιομηχανία του κόσμου». Τώρα, τα πλεονεκτήματα που επέτρεψαν στην Ινδία να διαδραματίσει αυτόν τον ρόλο κινδυνεύουν να διαβρωθούν. Όχι μόνο θα ήταν άσχημα νέα για την οικονομία της Ινδίας, αλλά θα μπορούσε επίσης να δυσκολέψει την πρόσβαση των αναπτυσσόμενων χωρών στα φάρμακα που χρειάζονται – απειλώντας τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης του ΟΗΕ. 

Οι προκλήσεις της Ινδίας

Η Ινδία είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα γενόσημα φάρμακα, τα οποία περιέχουν τα ίδια συστατικά με την αρχική έκδοση και κυκλοφορούν στην αγορά μετά τη λήξη του αρχικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Οι κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες της Ινδίας περιλαμβάνουν τις Cipla, Aurobindo Pharma, Lupine, Dr Reddy’s Laboratories και Sun Pharmaceutical Industries. Μια πρόκληση έρχεται από την Κίνα, η οποία εξάγει όλο και περισσότερο δραστικά φαρμακευτικά συστατικά τα τελευταία χρόνια. Οι ινδικές εταιρείες κατάφεραν να το μετατρέψουν σε ευκαιρία χρησιμοποιώντας αυτά τα συστατικά για να προμηθεύσουν φάρμακα σε λογικές τιμές, μειώνοντας παράλληλα το κόστος παραγωγής και τις δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης.

Αλλά η Κίνα επεκτείνεται επίσης σε φαρμακευτικά σκευάσματα. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το παγκόσμιο μερίδιο των εξαγωγών σκευασμάτων της Κίνας τριπλασιάστηκε από 0,4% το 2009 σε 1,2% το 2018, ενώ η Ινδία διπλασιάστηκε την ίδια περίοδο από 1,5% σε 3,6%. Είναι αξιοσημείωτο ότι το 36% των εξαγωγών της Κίνας είναι προς την ΕΕ και τη Βόρεια Αμερική, όπου οι κανονισμοί είναι οι πιο αυστηροί, σε σύγκριση με το 19% το 2009. Η πολιτική «Made in China 2025» του Πεκίνου έχει προσδιορίσει τα φαρμακευτικά προϊόντα ως μια από τις στρατηγικές βιομηχανίες της. Το αυξανόμενο μερίδιο των κινεζικών σκευασμάτων έχει ενισχυθεί από βελτιωμένα πρότυπα που φαίνεται να κάνουν τον κόσμο λιγότερο ανησυχητικό για την ποιότητα της κινεζικής ιατρικής. Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Κίνας εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές το 2013 για να καταστήσει τα γενόσημα φάρμακα βιοϊσοδύναμα με τα πρωτότυπα και το 2016, η κυβέρνηση τα κατέστησε υποχρεωτικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ινδική φαρμακοβιομηχανία απέκρυψε από τον FDA ελαττωματική παρτίδα

Γρήγορο και φθηνό τεστ κορωνοϊού ξεκινά η Ινδία

Φαρμακευτικός τομέας εξαγωγές: Η Ινδία βασίζεται υπερβολικά στην Κίνα για φάρμακα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πειραματικό φάρμακο της Merck που θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία ως το πρώτο από του στόματος αντιικό φάρμακο για τη θεραπεία της covid

Φαρμακευτική Merck:Η αμερικανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αγοράσει αρκετά χάπια για τη θεραπεία 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων, υποθέτοντας ότι ο FDA εγκρίνει το φάρμακο. Εν αναμονή της ομοσπονδιακής έγκρισης, η Merck αναμένει να παράγει 10 εκατομμύρια δόσεις θεραπείας έως το τέλος του 2021. Έχει επίσης συμβάσεις με κυβερνήσεις παγκοσμίως.

Τρεις μεγάλες ομάδες φαρμάκων για την θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Σκλήρυνση κατά πλάκας θεραπεία: Η Σκλήρυνση κατά πλάκας Σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) είναι η πιο συχνή αυτοάνοση νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος και υπολογίζεται οτι σε όλο τον κόσμο πάσχουν περίπου 2.8 εκατομμύρια άτομα, με το 1 εκατομμύριο  να ζει στις Η.Π.Α.

Νέοι κλειστοί προϋπολογισμοί σε φάρμακα

Κλειστός προϋπολογισμός φαρμάκων: Σας παρουσιάζουμε τα φάρμακα που θεσπίστηκε κλειστός προϋπολογισμός και τα οποία θα διατεθούν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στο πότε θα ξεκινήσει η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα στην Ελλάδα

Θάνος Πλεύρης Μονοκλωνικά: Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε πρόσφατα σχόλια εκ μέρους της αντιπολίτευσης, εξηγώντας πού βρισκόμαστε σε σχέση με τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα στην Ελλάδα.

Έγκριση FDA για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου Pfizer-BioNTech στους άνω των 65 κι ευπαθείς

FDA τρίτη δόση: Ο FDA ενέκρινε χθες τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19 της Pfizer-BioNTech σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω και σε νεότερα άτομα υψηλού κινδύνου.

Νέες Οδηγίες για θεραπεία ασθενών με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια

Bayer: Νέες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας συμπεριλαμβάνουν την αγωγή με βερισιγουάτη της Bayer για ασθενείς με χρόνια συμπτωματική καρδιακή ανεπάρκεια και μειωμένο κλάσμα εξώθησης.