Πολιτική Φαρμάκoυ

Ινδία φαρμακευτική βιομηχανία: Αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις από την Κίνα

Ινδία φαρμακευτική βιομηχανία: Αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις από την Κίνα

Η Ινδία είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα γενόσημα φάρμακα, τα οποία περιέχουν τα ίδια συστατικά με την αρχική έκδοση και κυκλοφορούν στην αγορά μετά τη λήξη του αρχικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

Ινδία φαρμακευτική βιομηχανία: Η φαρμακευτική βιομηχανία της Ινδίας είναι γνωστή για την πώληση φαρμάκων στον κόσμο σε λογικές τιμές, ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες. Αυτό βοήθησε την Αφρική στην καταπολέμηση του HIV / AIDS, για παράδειγμα. Τέτοιες προσπάθειες έχουν βελτιώσει τη φήμη της Ινδίας και την έχουν μετατρέψει σε «φαρμακοβιομηχανία του κόσμου». Τώρα, τα πλεονεκτήματα που επέτρεψαν στην Ινδία να διαδραματίσει αυτόν τον ρόλο κινδυνεύουν να διαβρωθούν. Όχι μόνο θα ήταν άσχημα νέα για την οικονομία της Ινδίας, αλλά θα μπορούσε επίσης να δυσκολέψει την πρόσβαση των αναπτυσσόμενων χωρών στα φάρμακα που χρειάζονται – απειλώντας τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης του ΟΗΕ. 

Οι προκλήσεις της Ινδίας

Η Ινδία είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα γενόσημα φάρμακα, τα οποία περιέχουν τα ίδια συστατικά με την αρχική έκδοση και κυκλοφορούν στην αγορά μετά τη λήξη του αρχικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Οι κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες της Ινδίας περιλαμβάνουν τις Cipla, Aurobindo Pharma, Lupine, Dr Reddy’s Laboratories και Sun Pharmaceutical Industries. Μια πρόκληση έρχεται από την Κίνα, η οποία εξάγει όλο και περισσότερο δραστικά φαρμακευτικά συστατικά τα τελευταία χρόνια. Οι ινδικές εταιρείες κατάφεραν να το μετατρέψουν σε ευκαιρία χρησιμοποιώντας αυτά τα συστατικά για να προμηθεύσουν φάρμακα σε λογικές τιμές, μειώνοντας παράλληλα το κόστος παραγωγής και τις δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης.

Αλλά η Κίνα επεκτείνεται επίσης σε φαρμακευτικά σκευάσματα. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το παγκόσμιο μερίδιο των εξαγωγών σκευασμάτων της Κίνας τριπλασιάστηκε από 0,4% το 2009 σε 1,2% το 2018, ενώ η Ινδία διπλασιάστηκε την ίδια περίοδο από 1,5% σε 3,6%. Είναι αξιοσημείωτο ότι το 36% των εξαγωγών της Κίνας είναι προς την ΕΕ και τη Βόρεια Αμερική, όπου οι κανονισμοί είναι οι πιο αυστηροί, σε σύγκριση με το 19% το 2009. Η πολιτική «Made in China 2025» του Πεκίνου έχει προσδιορίσει τα φαρμακευτικά προϊόντα ως μια από τις στρατηγικές βιομηχανίες της. Το αυξανόμενο μερίδιο των κινεζικών σκευασμάτων έχει ενισχυθεί από βελτιωμένα πρότυπα που φαίνεται να κάνουν τον κόσμο λιγότερο ανησυχητικό για την ποιότητα της κινεζικής ιατρικής. Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Κίνας εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές το 2013 για να καταστήσει τα γενόσημα φάρμακα βιοϊσοδύναμα με τα πρωτότυπα και το 2016, η κυβέρνηση τα κατέστησε υποχρεωτικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ινδική φαρμακοβιομηχανία απέκρυψε από τον FDA ελαττωματική παρτίδα

Γρήγορο και φθηνό τεστ κορωνοϊού ξεκινά η Ινδία

Φαρμακευτικός τομέας εξαγωγές: Η Ινδία βασίζεται υπερβολικά στην Κίνα για φάρμακα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αύξηση της ευελιξίας στην παραγωγή φαρμάκου από την έναρξη της πανδημίας COVID-19

Οι ευέλικτες προσεγγίσεις επιτρέπουν αυξημένα έσοδα και μερίδιο αγοράς, βελτιωμένη απόδοση και χαμηλότερο κόστος. Απαιτείται ευελιξία τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού όσο και σε επίπεδο κατασκευής.

Οι δέκα κορυφαίοι παράγοντες επιρροής στα ψηφιακά φαρμακευτικά προϊόντα το 4ο τρίμηνο του 2020

Ο Brian Ahier είναι ο κύριος μηχανικός πληροφορικής υγείας στο MITER, μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής και τεχνολογίας, που ειδικεύεται στον τομέα της πληροφορικής υγείας, της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και της μηχανικής συστημάτων.

Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Janssen. : Τι περιέχει ;

Στις 27 Φεβρουαρίου 2020 ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ανακοίνωσε την έγκριση για επείγουσα χορήγηση του εμβολίου Ad.26.COV2S (ή JNJ-78436725) έναντι του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 της εταιρείας Janssen.

Όταν οι φαρμακευτικές της Ινδίας προσπαθούν για την παραγωγή ποιοτικού φαρμάκου

Μακροπρόθεσμα, ο Gupta της Lupine επεσήμανε ότι οι ινδικές εταιρείες φαρμάκων έπρεπε «να κάνουν ό, τι χρειάζεται» για να διατηρήσουν τη σημαντική τους θέση στον παγκόσμιο χάρτη. «Δημιουργήσαμε τη θέση που έχει η Ινδία στον γενικό χάρτη με την αξία μας και είναι στο χέρι μας να μην τη χάσουμε», είπε, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο εφησυχασμού.

Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson πήρε το πράσινο φως για χρήση στις ΗΠΑ

Εμβόλιο κορωνοϊός: Πέρα από το ότι είναι μονοδοσικό, το εν λόγω εμβόλιο έχει επίσης το υλικοτεχνικό πλεονέκτημα ότι μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες ψυγείου, κάτι που θα διευκολύνει σημαντικά τη διανομή του.

Έγκριση στη χρήση κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron έδωσε ο ΕΜΑ

Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ σημείωσε ότι η αξιολόγηση σε πραγματικό χρόνο του συνδυασμού αυτού αντισωμάτων συνεχίζεται και θα αποτελέσει τη βάση για τη σύστασή της για μια υπό όρους άδεια κυκλοφορίας στην ΕΕ. Η EMA αξιολογεί επίσης τις θεραπείες αντισωμάτων των Eli Lilly και Celltrion.

Η Ανοσο-Ογκολογία στην COVID-19 εποχή: Νέες συνθήκες και εξελίξεις στη φροντίδα των ασθενών

Παγκοσμίως, 1 στους 6 θανάτους οφείλεται στον καρκίνο. Όμως, αυτό ενδεχομένως να αλλάξει στο κοντινό μέλλον, χάρη σε μια κατηγορία ογκολογικών θεραπειών που τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει σημαντικά την πρόγνωση των ασθενών με αρκετές μορφές προχωρημένου ή μεταστατικού καρκίνου: την Ανοσο-Ογκολογία.