Πολιτική Φαρμάκoυ

Ινδία κορωνοϊός τεστ: Θα ξεκινήσει γρήγορη και φθηνή δοκιμαστική δοκιμή

Ινδία κορωνοϊός τεστ: Θα ξεκινήσει γρήγορη και φθηνή δοκιμαστική δοκιμή

Οι ερευνητές είναι αισιόδοξοι ότι το χαμηλό κόστος και η ευκολία χρήσης του τεστ μπορούν να βοηθήσουν στην αναστολή της εξάπλωσης του παθογόνου σε φτωχές και απομακρυσμένες περιοχές

Ινδία κορωνοϊός τεστ: Ένα γρήγορο και φθηνό τεστ κορωνοϊού με βάση το χαρτί θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε ολόκληρη την Ινδία, με τους επιστήμονες να ελπίζουν ότι θα συμβάλουν στην αλλαγή της πανδημίας σε μια από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον κόσμο. Η Ινδία έχει καταγράψει περισσότερες από 7,5 εκατομμύρια μολύνσεις, δεύτερη μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, και η επιδημία έχει εξαπλωθεί από πυκνοκατοικημένες πόλεις όπως η Βομβάη σε αγροτικές κοινότητες με περιορισμένες ιατρικές υπηρεσίες.

Το τοπικά αναπτυγμένο Feluda, που ονομάστηκε για έναν ντετέκτιβ σε μια διάσημη σειρά ινδικών μυθιστορημάτων, μοιάζει με μια τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι και αποδίδει αποτελέσματα μέσα σε μια ώρα. Οι ερευνητές είναι αισιόδοξοι ότι το χαμηλό κόστος και η ευκολία χρήσης του μπορούν να βοηθήσουν στην αναστολή της εξάπλωσης του παθογόνου σε φτωχές και απομακρυσμένες περιοχές.

“Αυτό το τεστ δεν απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό ή πολύ εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό”, δήλωσε ο συν-δημιουργός Souvik Maiti, επιστήμονας στο Ινστιτούτο Γονιδιωματικής και Ολοκληρωμένης Βιολογίας CSIR του Νέου Δελχί.  “Υπάρχουν πολλά απομακρυσμένα μέρη της Ινδίας όπου δεν διαθέτετε εξελιγμένα εργαστήρια … (Το τεστ) θα είναι πολύ πιο εύκολο να αναπτυχθεί · θα έχει πολύ περισσότερη διείσδυση.”

Η Ινδία κάνει διαγνώσεις επί του παρόντος το Covid-19 είτε με τεστ RT-PCR, τα οποία είναι πολύ ακριβή, αλλά απαιτούν προηγμένες εργαστηριακές μηχανές ή δοκιμές αντιγόνου, οι οποίες μπορούν να δώσουν αποτελέσματα σε λίγα μόνο λεπτά με περιορισμένο κόστος, αλλά με σημαντικά χαμηλότερη ακρίβεια. Η Feluda, όπως και άλλες φθηνές δοκιμές σε χαρτί που αναπτύσσονται σε άλλες χώρες, ισχυρίζεται ότι συνδυάζει την ακρίβεια του τεστ PCR με την προσβασιμότητα των αντιγόνων. Χρησιμοποιεί την τεχνική επεξεργασίας γονιδίων CRISPR-Cas9, η οποία κέρδισε πρόσφατα τους εφευρέτες της Jennifer Doudna και Emmanuelle Charpentier το βραβείο Νόμπελ στη Χημεία.

Η Feluda έλαβε έγκριση από την κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας Harsh Vardhan δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα μπορούσε να κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες από τον ινδικό όμιλο Tata Group. Εάν διατεθεί εντός αυτού του χρονικού πλαισίου, η Ινδία θα είναι μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που θα ξεκινήσει τη μαζική χρήση ενός τέτοιου τεστ.

Η τιμή δεν έχει κυκλοφορήσει, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι θα κοστίσει περίπου 500 ρουπίες (6,80 $) – περίπου το 1/5 από το κόστος μιας δοκιμής PCR στο Νέο Δελχί. Το τρέχον πρωτότυπο απαιτεί μια μηχανή PCR για επεξεργασία, αλλά οι επιστήμονες εργάζονται σε μια έκδοση σάλιο ή αυτοκατασκευής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι, δήλωσε ο συνιδρυτής και επιστήμονας της IGIB, Debojyoti Chakraborty.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το πρώτο νοσοκομείο στην Ινδία αποκλειστικά με ψηφιακά αρχεία

Φαρμακευτικός τομέας εξαγωγές: Η Ινδία βασίζεται υπερβολικά στην Κίνα για φάρμακα

Ο κοροναϊός θερίζει το τρίο ΗΠΑ- Βραζιλία – Ινδία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Johnson & Johnson: Κατέθεσε αίτηση στον ΕΜΑ για έγκριση της ενισχυτικής δόσης

Johnson & Johnson: "Ο φάκελος υποβολής περιλαμβάνει δεδομένα τα οποία δείχνουν ότι μια ενισχυτική (δεύτερη) δόση αύξησε το επίπεδο προστασίας κατά της συμπτωματικής (μέτριας έως σοβαρής/κρίσιμης) COVID-19 σε ποσοστά 75 και 94 τοις εκατό παγκοσμίως και στις Η.Π.Α., αντίστοιχα. Ουσιώδης αύξηση της ανοσολογικής απόκρισης όταν η ενισχυτική (δεύτερη) δόση χορηγήθηκε έπειτα από δύο μήνες ή περισσότερο", αναφέρει η Εταιρεία.

Ο ΕΜΑ ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά 5 έως 11 ετών

Έγκριση εμβολίου παιδιά: Σήμερα με έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), συμφωνήθηκε η χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά μικρότερης ηλικίας 5 έως 11 ετών με χαμηλότερη δόση.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνεδριάζει εκτάκτως αύριο για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA): Αναμένεται αύριο η απόφαση του ΕΜΑ για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών. Η Ελλάδα θα ακολουθήσει την απόφαση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

1 στους 3 ασθενείς που νοσηλεύονται καταλήγουν στις ΜΕΘ από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Αντιβιοτικά: Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Ορθολογική Χρήση των Αντιβιοτικών.1 στους 3 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 καταλήγουν στις ΜΕΘ από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Η AstraZeneca ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το φάρμακο αντισωμάτων της είναι περισσότερο από 80% αποτελεσματικό στη μείωση του κινδύνου σοβαρής ασθένειας ή θανάτου

Τον Οκτώβριο, η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι είχε υποβάλει αίτημα στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης για το AZD7442 – ή το Evusheld – «για την προφύλαξη από την COVID-19».