Πολιτική Φαρμάκoυ

Ινδία κορωνοϊός τεστ: Θα ξεκινήσει γρήγορη και φθηνή δοκιμαστική δοκιμή

Ινδία κορωνοϊός τεστ: Θα ξεκινήσει γρήγορη και φθηνή δοκιμαστική δοκιμή

Οι ερευνητές είναι αισιόδοξοι ότι το χαμηλό κόστος και η ευκολία χρήσης του τεστ μπορούν να βοηθήσουν στην αναστολή της εξάπλωσης του παθογόνου σε φτωχές και απομακρυσμένες περιοχές

Ινδία κορωνοϊός τεστ: Ένα γρήγορο και φθηνό τεστ κορωνοϊού με βάση το χαρτί θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε ολόκληρη την Ινδία, με τους επιστήμονες να ελπίζουν ότι θα συμβάλουν στην αλλαγή της πανδημίας σε μια από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον κόσμο. Η Ινδία έχει καταγράψει περισσότερες από 7,5 εκατομμύρια μολύνσεις, δεύτερη μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, και η επιδημία έχει εξαπλωθεί από πυκνοκατοικημένες πόλεις όπως η Βομβάη σε αγροτικές κοινότητες με περιορισμένες ιατρικές υπηρεσίες.

Το τοπικά αναπτυγμένο Feluda, που ονομάστηκε για έναν ντετέκτιβ σε μια διάσημη σειρά ινδικών μυθιστορημάτων, μοιάζει με μια τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι και αποδίδει αποτελέσματα μέσα σε μια ώρα. Οι ερευνητές είναι αισιόδοξοι ότι το χαμηλό κόστος και η ευκολία χρήσης του μπορούν να βοηθήσουν στην αναστολή της εξάπλωσης του παθογόνου σε φτωχές και απομακρυσμένες περιοχές.

“Αυτό το τεστ δεν απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό ή πολύ εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό”, δήλωσε ο συν-δημιουργός Souvik Maiti, επιστήμονας στο Ινστιτούτο Γονιδιωματικής και Ολοκληρωμένης Βιολογίας CSIR του Νέου Δελχί.  “Υπάρχουν πολλά απομακρυσμένα μέρη της Ινδίας όπου δεν διαθέτετε εξελιγμένα εργαστήρια … (Το τεστ) θα είναι πολύ πιο εύκολο να αναπτυχθεί · θα έχει πολύ περισσότερη διείσδυση.”

Η Ινδία κάνει διαγνώσεις επί του παρόντος το Covid-19 είτε με τεστ RT-PCR, τα οποία είναι πολύ ακριβή, αλλά απαιτούν προηγμένες εργαστηριακές μηχανές ή δοκιμές αντιγόνου, οι οποίες μπορούν να δώσουν αποτελέσματα σε λίγα μόνο λεπτά με περιορισμένο κόστος, αλλά με σημαντικά χαμηλότερη ακρίβεια. Η Feluda, όπως και άλλες φθηνές δοκιμές σε χαρτί που αναπτύσσονται σε άλλες χώρες, ισχυρίζεται ότι συνδυάζει την ακρίβεια του τεστ PCR με την προσβασιμότητα των αντιγόνων. Χρησιμοποιεί την τεχνική επεξεργασίας γονιδίων CRISPR-Cas9, η οποία κέρδισε πρόσφατα τους εφευρέτες της Jennifer Doudna και Emmanuelle Charpentier το βραβείο Νόμπελ στη Χημεία.

Η Feluda έλαβε έγκριση από την κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας Harsh Vardhan δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα μπορούσε να κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες από τον ινδικό όμιλο Tata Group. Εάν διατεθεί εντός αυτού του χρονικού πλαισίου, η Ινδία θα είναι μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που θα ξεκινήσει τη μαζική χρήση ενός τέτοιου τεστ.

Η τιμή δεν έχει κυκλοφορήσει, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι θα κοστίσει περίπου 500 ρουπίες (6,80 $) – περίπου το 1/5 από το κόστος μιας δοκιμής PCR στο Νέο Δελχί. Το τρέχον πρωτότυπο απαιτεί μια μηχανή PCR για επεξεργασία, αλλά οι επιστήμονες εργάζονται σε μια έκδοση σάλιο ή αυτοκατασκευής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι, δήλωσε ο συνιδρυτής και επιστήμονας της IGIB, Debojyoti Chakraborty.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Το πρώτο νοσοκομείο στην Ινδία αποκλειστικά με ψηφιακά αρχεία

Φαρμακευτικός τομέας εξαγωγές: Η Ινδία βασίζεται υπερβολικά στην Κίνα για φάρμακα

Ο κοροναϊός θερίζει το τρίο ΗΠΑ- Βραζιλία – Ινδία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

EFPIA: Είναι ζωτικής σημασίας η Ευρώπη να συνεχίσει να προασπίζεται την ιατρική καινοτομία

EFPIA: Από την αρχή της κρίσης, η Ευρώπη αποτέλεσε ένα «μηχανοστάσιο» έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας πάνω στην καταπολέμηση της COVID19. Η λύση που δόθηκε και βασίζεται στην έρευνα μας έδωσε τα εργαλεία για την καταπολέμηση της πανδημίας. Μια απάντηση βασισμένη σε ένα πλαίσιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας που ενθάρρυνε τις καινοτόμες βιομηχανίες να εξερευνήσουν αυτές τις νέες τεχνολογίες. Αναγνωρίζοντας τη ζωτική σημασία αυτών των εργαλείων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 29 Απριλίου 2021 ψήφισε κατά της άρσης των πατεντών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέμεινε σταθερή στην στήριξη της καινοτομίας ως βασικό όπλο για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Κίνηση-έκπληξη από Μπάιντεν: “Να καταργηθεί η πατέντα των εμβολίων”

«Μνημειώδη στιγμή στη μάχη κατά της Covid-19» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να στηρίξει την άρση της πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια.

Ενώ τα εμβόλια βοηθούν στη μείωση της πανδημίας, χρειάζονται ευκολότερες και καλύτερες θεραπείες,

Tα φάρμακα παρέχουν εργαστηριακές εκδόσεις που μπορούν να βοηθήσουν αμέσως. Οι συνδυασμοί αντισωμάτων χρησιμοποιούνται τώρα, επειδή ορισμένες παραλλαγές ιών μπορούν να ξεφύγουν μεμονωμένες.

ΣΦΕΕ καμπάνια Π.Ο.Υ.: Τα εμβόλια μας φέρνουν πιο κοντά

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού - που γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου και φέτος την εβδομάδα 26 Απριλίου-2 Μαΐου 2021- στοχεύει στην ευαισθητοποίηση γύρω από τη χρήση εμβολίων για την προστασία των ατόμων κάθε ηλικίας από διάφορες ασθένειες.

Λετονία: Ουρές από 30άρηδες για ένα εμβόλιο της AstraZeneca

Λετονία: Ουρές – όχι για τεστ κατά του κορωνοϊού – αλλά για το εμβόλιο της AstraZeneca σχημάτισαν από το πρωί οι 30άρηδες στη Λετονία, μετά την απόφαση των αρχών της βαλτικής χώρας να προσφέρουν το εν λόγω σκεύασμα σε όποιον το επιθυμεί, καθώς η άρνηση πολλών ηλικιωμένων να το λάβουν έχει δημιουργήσει μεγάλα αποθέματα.